Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Val 2018: Vad tänker moderaterna göra åt våldtäktsepidemin?

av | 26 jun, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Jag ser en valaffisch för Nya Moderaterna där ordet ”våldtäktsepidemi” står med stora bokstäver. Och jag uppmanas att ”rösta för trygghet” den 9:e september. Men Nya moderaterna erbjuder inga lösningar för hur denna våldtäktsepidemi ska få ett slut, hur jag som kvinna ska känna mig trygg. Jag ser inte ens ett löfte om att våldtäkterna ska minska. Det enda jag har hört är partiledaren Ulf Kristersson som slår fast att våldet är här för att stanna.

Den 16 januari 2018 medverkade Ulf Kristersson i Aktuellt på SVT och sa då ”att den grova brottsligheten och våldtäktsproblematiken är här för att stanna”. I mina öron låter det helt groteskt! En ledare för ett stort politiskt parti som på detta offentliga sätt ger upp inför kriminaliteten inger inget vidare förtroende. Det är inte det jag vill höra. Jag vill höra ett kraftfullt ställningstagande mot våldet, mot våldtäkterna, mot otryggheten. Jag vill ha ett åtgärdsprogram. Jag vill känna att Sveriges politiker arbetar för mig som landets medborgare.

Det är bra att Nya Moderaterna tagit bladet från munnen och erkänner att vi har en pågående våldtäktsepidemi i Sverige, alldeles oavsett vad detta kan göra med Sverigebilden. Det är mycket bra att man nu säger det rakt ut, eftersom första steget till att lösa ett problem är att erkänna problemet. Jag tycker det är utmärkt att man lämnat förnekelselägret och de politiskt korrekta lögnarna som gärna gapar om att Sverige aldrig varit tryggare (ja, sådana finns fortfarande). Men sedan tar det liksom stop… Det kommer inget konkret och vettigt som får mig att känna tillförsikt och hopp om att denna vidriga epidemi faktiskt ska ta slut.

Så här i valtider är det min rättighet att ställa frågor, så jag gör det. Jag vill veta vad som orsakar våldtäktsepidemin, och vad som görs för att den ska stoppas. Jag vill vidare veta hur jag som kvinna ska skydda mig från att bli utsatt för sexuellt våld. Vad gör samhället för mig? Kommer man dela ut en skyddande jungfrubältestrosa till samtliga Sveriges flickor och kvinnor?

Kommer man sätta upp kameror på offentliga platser?

Anställa fler väktare?

Ge oss kvinnor tårgas, färgspray eller pepparspray så vi kan skydda oss?

Erbjuda gratis kurser i självförsvar?

Utvisa icke-svenska sexbrottslingar?

Ge hårdare straff för sexuella övergrepp?

Kastrera återfallsförbrytare kemiskt?

Som sagt, åtgärderna lyser med sin frånvaro. Det talas om ”trygghet” men så länge detta bara är ett ord utan några som helst konkreta och praktiska åtgärder i botten, så betraktar jag det bara som tomma löften och valfläsk.

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min allra nyaste bok, den 11:e delen i serien om Cecilia Lund, finns ute nu och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer