Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Två nya brutala flickmord skakar Tyskland

av | 21 jun, 2018 | Utrikes

Lästid: 3 minuter

Knappt har tyskarna hunnit hämta sig från sexmordet på den 14-åriga judiska flickan i staden Mainz i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz, förrän två nya flickmord inträffat i Tyskland. Dessa mord rapporteras dock inte lika stort och står inte att finna omnämnda i svenska medier. Brutaliteten och våldet som använts mot de minderåriga offren är dock slående.

Det var onsdagen den 6 juni man fann kroppen efter den våldtagna och mördade 14-åriga Susanna Feldmann i ett stenbrott nära Wiesbaden. Hon var aktiv i Judisk Ungdom i Mainz och populär i judiska församlingen, uppgifter som utelämnats av flera medier. Åklagare meddelade att två asylsökare – en 20-årig man från Irak och en 35-årig man från Turkiet bosatta på ett asylboende – misstänks för att ha våldtagit och mördat Susanna Feldman. De ska därefter ha grävt ned kroppen.

Måndagen den 11 juni skedde ett nytt mord på en minderårig flicka, denna gång en 15-åring i staden Viersen i Nordrhein-Westfalen. Flickan är enligt den tyska lokalpressen av rumänskt ursprung. 15-åringen anfölls i en av stadens parker mitt på blanka eftermiddagen och knivhöggs så illa att hon avled till följd av sina skador. Offret och gärningsmannen ska inte varit bekanta med varandra, utan vansinnesdådet tycks ha skett lika spontant som oväntat och flickan ska inte haft en chans. Den misstänkte gärningsmannen, en turkisk man i 25-åris åldern som är känd av polisen sedan tidigare, överlämnade sig själv till myndigheterna samma kväll, men polisen söker ändå vittnen till mordet och utreder om han verkligen varit inblandad i gärningen.

– Det som hänt är skrämmande och jag är djupt skakad av att en ung flicka angripits på det här sättet, kommenterade den kristdemokratiske politikern och EU-parlamentarikern Herbert Reul.

Nu har ett tredje brutalt flickmord skett, denna gång i Niedersachsen Barsinghausen. Offret är en 16-årig flicka som sista gången sågs vid midnatt den på en lokal tågstation i staden, rapporterar medierna. Hennes döda, svårt misshandlade kropp återfanns tolv timmar senare av förbipasserande nära en grundskola i staden. Enligt Hannoversche Allgemeine Zeitung bekräftade polisen inte de rykten som säger att flickans huvud blivit krossat av gärningsmannen, men dessa uppgifter förnekas inte heller. Enligt tidningen Bild Daily var mordet inte ett sexualbrott, utan ett besinningslöst våldsdåd. Polisen söker nu efter förövaren och ber allmänheten om hjälp. Man undersöker samtidigt också en möjlig koppling till ett annat olöst mord i Barsinghausen. I april i år hittades en mördad 55-årig kvinna inte långt från den plats där den nu dödade 16-åringen återfanns. Mordet på den 55-åriga Veronica B. är fortfarande olöst.

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer