Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Utvisa alla dömda utländska våldtäktsmän”

av | 25 aug, 2017 | Uncategorized, Debatt

Lästid: 5 minuter

Statistik är och förblir abstrakt då vi sällan ser de individer som utgör siffrorna. Enligt BRÅ:s senaste trygghetsundersökning ökar framför allt kvinnors otrygghet. Jennifer Almlöf, 25, är en av de osynliga unga kvinnorna som dessa siffror handlar om. Hon är trött på veliga politiker och ett förslappat rättsväsende. I sin krönika på Katerina Magasin kräver hon utvisning för alla dömda våldtäktsmän som inte är svenska medborgare.

 Jag har länge känt att jag blir mer och mer otrygg i det offentliga. Överallt står klungor, alltid utländska män, som stirrar, ropar, viskar, pratar med varandra på främmande språk och stirrar på mig när jag går förbi. Visst, det kanske inte är så farligt. Men för mig är detta helt nytt, och jag finner det extremt obehagligt. De ser inte på mig som en människa, de glor på ett sätt som gör att jag känner mig nedvärderad. Att åka in till centrum är något jag undviker så mycket jag kan, på grund av detta. Det har blivit så illa. Dessa grupper står överallt, de är hur många som helst. Jag känner mig inte trygg, helt enkelt. Inte ens mitt på dagen.

Och så klart är det svårt att stänga ute nyhetsrapporteringen. Om våldtäkter, grova våldtäkter, gruppvåldtäkter, sexuella trakasserier. Varje dag, överallt, det tar aldrig slut. Jag läser vad som händer, när någon blir åtalad. När det ens utdöms något straff, så är det löjligt mjuka straff, samhällstjänst, ungdomsvård, någon månad i fängelse. Döms någon till utvisning, så är det utvisning i 5-10 år, eller så rivs det beslutet upp när det blir överklagat.

Som tjej känner jag mig förnedrad, även fast det inte är just jag som blivit våldtagen. Mina tankar går direkt till offret; Hur ska hon känna att hon fått rättvisa? Hur ska hon känna sig trygg, när hon vet att denna man eller gruppen av män kommer vara ute igen snart, fria att fortsätta med sitt vidriga beteende? Att ”straffet” blev en smäll på fingrarna, sen får förövaren mer sympati än hon själv, för ”han mår ju så dåligt”? Han kan inte utvisas på grund av säkerhetsläget i sitt hemland. Okej. Men VÅR säkerhet då? Spelar den ingen roll längre? Varför ska vi ta hänsyn till en våldtäktsmans säkerhet, när han har bevisat att han uppenbarligen struntar fullständigt i sitt offer?

De signaler Sverige sänder ut är att våldtäkt inte är ett så grovt brott att begå här. Det är så jag tolkar det. Därför blir jag inte alls förvånad över att våldtäkterna fortsätter, och att man ser oss som horor, för våldtar man en av oss, så blir man knappt straffad. Såklart ser dessa män detta, och de ser också att vi inte alls har noll-tolerans för våldtäkter. Tvärtom, blir man inte frisläppt direkt och faktiskt blir ”straffad” så får man kanske på sin höjd några månaders fängelse. Det är ett hån mot offer, och dess anhöriga, och det ser ut som att kvinnor inte är värda något alls i Sverige.

Jag anser att utvisning måste vara obligatoriskt av de dömda icke-svenska våldtäktsmännen. Jag struntar i säkerhetsläget i deras hemländer, de måste ut. För vår säkerhets skull. Kommer man hit, våldtar en annan människa, tar sig rätten att göra det, att förstöra någon annans liv, så har man förbrukat sin rätt att vara i vårt land. Du fick din chans, du förstörde det. För dig själv. Du har bara dig själv att skylla.

Skulle man införa detta, så kan jag nästan lova att våldtäkterna kommer minska. Signalerna kommer att gå ut, och man kommer fatta, att det här är inte okej, om våldtäktsmannen utvisas omedelbart oavsett situationen i hans hemland.

Det är mitt krav. Utvisa ALLA icke-svenska medborgare som begår våldtäkter. Visa att vi faktiskt bryr oss om kvinnor i Sverige, på riktigt. Att kvinnors säkerhet går före våldtäktsmännens. För det vi visar idag är raka motsatsen. Politiker måste också inse att jämställdheten och kvinnors säkerhet och trygghet raseras när man tar in stora mängder män från kulturer som i många fall har extremt primitiv och nedvärderande kvinnosyn.

(Jag fokuserar på utländska våldtäktsmän eftersom de är överrepresenterade i den statistik jag tagit del av. Den otrygghet vi ser idag är inte på grund av att svenskfödda plötsligt fått en masspsykos och börjat våldta mer och mer. Detta är något nytt, och det måste tas upp och hanteras, för kvinnors skull. Inhemska våldtäktsmän/medborgare kan inte utvisas, men bör ges långa fängelsestraff i Sverige. För att göra landet tryggare för alla är det enda rätta att minska antalet våldtäktsmän som finns i landet, och skicka ut dem vi kan.)

Jag vill påpeka att det inte handlar om ras, för er som kommer hoppa på mig med argumentet att jag skulle vara rasist som skriver så här. Detta handlar om trygghet, att vi kvinnor i Sverige ska slippa vara rädda att bli överfallna varje gång vi lämnar vårt hem, oavsett var vi kommer från eller var i landet vi för tillfället bor.

Jag vet inte hur man på ett snyggt och smidigt sätt ordnar demonstrationer, jag har aldrig gjort något liknande i mitt liv, men eftersom idén blev såpass populär när jag skrev om detta på Twitter känner jag att jag måste göra nånting. Vad jag vill se är människor som kan känna igen sig, som också är oroliga och rädda, de som blivit utsatta, anhöriga, mammor, pappor, mor/farföräldrar, jag struntar i hudfärg eller vilket parti du röstar på, så länge vi är enade om en enda sak: Våldtäktsmän som inte är svenska medborgare måste ut ur landet, utan pardon.

Vad jag inte vill se är rasistiska påhopp, nedsättande slagord (till exempel ”ut med packet”), våld och dylikt. Detta handlar inte om det. Det handlar om kvinnors trygghet, och kommer det människor med våldsam och främlingsfientlig inställning så kommer det skada hela syftet, och det kommer inte hjälpa kvinnofriden alls.

Så, om det finns någon/några som läser detta som kanske har mer erfarenhet om demonstrationer än vad jag har, kontakta mig gärna, och bolla idéer. Jag är väldigt öppen och tacksam för all hjälp jag kan få, eftersom detta är något helt nytt för mig. Man kan nå mig på:

Twitter: @cptjenniferal (https://twitter.com/cptjenniferal)

Stå upp för kvinnors rätt att se Sverige som ett kvinnovänligt och tryggt land, oavsett ursprung. Vi kallar oss ett feministiskt land, det vore bra om detta inte bara var en tom fras! Och politiker: Visa att ni tar vår oro och rädsla på allvar genom att ta seriösa krafttag mot detta växande problem. Tack för mig.

 

JENNIFER ALMLÖF

Jennifer Almlöf är fristående skribent och bloggare. Hon är 25 år gammal och bor i Jämtland.

 

(Det här är en debattartikel innehållande opinionsmaterial, publicerad på Katerina Magasin. Åsikterna i artikeln står skribenten för. Texten har tidigare publicerats på skribentens blogg, https://lillajamtland.wordpress.com)

 

Utdrag ur NTU 2016:

Otryggheten har ökat och könsskillnaderna kvarstår

Fler är otrygga när de vistas i sitt eget bostadsområde under kvällstid. Fler oroar sig också för att utsättas för överfall eller misshandel och det är fortsatt stora skillnader mellan män och kvinnor. Det visar Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2016, som Brottsförebyggande rådet (Brå) presenterade i januari 2017.

********

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer