Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Våldtäkt mot lärare är den nya svenska skolverkligheten

av | 19 sep, 2018 | Svenska våldtäkter

Lästid: 4 minuter

Det sägs ju att det ska böjas i tid det som krokigt ska bli. Nu är det således dags för lärarna att bekanta sig på allvar med det nya Sverige. Som om stöket och bråken inte var tillräckliga. Jag vet inte om läraren som våldtogs av en elev på en skola i Småland är den första, men jag tror jag vågar gissa att det inte är den sista. Gymnasiechefen säger sig ha reagerat med bestörtning och en annan anställd är chockad och lite förbannad över att det alls kan hända. Märk väl, man är bara lite förbannad. Det finns ingen anledning att bli ordentligt upprörd än, det var förstås lite trist att det hände, men ingen större skada är ju skedd. Det var bara ännu någon som fick sitt liv förstört, det betyder ju egentligen ingenting, skriver författaren Eva-Lisa Dezmin i dagens krönika.

Jag antar att tiderna förändrats sedan jag gick i skolan. Idag är det ju viktigare att inte råka kränka någon elev, än att ta i med hårdhandskarna och se till att det är ordning och reda. Trots det blir folk uppenbarligen fortfarande förvånade och chockade över att händelserna eskalerar och blir allt grövre. Hänger ni inte alls med i vad som händer?
Det har länge varit känt att flickor och unga tjejer känner sig otrygga i skolan. Även elever har ju blivit våldtagna under skoltid, så varför skulle inte lärarna kunna bli det? Tror verkligen någon att lärare är immuna mot övergreppen från eleverna? Lärarna har ingen respekt längre och det här går igen i hela det svenska samhället. Vi ska inte trampa någon på tårna, vi viker hellre ner oss och accepterar att en del kan känna sig förödmjukade om vi ställer krav på dem, eller anser att de ska anpassa sig till vårt sätt att leva.
Så, hur ska vi böja oss för att råda bot på nästa orosfenomen? Ska det delas ut broscher och armband på skolorna? Eller ska vi kanske för säkerhets skull börja dela ut kyskhetsbälten med lås på? För i det här landet tar vi inte tag i problemen, här gör vi vårt bästa för att dessa ska bli fler och större, samtidigt som vi försöker hitta barnsliga lösningar som inte har stoppat någon förövare i världshistorien.
Vi har totalt tappat kontrollen och det sorgliga är att majoriteten av medborgarna i landet tycker att det är helt okej. Det är åtminstone inget som bekymrar dem, för det drabbar ju inte dem.
I mitt flöde på FB, åker det istället förbi ”vitsiga” inlägg om att jorden minsann är mångkulturell och passar det inte kan man flytta härifrån. De har inte ens förstått att det råder olika kulturer i olika länder, men om man väljer att blanda dem alla i ett och samma land utan att kräva att de som kommer hit anpassar sig, får man en rad kulturkrockar som på sikt blir direkt farliga för medborgarna.

Vi är inte många som kan lämna jorden, men Sverige kan vi lämna. Det visar också nettoutvandringen. Om utvecklingen fortsätter, är jag hyfsat säker på att utvandringen kommer att öka ännu mer än vad den redan gör. Sakta, men säkert, tar en ny era vid. Det är inte den vi som vuxit upp här är vana vid, men som en känd politiker sa: ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, för det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” Tänk så rätt hon fick, allt går ju ut på att medborgarna i landet ska anpassa sig till mångkulturen, inte tvärtom som är brukligt i andra länder.

Jag befarar att det snart är försent att rädda det Sverige som en gång i tiden var alldeles fantastiskt att bo och leva i. Och allt för att vi böjer oss för precis alla förändringar, oavsett hur osunda och moraliskt förkastliga de är.
Det ska börjas i tid det som krokigt ska bli. I ett land där ryggkrökning står på schemat redan i skolan, kommer snart hela samhället att sakna ryggrad. Men att bli undervisad i hur man böjer sig i anatomiskt omöjliga riktningar, skapar däremot fantastiska förutsättningar för att de destruktiva förändringarna ska fortgå, utan att ifrågasättas.
I ett sådant land finner man inte ens våldtäkter på skolorna särskilt oroväckande, man blir bara lite förbannad, vi är ju trots allt extremt flexibla och förlåtande. We shall overcome! Vi fortsätter på den inslagna vägen, för alla erfarenheter till trots, vad kan möjligtvis gå fel?

EVA-LISA DEZMIN

Eva-Lisa Dezmin, 47, är författare och bor med sin man och två hundar i Lycksele. Hon är även delägare i det nystartade förlaget DareMe Publishing. Hennes nya bok Guessing game köper du här. 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer