Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Vaccinpass handlar inte om hälsa – det handlar om att ta vår frihet ifrån oss

av | 6 sep, 2021 | Maktmissbruk

Lästid: 7 minuter

Om vaccinet fungerar – hur kan vaccinpass vara försvarbart? Om vaccinet inte fungerar – hur kan vaccinpass vara försvarbart? Den här texten handlar egentligen inte om ett vaccin. Den handlar egentligen inte heller om ett coronavirus med en infection fatality rate på 0,15% (Ioannidis, Stanford). Den här texten handlar om frihet. Om att vaccinerade och ovaccinerade behöver stå enade mot medicinsk tyranni, som våra makthavare vill tvinga på oss. ”Jag vill inte skyddas från coronaviruset. Jag vill skyddas från diktatur.” Det skriver Ellen Haldin i dagens krönika.

I dagarna har vi kunnat läsa om hur festivalen Department Långholmen edition var först ut i Sverige att kräva vaccinpass för sina besökare. Detta trots att varken våra politiker eller myndigheter tvingar dem. Det senaste 1,5 året är en utmärkt illustration av hur dominoeffekten fungerar. Börjar ett land, en region, en politiker, en affärsidkare med något, så följer andra snart efter och plötsligt finns få alternativ kvar.

Gränserna flyttas fram hela tiden. Världen fick höra att lockdown skulle gälla i två veckor för att bromsa smittan, ändå är vissa länder fortfarande i lockdown och nya strikta restriktioner införs godtyckligt. Munskydd skulle gälla inomhus i vårdsituationer – snart gällde de även utomhus. Först sas flockimmunitet inträda när 60% av befolkningen var immun. Sedan flyttades gränsen till 70-75-80%. Vad som gäller nu är oklart då vi får höra att vaccinet är så effektivt, men inte hur länge som helst…

Först gällde en ny spruta per år, sedan var åttonde månad. Nu säger amerikanska CDC (USA:s motsvarighet till läkemedelsverket) att vaccination ger fem månaders immunitet. Pfizers VD säger tre sprutor per år.  ”Slippery slope”, säger man på engelska. Uppdaterar du inte din vaccination är du inte längre fullvaccinerad. Det finns inget slut i sikte. I Israel förbereder man befolkningen för en fjärde spruta! Har du inte tagit tagit din tredje betraktas du som ”ovaccinerad”.

”Det finns inget vaccintvång och du kan ju bara ta ett coronatest istället”, säger någon okritisk. Det låter lätt, men vi kan se hur världen redan börjat lämna det alternativet. England säger att efter från och med september gäller inte längre ett negativt test för att få komma in på klubbar. Vaccin måste det vara. Många länder, däribland Tyskland, vill ta bort möjligheten till gratis test. Nu måste du betala för att få delta i samhället och göra vanliga saker som att gå på café och restaurang. Detta då åtgärderna skapar ett indirekt vaccintvång för människor som inte har råd att betala för tester. Rika kan i vanlig ordning fortsätta att välja. Och faktum kvarstår, du behöver visa ett papper eller en kod för att få delta i samhället. I vissa länder krävs vaccinpass till och med för att få jobba eller handla mat. ”Men det kan inte hända här”, säger någon. Jo, det kan det.

Saken med att makthavare nu kan villkora ditt samhällsdeltagande är att dessa villkor hela tiden kan ändras. När villkoret för att delta i samhället är att du måste ge upp din kroppsliga integritet och ta emot en medicinsk produkt du inte vill ha, som inte har testats långsiktigt och som kan ge allvarliga biverkningar finns inte längre någon gräns för vad makthavare kan utsätta dig för. Inte ens din kropp är fullt ut din.

Vi ser redan nu extrema fall. Chicagomamman Rebecca Firlit fick sitt livs ultimatum av domare James Shapiro – vaccinera dig, annars förlorar du vårdnaden om din son. Kan man då verkligen tala om frivillighet? Ett delvist tvång är också ett tvång. Det kan hända även i Sverige.

1900-talet var en stundtals mycket mörk och brutal historia. Människor delades in i grupper, hölls isär, övervakades och stämplades som orena. 2019 tänkte nog många att det inte kunde hända igen. Våra politiker talar ständigt om att 30-talet inte får upprepas. Nu står vi här igen och våra makthavare vet att den kontroll de vill tvinga på oss strider mot allt som stavas mänskliga rättigheter. Därför är det fantastiskt bra om medborgarna själva hjälper till att införa tvång och segregering. Ju mer undersåtarna slåss med varandra, desto mindre våld och tvång behöver makten bruka.

Nu är budskapet i etablissemangets medier att det är de ovaccinerade som är orena och farliga. Det är de ovaccinerades fel att folk dör. Visa papper på att du är ofarlig och följ makthavarnas order! Är det där vi vill hamna? Även du som vaccinerad kan lätt bli oren. Du kanske inte vill ta hur många sprutor som helst. Det kanske läggs till andra krav för att du ska få behålla ditt vaccinpass.

Och är vaccinpass verkligen lösningen? För det första säger fler och fler experter att Covid-19 inte kommer att försvinna. Viruset är endemiskt, det kommer att fortsätta mutera och finnas kvar. För det andra ser vi redan nu hur vaccinpassen inte är räddningens ängel. Engelska Latitude festival krävde vaccinpass för deltagande. Festivalen kallades ”covid safe”. Ändå smittades över 1000 deltagare. En studie från Oxford visar att smittade dubbelvaccinerade bär på lika mycket virus som smittade ovaccinerade. Från Sverige rapporterade region Värmland den 17/8 att var tionde smittad i regionen är vaccinerad. Vad är det då vaccinpassen ska göra? Är det tänkt att vaccinet inte hindrar smitta, men att vaccinpassen ska göra det? Är det för det här vi ska ställas mot varandra?

I Sverige har vi inte drabbats lika hårt av tvingande restriktioner. Vi har kunnat leva mer normalt än i till exempel Australien och det får vi höra att vi ska vara tacksamma för. Men ska vi verkligen det? Covid-19 är en potentiellt dödlig sjukdom. Precis som alla andra sjukdomar. I media och från politiker utmålas Covid som pesten 2.0. Pesten dödade upp till 60% av Europas befolkning. Risken med Covid är en helt annan. Enligt Dr. John Ioannidis från Stanford University motsvarar exempelvis 30-39-åringars risk att dö i (eller med) Covid risken att kvävas av mat. Vem som helst kan dö i (eller med) Covid, men risken är liten i proportion till alla risker vi tar dagligen. I Sverige till exempel är det större risk för en 20-årig man att dö av en förlupen gängkula, än att dö med Covid.

Livet har alltid varit både farligt och dödligt utan att det stannat av för det. 2020 var det åttonde minst dödliga året i Sverige, om vi ska se på befolkningens dödlighet. Så vi ska inte stillatigande nöja oss med att vi får behålla lite mer av våra basala rättigheter. Vi ska vara arga för att de alls togs ifrån oss för ett virus med IFR (infection fatality rate) på 0.15%.  Vi kan leva med risker – eller inte leva alls. För nu är viruset här, det är endemiskt och det finns såväl vaccin som mediciner (som dock inte används i Sverige, men väl med framgång i andra länder). Vi har också vaccin. Bättre än så blir det inte.

Du kan ta vaccinet om du vill. Att vara anti-vaccinpass är inte samma sak som att vara anti-coronavaccin. Men oavsett vad du väljer, ska ingen individ betraktas som mindre värd eller till och med ”oren”. Våra rättigheter ska inte villkoras i all evinnerlighet! Vi kan inte låta oss delas in i grupper. Vi måste stå enade. Vägrar vi ett vaccinpass så kommer det inte att gå att genomföra. Affärer förlorar inkomster, event gapar tomma, viktiga yrkesgrupper blir bristgrupper och samhället kan inte fungera. Det är nu solidariteten med varandra måste stå främst. Oavsett vilka vi är, oavsett vilka medicinska beslut vi tagit. För vårt nu och för våra barns framtid.

Jag själv är kroniskt sjuk. Min hälsa är verkligen ingenting att hänga i julgranen. Det suger, men det är mitt kors att bära. Andra människor ska inte drabbas för att jag är skör. Barn som inte riskerar någonting med Covid ska inte tas ur skolan eller vaccineras med ett otillräckligt testat vaccin för att jag är skör. Det sker inte i mitt namn eller med mig som exempel! Jag vill inte skyddas från coronaviruset. Jag vill skyddas från diktatur.

Som Orwell sa: ”The further a society drifts from the truth, the more it hate those that speak it.”

ELLEN HALDIN

Ellen Haldin är 28 år, hemmafru och mamma till ett barn. Hon är politisk aktivist i AfS.


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer