Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Våldtäkts-Stina och rånoffer-Olle borde strejka utanför riksdagshuset”

av | 28 jan, 2019 | Debatt

Lästid: 4 minuter

I år är det bevisligen tonåringarnas år. Därför är det inte direkt förvånande att klimatfrågan seglat upp som högsta prioritet och där en tonåring används som profet i hopp om att skapa ytterligare intresse kring frågan. Greta vill att vi ska känna panik inför den stundande klimatkatastrofen. Personligen känner jag panik inför mycket, men jag kan försäkra er om att klimatet inte är det som oroar mig mest, skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i dagens krönika.

Här uppe i norr har vi haft en av de kallaste vintrarna på länge där köldknäpparna varat i veckor, istället för ett par dagar som annars hör till vanligheterna. Växthuseffekten lyser med sin totala frånvaro. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att Sverige ligger ljusår ifrån att påverka klimatet med sina utsläpp, i jämförelse med länder som USA, Kina, Indien och Ryssland. Trots det ska svensken beskattas i det oändliga för sina miljöutsläpp. Greta gnatar på och naiva svenskar lyssnar med nagelbitande förfäran på skräckhistorierna hon förkunnar. Klimatångesten är svår, så svår att den till och med påverkat julhandeln som nu varit den sämsta på tio år och till råga på eländet har den även orsakat de eskalerande skottlossningarna. Oj, oj, tänker svensken. Jag får helt enkelt källsortera bättre och gå en mil till jobbet istället för att ta bilen. För jag vill verkligen inte bidra till en försämrad julhandel och ökande gängkriminalitet.
Hela scenariot påminner om när Moses gick upp på Sinai för att hämta stentavlorna med de tio budorden från Gud. Folket tyckte att han dröjde för länge och därför roade de sig med att göra en guldkalv som de tillbad, lekte och dansade runt. När Moses såg hädelsen drabbades han av en sådan kollaps att han fastade i 40 dagar.

Om vi utgår ifrån att Greta är guldkalven och politikerna Gud, känns historien igen. För i väntan på att makthavarna ska lösa de eskalerande våldtäkterna, rånen, skottlossningarna och vårdköerna, dansar folket till tonerna av en tonåring som plötsligt är klimatexpert.
Nu ska vi komma ihåg att politikerna som fått mandat att lösa otryggheten i landet, är samma personer som ställt till med kaoset som råder. Upp med handen den som tror att de är dessa som är mest lämpade att lösa problemen. Väl medvetna om hur chanslösa de är att bemästra alla nya utmaningarna, låter de klimatfrågan övertrumfa allt och hoppas att det naivaste folket i hela världen ska fokusera på vårt absolut minsta bekymmer. Journalisterna hjälper förstås till så gott de kan också.
Samtidigt som detta jippo pågår får 20 000 personer rätt till familjeåterförening. Eftersom jag utgår ifrån att ytterst få av dessa ens har egen försörjning, är det ju lätt att räkna ut vilka som ska betala för både den som ansöker om återförening och dennes familjemedlemmar. Till detta behövs mer pengar, så varför inte använda klimatet som en ursäkt för att driva in mer skatter.
Det kommer att krävas en betydligt längre fasta än 40 dagar för att dämpa skräcken efter detta. Det kan ni vara säkra på.

Vi befinner oss i elfte timmen om vi vill rädda det som räddas kan. Därför efterlyser jag fler tonåringar som kan utses som företrädare för olika samhällsfrågor. Detta eftersom det uppenbarligen är ynglingar som nu ska styra agendan för vilka problem som bör uppmärksammas. Det behövs fler Izabella Nilsson Jarvandi, unga kloka människor som MSM väljer att strunta i.
Var är tjejen som ska representera alla våldtäktsoffer, var är killen som ska representera alla rånoffer, var är ungdomen som berättar om sin förälder som trots allvarlig sjukdom aldrig får vård? För jag är helt säker på att de existerar. Problemet är kanske att de inte har några kända föräldrar som kan hjälpa dem att nå ut, det är därför det är så tyst från dem.

Men om det är tonåringar vi ska lyssna till, ska alla sådana få göra sina röster hörda och berätta om vad som skrämmer dem. De ska också få resa jorden runt och föreläsa om rädslan de upplever i Sverige och vilka gigantiska problem vi tampas med och som de tillsatta politikerna struntar blankt i. Det behövs en våldtäkts-Stina och en rånoffer-Olle. Ni kan börja med att strejka utanför riksdagshuset. Det är nämligen helt okej att skippa plugget för en viktig fråga, om Greta har lärt oss något viktigt, så är det just det.
Vi kan inte vänta i tre och ett halvt år till på att den här regeringen ska göra något åt samma problem som de orsakat. Dessutom är det just barnen som tvingas växa upp i ett land där vi snart nått vägs ände och där vi inte är myndiga uppgiften att förstå orsak och verkan, utan där tonåringarna tydligen måste axla vuxenrollen och visa vägen.
Det är tonåringarnas år. Så se till att utnyttja det innan trenden vänder.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer