Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tystnad i svensk mainstreammedia: Massiv raketoffensiv från jihadister i Palestina mot civila mål i Israel

av | 14 nov, 2019 | Utrikes

Lästid: 4 minuter

Just nu pågår en stor offensiv från islamistiska terrorgrupper i Palestina mot civila mål i Israel. Över 250 raketer har avfyrats mot olika mål sedan Israel i en välplanerad flygattack under tisdagens morgon lyckades bomba en byggnad där den ökända terrorledaren Abu al-Ata befann sig tillsammans med sin fru. Enligt IDF var Abu al-Ata ledare för Islamsk Jihad i Gaza. Han har uppmanat sin terrorgrupp att genomföra majoriteten av alla raketattacker mot Israel samt attacker vid gränsen de senaste månaderna samt planerat att genomföra ytterligare dåd i framtiden. Men kanske har du inte hört talas om detta. Svensk mainstreammedia rapporterar nämligen ogärna om anfall mot Israel från det Palestina de själva vurmar för.

Efter att det blev uppenbart för de islamska terroristerna att deras ledare dött i en attack från ärkefienden Israel, utlovade deras talesperson Musab al-Breim i tidningen Palestina Today att det ”verkliga svaret” ännu inte kommit som hämnd på Abu al-Atas eliminering. De sa att ”de kommande timmarna kommer att tala för sig själva”. För att ytterligare belysa hur de palestinska islamistiska terrorgrupperna resonerar kring judar och Israel publiceras här nedan ett propagandaklipp från en av terrorgrupperna:

https://twitter.com/petersellei/status/1194393913626447872?s=21

Natten mellan tisdag och onsdag sköt terroristerna inga nya raketer mot civila mål i Israel under sex timmar. Tidigt onsdag morgon började attackerna igen och de som har appen ”red alert” som varnar i realtid vilka orter i Israel det är en raket på väg emot, kunde notera ett stort antal notifikationer. (Appen går att ladda hem från både Google Play och Apple Store och som exempel på onsdag förmiddag visar screenshot nedan tidsangivelse på attacker och så mycket som sex raketer kan vara på väg under en och samma sekund.)

Israel har investerat i anti-raket systemet Iron-Dome som skjuter ned missilerna och den israeliska militären uppger att vapensystemet klarar av att skjuta ned 90% av alla inkommande missiler.

Trots 250 raketer är det förhållandevis få skadade. Myndigheterna uppger att två personer skadats av missilerna. 23 har fått lättare skador när de varit på väg till ett bombskydd. Det rapporteras även att ytterligare 23 tagits till sjukhus på grund av stressymptom. En liten flicka på åtta år fick hjärtattack när en rakettack skedde mot hennes stad medan hos befann sig i ett skyddsrum, myndigheterna rapporterar idag onsdag att flickan tillstånd fortfarande är kritiskt.

Antalet döda i Gaza sedan tisdag morgon uppgår nu till 16 personer, och elva av dem uppges vara terrorister som tillhör Islamska Jihad samt Fatahs al-Aqsa Martyrers brigad. Israel har i skrivande stund inte själva avfyrat några missiler. I stället har man genomfört flyganfall mot terrorister som avfyrar raketerna.

Under de pågående attackerna har alla skolor varit stängda både tisdag och onsdag vilket medför att hundratusentals elever stannar hemma.

Ser vi till hur mainstreammedia har bevakat den pågående konflikten så är det tragikomik på hög nivå. Om det istället varit Israel som hade oprovocerat skickat 220 missiler mot civila mål i Palestina så skulle detta stå på alla löpsedlar i mainstreammedia, public service hade haft extrainsatta sändningar, det hade startats kärleksmanifestationer och Sveriges statsminister Stefan Löfven hade varit snabb med att fördöma attacken.

Den stora frågan man kan ställa sig är huruvida det flertal journalister inom mainstream som röstar vänster, också är antisemiter?

Ingen glömmer väl socialdemokraternas ungdomsförbund SSU som i 2019 gick i Första maj-tåget och skanderade ”Leve Palestina – krossa sionismen” vilket innebär betyder att man vill utplåna den judiska staten Israel.

Klipp från Första maj tåget där även den kände socialdemokraten Ilmar Repalu medverkade:

 

JONAS PERSSON

Jonas Persson är frilansjournalist

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer