Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Ungerns utrikesminister sätter Wallström på plats: ”Er migrationsvänliga regering har styrt in landet i ett osäkert läge”

av | 28 dec, 2018 | Utrikes

Lästid: 4 minuter

Sveriges utrikesminister Margot Wallström går till attack mot Ungern i en intervju med Dagens Nyheter. Wallström kallar Ungern ”problematiskt” och säger att EU:s tålamod med Ungern börjar ta slut.  Men nu får hon kraftfullt mothugg av Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto. ”Sveriges migrationsvänliga regering har styrt in landet i ett osäkert läge”, säger han i The Hungary Journal, och slår fast att man i Ungern alltid kommer sätta sitt eget land först.

”Ja, vi har ju sagt det ett tag. Jag tror kanske att vi måste titta hårdare på de länder som avviker. Vi andra måste ju tala ut”, säger Wallström i DN angående Ungern. Ungern är ett av de länderna i Europa som sagt nej till att underteckna FN:s migrationsramverk Global Compact. Landets premiärminister Viktor Orbán för en restriktiv migrationspolitik och vägrar anpassa sig till globalismens nationsupplösande agenda och de europeiska länder som förespråkar omfattande migration från till exempel Afrika och Mellanöstern.

Själv kan jag bara drömma om att svenska politiker skulle uppvisa samma omsorg om det svenska folket som de ungerska politikerna visar om det ungerska. I morgon lördag släpps till exempel fyra våldsbejakande jihadistiska extremister ut i det fria i Sverige, personer som mycket väl kan begå terrorbrott i Sverige. Jag har svårt att tänka mig att något liknande skulle kunna ske i Ungern. Jag har svårt att tänka mig att man skulle dalta med islamister som mördat och gud vet vad mer de gjort. Jag har svårt att tänka mig att man skulle utsätta det ungerska folket för det som svenska politiker utsätter svenska folket för. Ungern har inte haft något terrordåd liknande det som Akilov utförde på Drottninggatan i april 2017. Enligt svensk mainstreammedia är dock Ungern ett land att varna för, ett land som styrs av fascister. Ja, det finns alltid saker att kritisera, absolut, men jag vågar påstå att det ungerska folket sover bättre om nätterna då de slipper ständiga gruppvåldtäkter, barnvåldtäkter, granat- och bombexposioner, torterade djur och misshandlade, rånade och mördade gamla. Men precis som att svenska folket ska fostras till att avsky USA:s president Donald Trump, ska svenskarna också fostras till att avsky Visegradländernas migrationspolitik.

– Det är oklart när Sverige kommer att få en ny regering, men Wallström anser att det är viktigt att kritisera Ungern”, säger Peter Szijjarto i The Hungary Journal. Han påpekar att Viktor Orbáns regering valts av en majoritet av ungrare och att ett lands stabilitet är en viktig tillgång ”i dessa utmanande tider”. Szijjarto säger också att Wallström anklagar Ungern för splittringen inom EU, när det i själva verket är Sverige som är polariserat.– Vi vet att de migrationsvurmande krafterna inte tolererar några avvikande åsikter, men vi kan försäkra den svenska utrikesministern om att vi under alla omständigheter kommer att behålla Ungern ungerskt.” säger han vidare. Denna typ av bemötanden får vi dock aldrig läsa om i svensk mainstreammedia. Här tas kritiken av Ungern upp – men aldrig svaret som ges. Det är delvis därför jag väljer att skriva om saken, för att ge en mer nyanserad bild av själva frågeställningen. Och svenska journalister ställer sällan kritiska frågor till etablissemangspolitikerna. Som om de var rädda för dem. Kanske är de mest rädda om sina jobb. Man klagar på att Ungern är totalitärt och stryper yttrandefriheten, när det i själva verket är Sveriges politiker och etablerade medier som ljuger sina medborgare rätt upp i ansiktet.

Margot Wallström uttalanden om tålamod och splittring klingar ytterst märkligt med bakgrund i att hon så sent som 20:e december i största hemlighet haft besök av Irans biträdande utrikesminister Abbas Araghchi, något som först uppmärksammades av den moderate politikern Hanif Bali. På UD:s hemsida stod ingenting om besöket – men den iranska nyhetsbyrån IRNA publicerade en bild från mötet. En av dem som var ytterst kritisk till det hemliga mötet var KD:s riksdagsledamot Lars Adaktusson.Irans biträdande utrikesminister Abbas Araghchi mötte Margot Wallström (S) på hennes tjänsterum i Arvfurstens palats på onsdagen, skriver tidningen Expressen. Mötet skedde bara några veckor efter president Hassan Rouhanis uttalande om att Israel ”är en cancertumör”.

– Jag förutsätter att Sveriges utrikesminister tagit upp brotten mot mänskliga rättigheter och protesterat mot presidentens uttalande. Och jag förutsätter att man berättar vad som tagits upp vid det här mötet, sa Adaktusson till Expressen.

Får man gissa att det knappast var alla de fullkomligt groteska avrättningarna som Wallström diskuterade under sitt hemliga möte? Utrikesministern i ”den feministiska” regeringen hade annars kunnat ifrågasätta hur det kommer sig att man hänger kvinnor från lyftkranar. Hittills är det 86 kvinnor som avrättats på det sättet. Strax innan jul avrättades 25-åriga Noushin i Iran sedan hon dödat en man som sexuellt utnyttjat henne tillsammans med andra män. Avrättningen verkställdes genom hängning. Sedan president Hassan Rouhani tillträdde för snart sex år sedan har i snitt en kvinna i månaden avrättats i det shariastyrda landet. Sveriges ”feministiska regering” ger alltså sitt stöd till denna regim.

Iran avrättar en kvinna i månaden – 25-åriga Noushin senaste kvinnan att hängas

Däremot är det viktigt för Wallström att kritisera Ungern och dess omsorg om det egna landet.

FOTO: Regeringskansliet

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer