Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vänsterextreme fotbollshuliganen Johannes Wik dömer i Granskningsnämnden: Myndighetsanställda bör vara politiskt obundna samt fläckfria

av | 11 jan, 2019 | Myndighetsvänstern

Lästid: 5 minuter

I december 2017 anmälde jag radioprogrammet Morronpasset i P3 till Granskningsnämnden, då jag angreps hårt av programledaren som hävdade att jag uttalat mig ”grovt rasistiskt”. Trots det uppenbara övertrampet mot kravet på opartiskhet fälldes inslaget inte. Nu har Samhällsnytt avlöjat att handläggaren är den vänsterextrema fotbollshuliganen Johannes Wik som dessutom fällts för narkotikabrott. Jag anser att personer i myndighetsställning måste vara ”bättre” än gemene man. Hur ska de annars sakligt och opartiskt och på ett korrekt sätt sätta sig till doms över oss andra ”vanliga dödliga”? En person i statlig myndighetstjänst måste vara seriös. En narkotikadömd fotbollshuligan med vänsterextrema politiska kopplingar är det i mina ögon inte. Alla de ärenden Wik haft hand om borde därför rivas upp och granskas om av en seriös och opartisk handläggare, inklusive mitt.

Det var i tisdags som Samhällsnytt avslöjade att en vänsteraktivist skriver beslut åt Granskningsnämnden, som utövar tillsyn över public service. Samhällsnytt kunde bland annat visa att under 2016 förberedde Johannes Wik två gånger färre fällande beslut än hans kollegor. Under 2017 fällde han public service för bristande opartiskhet endast en gång – för att SVT inte var tillräckligt vänstervridna och lät journalisten Janne Josefsson försvara yttrandefriheten i en debatt. Totalt har han varit delaktig i över 730 granskningsbeslut sedan 2013, skriver Samhällsnytt.

Men Wik visar sig nu också ha ännu fler olämpliga sidor.  Enligt uppgifter till Samhällsnytt, som även Katerina Magasin tagit del av, är Wik aktiv fotbollshuligan som ingår i Hammarbys ”firma” KGB. Johannes Wik uppges driva ett Instagram-konto med över 110 tusen följare – som handlar om nakna kvinnor och kokain. Han är själv dömd för narkotikabrott och har även omhändertagits av polis i samband med en fotbollsmatch.

Kokainist med AFA-kopplingar – här är Johannes Wik som bedömer era klagomål i Granskningsnämnden

En av dem som drabbats av Wiks ”myndighetsutövning” är jag själv. Den 5 december 2017 sände Sveriges Radio P3 Morgonpasset där jag hånades på grund av min konflikt med en bokhandelskedja som på grund av mitt politiska ställningstaganden tagit bort mina böcker i flera butiker. Utan att kunna komma till tals och bemöta anklagelserna ansattes jag hårt av Morronpassets programledare. Bland annat sa man det att mina uttalanden var ”grovt rasistiska”.

Jag anmälde Morronpasset till Granskningsnämnden, men trots det uppenbara övertrampet mot kravet på opartiskhet fälldes inslaget inte av Johannes Wik. Istället kritiserades det bara – vilket är ett beslut som får tas endast vid obetydliga överträdelser av tillståndsvillkoren. Detta eftersom Wik och nämnden ansåg att jag ändå fått komma till tals – i en kraftigt förkortad inspelad intervju fyra dagar senare. Skadan var redan skedd, så att säga, och trots att intervjun Morronpasset gjorde med mig i efterhand klipptes det mesta jag sa bort. Kvar blev en menlös snutt som inte förändrade det faktum att jag pekats ut som rasist av ett radioprogram med hundratusentals lyssnare. Ett solklart fall av förtal som åsamkat mig stor skada då man stämplade mig som något av det värsta man kan vara i Sverige. Jag hoppades självklart att Morronpasset skulle fällas eftersom deras påhopp var så pass grovt och kränkande. Vad de gjorde var att de rättfärdigade bokhandelns beslut genom att stämpla mig som rasist. Det blev ju ännu värre.

Att den person som arbetat som handläggare i ärendet nu visar sig vara allt annat än opartisk bekräftar den tes jag haft i flera år, nämligen att många av våra myndigheter är fulla med aktivister som driver politiska agendor. Man ser inte sakligt och opartiskt på sakfrågor, utan utifrån sin politiska aktivism, som till 100% är vänster. Den som inte delar vänstervärderingar döms alltid hårdare. Vänstermänniskor däremot kan komma undan med de värsta övertrampen. Inte helt oväntat ”stöttas” vänsterextremisten Wik på sociala medier av sin kompis journalisten Jack Werner, som i dagsläget arbetar med att dela ut moralpredikningar på Dagens Nyheter, en tidigare seriös tidning som numera allt mer liknar en megafon åt vänsterpropagandister som Werner. (Werners senaste utspel var partinslagan som relativiserade morden på den två unga skandinaviska kvinnorna i Marocko. Så långt från hederlig och seriös journalistik man kan komma, istället en agendasättande text som kunde författats av en vänsteraktivist på valfri korrupt myndighet.)

Det finns således mycket goda skäl att tala om en ”myndighetsvänster”, ett begrepp som nyligen lanserats av Ebba Busch Thor i en omdiskuterad debattartikel. Att myndighetsvänstern verkligen finns råder det idag inga tvivel om, trots att många på vänsterkanten opponerat sig mot begreppet, troligen eftersom de känner sig påkomna och riskerar nu att bli ifrågasatta och granskade där de hittills suttit tryggt på sina positioner och fritt kunnat utöva sitt maktmissbruk. Ett annat tydligt exempel på myndighetsvänstern är Svenska Kraftnäts generaldirektör Ulla Sandborgh, som ville fördröja offentliggörandet av en större prishöjning av elnätet till efter valet. Skälet var, enligt vad som rapporteras i Dagens Nyheter, att hon inte ville irritera departementet. Mejlkonversationer visar att Sandborgh beordrat sin personal att inte gå ut med uppgifterna om prishöjningen förrän efter riksdagsvalet i september. ”Regeringen har haft som valfråga att elnätspriserna ska sjunka och man ville inte irritera departementet, säger en källa med god insyn”, enligt DN. Vad är det annat än grovt och oacceptabelt maktmissbruk?

Min förhoppning är att allt fler myndighetsutövare kommer under lupp och deras politiska aktivism granskas. En sopkvast bör gå genom dessa korrupta myndigheter som leker med våra liv. Många personer har dömts felaktigt, många politiska aktivister har haft lekstuga vilket fått allvarliga konsekvenser för människor och mörkertalet är stort, vågar jag påstå. Myndighetsvänstern behöver kläs av och synas in på bara skinnet. Inte minst för att deras löner finansieras av våra skattepengar.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer