Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vad gör man när tänderna nästan spricker och hjärnan exploderar?

av | 27 apr, 2019 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Mejlen fortsätter att droppa in, från frustrerade människor som med fasa ser hur Sverige raseras i allt snabbare takt. Det brinner på allt fler ställen, minderåriga tjejer på väg till skolan våldtas, och hela rättsväsendet tycks ha svurit sig samman för att dalta med kriminella som ges gräddfil och fjäskas för istället för att snabbast möjligen föras ut ur landet och låsas in på bröd och vatten i något stenhårt fängelse. Varje dag spottar man svenska folket i ansiktet, medan våra skattepengar missbrukas och vi körs över som andra klassens medborgare. Här ett mejl från en kommunanställd bygglovshandläggare som undrar vad som kan göras.

”Hej Katerina! Jag läser dina böcker och artiklar och förfasas och instämmer. Hur jvl illa är det inte i  Sverige… på många plan? Ska vi sitta stilla och vänta på att bli räddade av ”rätt politiska parti” kommer det ens kunna ske? Finns det något rätt parti? 

Jag vill göra något innan mina tänder spricker eller hjärnan exploderar, innan det är för sent. Det närmar sig, våra äldre sjuka, våra barn, skolor. Vi kvinnor, och flickors liv riskeras. Alla riskeras.

Det handlar inte längre om lika lön och status som männen. Det handlar snart om att vi inte har samma rätt att leva.

Jag vill se ett nytt parti, drivet av känsla för människor, drivet av rädsla för vad som är på väg, drivet av rättvisa.

Vad ska man/vi göra? 

Du ger mig hopp…men det är så långt kvar. Kan man låta hoppet vila på nästa val, eller nästa, eller nästa?

Varje dag sker katastrofer för människor ute i landet. Jag jobbar kommunalt som bygglovshandläggare och varje dag vill jag kräkas på pk-orerandet, prioriterandet, lagar som bänds för att passa politiken. Fegheter och falskhet, blinda och faktaresistenta människor. 

Jag vill varje dag fly till ett annat land innan det är för sent. Men så har man ju barn… de har en egen tillvaro, här hemma i Sverige. När kommer vi inse att vi är fast i vårt eget land, fångar utan frihet att yttra oss längre, för vi vanliga svenskar är inte ok, vi är fel.

Har du något svar? Idé kanske? Jag är bara vanlig men måste göra något innan jag imploderar.

Hälsningar XX”

 

Ja kära medmänniskor vad gör vi? Hur länge till orkar vi? Vad gör det med oss och samhället när allt fler känner sig missnöjda och svikna? Jag har inga bra svar! Men jag fortsätter att kämpa på och tala om det man helst vill sopa under mattan. Prata, och hoppas att fler ansluter sig. Förr eller senare måste det blir en förändring… eller?

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer