Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vad mer förstår inte journalisterna på public service?

av | 31 dec, 2019 | Media

Lästid: 5 minuter

Det blev en halvfriserad pudel från P4 om påhoppen på oss fria och oberoende journalister i ”swishhora”-gate. Enligt Sveriges Radio förklarar ”medarbetaren” – det vill säga Ola Gäverth – ”sitt uttalande (om swishhoror, min anm.) med att han ”missförstått ordets innebörd helt.” Denna förklaring känns lika krystad som lögnaktig. Samt att viss oro infinner sig. Innebär detta alltså att de som vill kalla sig journalister inom public service inte förstår vanlig svenska? Vet de inte vad swish eller hora betyder? Och vad mer i den nya svenska verkligheten har de missat? Vad mer har de missförstått? Är det rentav på grund av klenbegåvning bland medarbetarna som allt mer av public services rapportering inte längre är trovärdig? Varför ska vi då finansiera detta med våra skattepengar?

– Språkbruket var ytterst olämpligt. Redaktionen står inte bakom vare sig ordvalet eller resonemanget om swishjournalistik som fördes i morgonsändningen i fredags, sa Sofia Taavitsainen, kanalchef och ansvarig utgivare på P4 Stockholm i går.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=7376298

Ola Gäverth har alltså ”missförstått” och är ”djupt ångerfull”. Sorry, jag köper det inte. Jag för min del tror att Gäverth menade varje stavelse och att han tvärtom höll tillbaka sitt förakt och avsky. Swishjournalist är ett ord som hängt med ett tag och det kan omöjligt vara någon större nyhet att fria opinionsbildare får donationer via betaltjänsten. Dessutom förklarar ju Gäverth i programmet hur han tänker. Han har inte missförstått någonting alls. Vad han däremot inte tycks förstå är att tiderna förändras. Den typen av påhopp faller inte längre i god jord. Förr hade Ola och hans kollegor medvind och kunde håna och häckla som det passade dem, i trygg förvisning om att de satt säkert. Men i takt med att allt fler vänder traditionella statsberoende och propagandistiska medier ryggen, förändras Gäverths & co:s sits. Dessa ”journalister” glider allt längre bort från sitt uppdrag, från verkligheten, från det som utspelar sig ute i samhället, från folks åsikter. De har missat att den politiska korrekthetens tid sjunger på sista versen. De har missat att deras egen tid i etern kan vara räknad, då allt färre vill ha partiska, vänstervridna, förljugna tolkningar av det som faktiskt pågår där ute, och även ute i världen. Folk vill inte fostras av arroganta salongskommunister. Folk vill ha rejäla murvlar som ställer politiker och makthavare till svars för det samhällshaveri de orsakat.

”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen”, är public services programförklaring som presenteras efter i princip varje inslag och text om man går in på till exempel Sveriges Radio på webben. Men detta är ju enbart PS egen skeva självbild, det är inte sanning. Public services journalistik är inte längre trovärdig, och den är definitivt inte opartisk! Följer man vad som visas och sänds inser man att såväl nyhetsurval som vinkling har en kraftig slagsida åt vänsterliberal världssyn, till exempel syns det tydligt i det illa dolda hatet mot utländska politiska ledare som Trump, Boris Johnson, Victor Orbán med flera, rapporteringen om EU, om Brexit, och om migrationspolitiken både nationellt och globalt.

”Sveriges Radio är BEROENDE i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen” borde det egentligen stå, Sveriges Radio är BEROENDE till socialdemokraterna, extremvänstern, MIljöpartiet och Centern, SR är BEROENDE till islamistisk agenda, och till sina chefers privata åsikter. SR drevar gärna mot enskilda individer, mot fria journalister och opinionsbildare, och mot politiker man valt att smutskasta och stämpla, som till exempel Jimmie Åkesson, som bredvid Trump är public services största enskilda hatobjekt. Ibland förklär man hatet i så kallad ”humor”, och jo det är ju jättekul, men tänk om opartiskheten verkligen gällde och man skojade på liknande sätt även om dem vars politiska åsikter man delar? Det skulle onekligen behövas. Först då kunde pratet om oberoende kanske ha lite verklighetsförankring.

Som det är nu tvingas vi alla finansiera den ytterst partiska och beroende vänsterkolossen public service med våra skattepengar. Propagandisterna får minst 8 miljarder per år för att torgföra sitt vänstervridna skitsnack och sina påhopp på alla dem vars åsikter de ogillar. Så jo, public service är beroende, beroende av socialdemokratisk fördelningspolitik och att de håller sig väl med makten. Att fria yrkesutövare därmed utgör ett hot är därmed fullt logiskt. Kanske är det främst ett annat ord Gäverth missförstått, och det är ordet ”journalist”.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer