Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Två år sedan massakern på Drottninggatan: istället för att skydda landets befolkning avhandlas om IS-terrorister ska ges en fristad i landet

av | 7 apr, 2019 | Terrorism

Lästid: 3 minuter

Det är i dag 7 april 2019 två år sedan terroristen Akilov med hjälp av en stilen lastbil mördade fem personer på Drottninggatan i Stockholm och skadade ett trettiotal. Istället för att diskutera hur sådana vidriga dåd aldrig mer ska kunna hända avhandlas nu huruvida ännu värre terrorister ska välkomnas in i Sverige. Redan nu går potentiella säkerhetshot fritt omkring bland Sveriges oskyldiga medborgare. Samtidigt spottar politikerna terroroffrens anhöriga i ansiktet när de inte ens bjuds in till den minnesceremoni Stockholms stad i sista minuten anordnat. Vad är det egentligen som händer i Sverige?

Sverige är fortsatt lamslaget på grund av en feg regering och ryggradslösa politiker som inte verkar kunna fatta några vettiga beslut för att skapa trygghet för landets medborgare. Man har redan hånat anhöriga till terroroffer genom att ha gett dem löjligt låga skadestånd. Är 65.000 vardera till en mor och en far hur mycket ett barns liv är värt? Ebbas föräldrar fick livstid med det värsta straff en människa kan få. Även om pengar inte kan läka det sår Akilov skapat då han dödade Ebba, visar summans storlek hur ett land värderar en sådan förlust. Sveriges skadestånd talar sitt tydliga språk: I Sverige anser staten att en död 11-åring är värd totalt 130.000 kronor.

Ja, man mår illa, eftersom det samtidigt betalas ut skyhöga skadestånd till kriminella och till människor som till och med själva dödar sitt eget barn… Det finns ingen rim och reson. Det finns ingen rättvisa. Det finns inga lyckliga slut.

Jag hör inte Stefan Löfvén stå upp och säga det enda vettiga, nämligen att lagar skrivs av människor och att det givetvis ska skapas nya lagar som ska säkra medborgarnas trygghet. Jag hör inte Morgan Johansson avge löften att skydda oss mot terrorister. Istället har vi redan tidigare fått veta att det finns tusentals potentiella Akilovs runt om i Sverige. En del av dem har skyddade identiteter så att de ska få leva i lugn och ro. En del har fått bidrag, finansierade av svenskars skattepengar. Några har fått körkort betalda av staten, samtidigt som skötsamma medborgare måste bekosta sina körkort själva. Den polis jag intervjuat om otryggheten och kriminaliteten i Göteborg berättade att före detta IS-medlemmar kör buss i staden och att han stoppar människor som är säkerhetsklassade av Säpo på gatan. Människor som anses utgöra ett hot mot vårt samhälle, människor som är potentiella terrorister. Våra politiker bär ansvaret för att Akilov mördade människor på Drottninggatan. men nu, två år senare, är några extra stenlejon det vi ser, och en ”privat” kransnedläggning dit de dödas anhöriga inte bjudits in.

Skäms, ni som har blod på era händer. Skäms, ni som försätter oss i livsfara genom er förslappning, feghet och faktiskt totala galenskap. Jag känner djup sorg över den 7 april 2017, och ännu mer förfäran över att ni inget tycks lära er. Och mina tankar går till dem som drabbats av den blodiga terrorn, framför allt till Ebba Åkerlunds föräldrar som dessutom måste leva med vetskapen att Sverige inte ens kan se till att deras dotters grav får vara i fred.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer