Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Våldspandemin sprider sig okontrollerat i Sverige – inget vaccin i sikte

av | 31 jul, 2021 | Kriminalitet

Lästid: 5 minuter

Våldspandemin sprider sig okontrollerat i Sverige alltmedan ansvariga politiker främst verkar vara upptagna med att twittra kritiskt mot enskilda journalister, samt uttrycker att det är ”vidrigt” när svenskar vill ha läkare som talar begriplig svenska. Varken statsminister Stefan Löfven eller någon av ministrarna Mikael Damberg eller Morgan Johansson deltog vid begravningen av den mördade polismannen Andreas Danman, 30, som begravdes i Göteborg igår. Danman blev själv ännu ett offer för den destruktiva politik som skapat ett krigsliknande tillstånd i Sverige. Ironiskt nog blev den 30 juli, dagen då Danman begravdes, ett av sommarens hittills våldsammaste dygn. Ung kvinna ihjälskjuten i Luleå, kvinna skottskadad i Norrköping, man skjuten i Västerås, man knivskuren på krog i Linköping, man skottskadad i Bagarmossen, två våldtäkter i Rättvik – detta bara ett axplock av alla de rubriker vi ser i mainstreammedier, där bara de allra grövsta brotten rapporteras. Vem som helst kan numera befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Att ansvariga politiker definitivt är på fel plats som Sveriges makthavare, råder det inte heller någon tvekan om.

 

Så sent som den 21 juli skottskadades två små barn i Visättra i Stockholm mitt i en kriminell uppgörelse. Men denna chockerande nyhet har redan hunnit ”sjunka undan” i den strida tsunami av grova våldsbrott landet Sverige drabbas av dagligen. Många hoppades på att en radikal förändring skulle ske, herregud, två små barn som skottskadats! Men ingenting hände. Justitieministern avgick inte. De nio misstänkta släpptes nästan omedelbart på fri fot. Saken ”slätades över”. Som alltid, oavsett vilka som mördas, torteras, trakasseras, våldtas, misshandlas, rånas eller på annat sätt drabbas av den exploderande kriminaliteten.

Vi somnar till våld och vaknar till våld, allt svartare rubriker, allt grövre brottslighet. Jag vill egentligen inte skriva den här artikeln men sen tänker jag att jag måste dokumentera den här galna, overkliga tiden, denna dystopi vi tvingas leva i. Människor sänker blicken, viskar oroligt, ”vad är det som händer?” Ingen vet vem som står på tur nästa gång. Bråk vid en badplats, knivar åker fram. Kvinnor ute på stan, kallade hora och ofredade. Barn ute och leker, rånas. Äldre par på promenad, får halskedjan avryckt. Sedan alla explosioner och bränder, bilkapningar, stölder, inbrott. Utländska tjuvligor och bidragsbedrägerier. För att bara nämna ett litet axplock av allt det som skaver och gör så förbannat ont.

Övriga Europa ligger långt efter Sverige i fråga om skottlossningar, gängrelaterad kriminalitet, mord och social oro. Detta uppmärksammas till exempel av ansedda The Economist:

”Under de senaste 15 åren har Sverige haft Europas högsta antal dödsfall genom skjutvåld, enligt en ny rapport från landets nationella råd för brottsförebyggande (BRÅ, min anmärkning). En analys av data från 22 europeiska länder från Eurostat och FN:s Världshälsoorganisation, visar att Sverige låg tvåa efter Kroatien mellan 2014 och 2017. Men 2018 intar Sverige en placering i toppen. Offren är främst är män mellan 20 och 29. Sveriges mordfrekvens genom skjutvåld är två och en halv gånger större än det europeiska genomsnittet.”

https://www.economist.com/europe/2021/07/24/sweden-is-being-shot-up

 Också detta är en ökad trend, att Sverige används allt oftare som ett avskräckande exempel internationellt. Ett litet, välskött, tills nyligen väl fungerande land som på kort tid fullständigt havererat som en följd av inkompetenta, ryggradslösa politiker. Till detta är tidigare moderatledd regering med Fredrik ”Öppna era hjärtan” Reinfeldt i spetsen, medskyldig. Men de senaste två mandatperioderna är det socialdemokrater med sitt miljöpartistiska ”överstyre” som lett landet i fördärvet.En okontrollerad invandring kombinerad med slapp lagstiftning, fega politiker och en utarmad poliskår. Resultatet kan inte bli annat än en total katastrof.

Liknande utveckling ser vi i USA där demokrater fått härja. ”Defund the police” har till exempel lett tillatt hela städer svämmats över av ökad kriminalitet. Oakland är ett talande exempel. Där krävdes ”defund the police” och därför halverade staden sin polisbudget – sedan började våldsbrottsligheten öka. Staden upplever nu en 314 procentig ökning av mord jämfört med samma tid förra året, och en ökning av skjutvapen med 113 procent.

https://www.theguardian.com/global-development/2021/mar/19/defund-the-police-gun-violence-surge-oakland

Här i Sverige står justitieministern och skryter om hur väl han hanterar kriminaliteten. Allt medan kulorna bokstavligen viner över våra huvuden och vi slår rekord i gängmord, skottlossningar, våldtäkter och otrygghet. Våldspandemin utarmar hela vårt samhälle, och varken vaccin eller medicin ges den svårt ansatte patienten. Tvärtom. De kriminella gynnas, medan de skötsamma medborgarna lider.

 


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer