Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Uppsalasosse beklagar sig över kriminalitet – ger samtidigt bygglov åt shariacenter som drastiskt kommer förvärra segregationen

av | 17 dec, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 4 minuter

Det enda rätta är att riva upp bygglovet till Dawacentret i Uppsala. Låt Stenhagen förbli Sverige. Det är rentut sagt genant att se kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, socialdemokraten Erik Pelling, nu stå i media och hoppas att Operation Rimfrost ska komma till de särskilt utsatta områdena i hans stad. Själv är han dock i högsta grad medskyldig till de grova problemen i Uppsala, inte minst genom att han under hösten sagt ja till att bygga ett stort islamistiskt center i två våningar i den redan nu segregerade och av kriminella härjade stadsdelen Stenhagen. Den som sökt och beviljats bygglov av Pelling är nämligen en företrädare för Dawa, politisk islam med starkt radikaliserande inslag, vars mål är sharialagar, som innebär mer våld och segregation, fler motsättningar och oro. Det borde vara kriminellt att vara så okunnig som Pelling. Istället för att sätta stopp för Dawacentret jämför Pelling shariacentret med Svenska kyrkan och kläcker ur sig häpnadsväckande idiotier som att han hoppas att ”den här föreningslokalen kan spela en positiv roll”.

S-politiker i Uppsala är fortsatt naiva och blinda inför sambandet mellan kriminalitet och islamism. Pelling är oroväckande okunnig om det odemokratiska Dawa, om det dåliga inflytande läran har på unga pojkar och män och dess djupt odemokratiska och kvinnofientliga kärna. Vore han påläst kan jag inte föreställa mig att han skulle klubba igenom byggandet av ett center som kommer att för alltid förstöra Stenhagen och därmed stor del av Uppsala. Med rätta har det förekommit många protester och stor oro över att problematiken fördjupas i ett område som redan tidigare beskrivits som ”laglöst land”.
– Jag hoppas att den här föreningslokalen kan spela en positiv roll, sa Erik Pelling (S) till SVT i september då beslutet togs. Han tror på fullt allvar att ett islamiskt center kan vara lösningen på en del av de problem som finns i området.

– Svenska kyrkan har haft en positiv roll i Stenhagen, och förhoppningsvis kan den här nya föreningslokalen också få den typen av roll, säger Erik Pelling (S).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/delade-meningar-om-ett-islamskt-center-framtiden-far-avgora-vem-som-hade-ratt

Att framtiden ska få avgöra, tycker man verkligen att man har råd att ägna sig åt dylika experiment när Sverige bokstavligen sprängs och skjuts sönder? Varför måste man utsätta Uppsala för detta experiment när vi har tusentals exempel i världen på vad Dawa går ut på? Se bara på terrordåd i silams namn, de grundar sig i Dawa. Se på kvinnoförnedring, homofobi, antisemitism. Dawa är ”tankens sjukdom” och livsfarligt för unga, formbara sinnen. Det är som att bygga ett nazistiskt indoktrineringsläger mitt i Uppsala och hävda att detta kan ”spela en positiv roll”.

Men hur det svenska samhället ska kunna ingripa när klaner får ett större grepp och unga män radikaliseras in i politisk islam är en fråga som inga journalister ställer. Pelling får komma undan med sina aningslösa uttalanden. Inte ens när samma Pelling igår stod och uttalade sig om kriminaliteten i området och att han vill ha dit Operation Rimfrost, den nationella insatsen mot organiserad och grov kriminalitet, fick han en fråga om shariacentrets roll.

https://www.expressen.se/tv/nyheter/erik-pelling-grovt-kriminella-har-tagit-gottsunda-i-besittning/

Ändå säger nu Pelling att ”grovt kriminella har tagit stadsdelen i besittning” och hoppas på nationell hjälp samt utökade resurser. Han eränner att området har ett antal djupa problem och säger att ”grovt kriminella måste bort härifrån”. Han vill ha fler utredare och poliser på fältet för att komma åt de grovt kriminella nätverk som man fått i Uppsala.

Saken är bara den att dessa problem kommer att bestå så länge man inte angriper ideologierna bakom. Islamisering genom Dawa är ett av problemen. De här odemokratiska, kvinnofientliga krafterna innebär ökad laglöshet, segregation, utanförskap och polarisering. Att tillåta byggandet av ett stort shariacenter är en markering att islam vinner mark och tar allt större plats i det offentliga rummet. Därmed får de kriminella allt större spelutrymme. Och detta rår inte det svenska samhället på. Vare sig med hjälp av Operation Rimfrost, pizza eller kanelbullar. Det enda rätta är att riva upp bygglovet till Dawacentret. Låt Stenhagen, Gottsunda och Uppsala förbli Sverige.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer