Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Utländsk påverkanskampanj för Strandhäll drivs av antisemitisk aktivistgrupp

av | 28 maj, 2019 | Politik

Lästid: 3 minuter

Nu involverar sig Gaza i att svenska oppositionspartier lämnat in misstroendeförklaring mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Det är aktivistgruppen Ihbid Electronic Army som ger sitt stöd till Strandhäll. Ihbid Electronic Army är ett palestinskt propagandanätverk i Gaza som på Facebook och Twitter lanserat en kampanj för Socialdemokraterna. Det avslöjar Tobias Petersson, opinionsbildare mot våldsbejakande extremism och antisemitism.

Så här skriver aktivistgruppen på arabiska på sin Facebooksida med 35 000 följare: ”Socialminister Annika Strandhäll utsätts för försök att avsättas av högeralliansen och pro-sionistiska partier. Hon är känd för sina ståndpunkter till stöd för den palestinska saken, hon och hennes parti, som hade modet att fatta beslutet att erkänna palestinska staten, vilket gör Sverige till det första europeiska landet att göra det.”

Aktivistgruppen har spammat ett Facebookinlägg från riksdagsledamoten Anders Österberg (S) till stöd för Annika Strandhäll. På sin Facebooksida uppmanar Ihbid Electronic Army sina aktivister att skriva positiva kommentarer i kommentarsfältet på Österbergs inlägg för Strandhäll. ”Vilken fantastisk människa och underbar minister!” och ”Du borde kämpa tillbaka och vara stark!” uppmanas folk skriva till Strandhäll. Österbergs inlägg har fått tusentals kommentarer, de flesta från den palestinska aktivistgruppens aktivister. För närvarande är Österbergs Facebooksida borttagen eller inaktiverad.

Aktivisterna i Gaza har också släppt ett videoklipp på arabiska med engelsk text där de anklagar Israel för att agera som nazisterna i Nazityskland. Att jämföra Israels nuvarande politik med nazisternas är antisemitiskt enligt IHRA:s arbetsdefinition av antisemitism.

I helgen försökte ”Ihbid Electronic Army” även påverka EU-valet genom att uppmana sina palestinska aktivister att spamma utrikesminister Margot Wallströms Facebooksida med positiva budskap. Jag tror tyvärr inte det är helt utan socialdemokratisk inblandning som detta sker.

Spammandet från Gaza kan inte beskrivas som något annat än en utländsk påverkanskampanj, som kanske var menat att hjälpa Socialdemokraterna, men som i själva verket bidrar till att skada bilden av partiet. Om Socialdemokraterna behöver hjälp från Gaza att driva sina kampanjer måste det betyda att de svenska väljarna svikit partiet. Självklart kommer detta att dra ner förtroendet för Socialdemokraterna.

TOBIAS PETERSSON

Tobias Petersson är opinionsbildare mot våldsbejakande extremism och antisemitism

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag sva

rar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer