Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Unga tjejers politiska förvirring – influencerstyrd vurm för Annie Lööf ger uselt land för kvinnor

av | 7 feb, 2019 | Politik

Lästid: 7 minuter

Hur står det egentligen till med unga kvinnor och insikter om det politiska läget i landet? Det finns anledning att prata om det eftersom jag ser en avgrund som öppnar sig mellan vad unga kvinnor röstar på och hur situationen i landet ser ut, och jag undrar vilken slags framtid dessa tjejer vill ha till sig själva och sina barn. Är det laglöshet och öppna gränser, är det fortsatt nedmontering av samhällskontraktet, är det en skola i fritt fall? Är det sexuellt våld, grova gruppvåldtäkter och förnedring? Hur kommer det sig att unga män verkar ha en långt mer realistisk syn på vad som behövs för att ett samhälle ska vara funktionellt? Om kvinnor 18-29 år skulle bestämma skulle Centern vara landets största parti. Samtidigt är Centerns politik sådan att just unga kvinnor är de största förlorarna. Är det skolans hjärntvätt som bidrar till denna skriande okunskap och förvirring?

Man vore korkad om man inte såg hur 35-åriga Annie Lööf drog i de rätta trådarna för att få tjejerna på sin sida. Många så kallade influencers blev innan valet 2018 plötsligt öppet politiskt aktiva och tog tydlig ställning. I vanliga fall brukar de mest skriva om handväskor, modeplagg, krämer, pojkvänner och solresor men nu mobiliserades de politiskt. Likt en fårskock upprepade dessa unga tjejer ”fuck SD” i sociala medier som om Hitlertyskland stod bakom knuten. Modebloggerskor tog ställning för vad de troligen ansåg vara rätt och riktigt utan ett uns av insikt. Som en välsminkad tsunami vällde hyllningarna på Centern, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller kanske Feministiskt initiativ över följarna. Jag såg också många aningslösa kändisar positionera sig mot det som slarvigt kallas ”högerpopulism”. De som inbillar sig att de är feminister stoltserade med att vilja ”ta ansvar”. Influencern Bianca Ingrosso (904.000 följare på Instagram) uttalade sig om att hon gillade Centern och Annie Lööf och att hon troligen skulle rösta på detta parti (enligt Ingrosso får hon flera hundra tusen kronor för reklam för produkter, något hon fnissande berättar i ett Youtubeklipp, däremot är det inte klarlagt hur mycket hon får betalt för att ge sitt stöd åt ett visst parti, men jag gissar att även sådana sympatier går att köpa för pengar). Den 11 juli 2018 pratade Ingrosso politik i sin podcast, och sa rakt ut: ”Jag tycker om Annie Lööf.”. Hon sa också: ”Jag vill rösta på ett parti som gynnar företag, men även skola, vård, miljö och allting. Jag har hittat ett parti som klingar med allt det här”.  Hon syftade på Centerpartiet.

Annie Lööf är också privat vän med den kända bloggaren Isabella Löwengrip. ”Som mamma, företagare och medmänniska väljer jag att rösta på Centern”, har Löwengrip sagt i Expressen. Lööf och Löwengrip åt en nätverkslunch, då även en rad andra kvinnor deltog, i Riksdagens partisal mitt under valspurten. På valdagen fick Annie Lööf använda Löwengrips Instagramkonto, där hon i direktsändning fick svara på väljarnas frågor. Enligt Centerpartiet var direktsändningen på Isabella Löwengrips initiativ. Hon ska heller inte ha fått någon ersättning för det här… Isabella Löwengrips Instagramkonto har 460.000 följare. Löwengrip som 2018 fick utmärkelsen ”most powerful business woman in Sweden” och som har Skandinaviens största blogg med 1,5 miljoner läsare. En vacker ung kvinna som är lyckad och som många unga kvinnor har som sin förebild.

Om unga kvinnor mellan 18-29 år fick bestämma i Sverige skulle Centern få 18,5% av rösterna och skulle bli Sveriges andra största parti. På plats 2 bland dessa unga kvinnors sympatier ligger Socialdemokraterna med 17,8% av rösterna. Totalt skulle alltså Sverige styras av en rödgrön röra om kvinnor mellan 18-29 fick sin vilja fram.

Jag undrar därför rent konkret vad det är dessa unga kvinnor tycker är så bra med Centerpartiets politik? Eller med Socialdemokraternas. Det som kallas för ”feministiskt” är bara ett ord som på intet sätt innebär att tillvaron är bra för flickor och kvinnor. De problem som kommer med en okontrollerad, naiv migrationspolitik a la Centerpartiet, samt den mångkultur som följer därav är en stor påfrestning inte bara ekonomiskt, utan också för demokratin eftersom ingen hänsyn tas till det som så fint kallas ”alla människors lika värde”. 2018 finns det 40.000 könsstympade kvinnor i Sverige. 250.000 unga lever i hedersförtryck. Vi har balkongflickor och bidragsberoende. Barn i slöjor. Kvinnor som misshandlas, förtrycks, mördas. Centerpartiets kvinnor verkar lama inför detta förtryck som inte har ett svenskt ursprung men som här accepteras som om det vore en normalitet.

Hej tjejer, ni som tycker att Annie Lööf verkar söt och käck! Är ni medvetna om att det numera sker 20 våldtäkter om dagen i Sverige, alltså varje dag, året runt? Många av dem grova, hälften av dem mot barn, flickor under 15 år, även pojkar. Hej svenska tjejer, ni är villebråd i Annie Lööf-land, ni är fritt byte för män som inte respekterar er, som ser er som horor som är till för att våldtas och förnedras. Män som tycker att Annie, Isabella och Bianca borde smaka sexuellt våld eftersom de lever på ett sätt som strider mot medeltida värderingar där kvinnan är mannens ägodel och där hon ska täckas för mäns blickar så hon inte väcker sexuellt begr. Hur går det ihop med feminism och kvinnors rättigheter, tycker ni?

I Annie Lööfs Sverige läggs våldtäkter på hög eftersom de inte hinner utredas. Enligt statistiken från BRÅ ökade antalet anmälda våldtäkter under 2018 med 614 brott till 7 840 (+8 %). Anmälda våldtäkter mot kvinnor över 18 år ökade till 4 230 (+6 %). Anmälda våldtäktsbrott mot barn 0-17 år ökade till 3 420 brott (+13 %).

Kriminaliteten i Annie Lööfs Sverige skenar, med brutala åldringsrån och rån mot barn. En ny slags problematik är våldsamma beväpnade rån i hemmen, inte sällan sker dessa mot barnfamiljer som blir överfallna i sina radhus och villor. En konsekvens av sådan politik är att det finns många tusen människor som vistas i Sverige illegalt, människor som svenska myndigheter inte klarar av att utvisa. En av dessa var terroristen Akilov som den 7 april körde ihjäl människor på Drottninggatan i Stockholm, och dödade bland annat 11-åriga Ebba Åkerlund som var på väg hem från skolan. I Centerns Sverige finns ett okänt antal potentiella Akilovs mitt ibland oss. På vilket sätt är detta en politik som Isabella Löwengrip och Bianca Ingrosso tycker är bra för samhället? En annan, mindre känd konsekvens är 21-åriga Amanda som i februari 2018 mördades av en 26-årig man, ”flykting” från Syrien som högg ihjäl henne för att hon spelade musik på ett sätt som störde honom. Vetlanda kommun styrs av Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern och ordförande i kommunfullmäktige är centerpartisten Carina G Hördegård (förste vice ordförande är Nils-Erik Olofsson (S) och andre vice ordförande är Arne Zetterberg (SD).)

Etta annat exempel i tiden: Örebro kommun måste nu spara 102 miljoner kronor för att migrationspolitiken inte slagt väl ut ekonomiskt. Och det är skolan som blir lidande. Det värsta av allt är ändå den så kallade afghanamnestin som Centerpartiet varit drivande i. Denna fullständigt bisarra amnesti går ut på att runt 11.000 mestadels vuxna afghanska män ska gå i skola med unga tjejer. En intressant detalj är att det i Afghanistan (och minst 14 andra länder som Nigeria, Pakistan och Jemen) ses våldtäkt som en fråga om moral snarare än om våld. Smaka på det, tjejer.Sverige har tagit emot runt 40.000 afghanska män varav många inte har några asylskäl och enligt Centerpartiet och Annie Lööf är detta helt i sin ordning. Medan Sverige har allvarliga problem med integration, social oro och våld tycker Centerpartiet att Sverige även framöver ska ha den mest generösa migrationspolitiken i EU.

Centerpartiet strävar efter öppna gränser, fri rörlighet samt en generös och human flykting- och invandringspolitik. Det låter vackert som högtravande ord men i praktiken innebär detta stora påfrestningar på landets resurser. ”Öppna gränser” är vansinne, eftersom kriminella då ges möjlighet att flöda in i Sverige och begå grova brott, något som givetvis också hotar unga kvinnors och barns trygghet. Nu har Centerpartiet drivit igenom fortsatt hög invandring genom sina krav på regeringen Löfven i den så kallade januariöverenskommelsen, och tvingat igenom ”familjeåterförening”, alltså en återgång till mer generös migrationspolitik. 

Jag förstår självklart att välbärgade influencers som bor på Östermalm, i välbevakade villor i 30-miljoners klassen och generellt bortom utanförskapsområdenas förtryckta kvinnoliv tycker sig ha råd att heja på Annie Lööf, en jämnårig kvinna de upplever som cool och trendig, men samtidigt är det helt bisarrt att de inte försöker sätta sig in i vad Centerns politik (och även Socialdemokraternas) faktiskt innebär för Sverige. Ser de inte att pratet om en fungerande vård och skola bara är tomma ord? Ser de inte att det som en gång var en politik som satte Sverige i första rummet, nu blivit en kvinnofientlig charad där bara ytan räknas? Ser de inte att de själva kommit fram och fått möjlighet att lyckas på grund av att Sverige faktiskt varit fritt och demokratiskt, något deras förmödrar kämpat hårt för att uppnå, men något som nu också monteras ned i allt snabbare tempo, med skilda badtider, flickor som tvingas leva efter religiösa påbud och en allt större segregation där långtifrån alla är lika värda? Ser de inte att deras egen och deras barns trygghet och framtid hotas av sexuellt våld och en stor övervikt av män från kvinnofientliga kulturer som ges möjlighet att leva fritt i Sverige och uttrycka sin skeva kvinnosyn? Ser de inte hur deras möjligheter till välfärd urholkas, hur ont det är om bostäder och bra omsorg, hur förskolor och skolornas kvalitet försämras? För att bara nämna några problem i det nya Sverige.

Vi lever onekligen i en märklig tid. Och det blir allt längre mellan glassiga varumärken på sociala medier och den bistra verkligheten där tryggheten smälter bort likt snön i töväder och där allt fler blir värda allt mindre.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer