Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Tredje statsmakten” möjliggör grova samhällslögner och politikers maktmissbruk: ”De svenska mediernas bedrägeri”

av | 1 jun, 2019 | Maktmissbruk

Lästid: 3 minuter

För några veckor sedan deltog jag i SWEBB-TV:s heldagskonferens på temat “samhällets lögner”. För det är tyvärr ett allt mer besvärande faktum att medborgare mer eller mindre medvetet förs bakom ljuset av ett girigt och skrupelfritt etablissemang. Nej, det är inte konspirationsteorier, att politiker ljuger, undanhåller fakta och skor sig på sina undersåtars bekostnad, det kan varenda människa som orkar öppna ögonen, se. Jag tillhör definitivt inte dem som är konspiratoriskt lagda, för jag inser att det krävs mycket hjärnkapacitet och slughet för att åstadkomma något avancerat, och det räcker att se politikernas agerande och att höra dem tala för att snabbt inse att ytterst få av dem är så pass smarta att de skulle ro i land ens en mindre sofistikerad konspiration… Men det är tillräckligt illa att de är obildade, korkade, naiva, fega och kanske till och med onda. De gör samhället stor skada.

Det som är hoppingivande är att vi blir allt fler som inser detta, att landet Sveriges öde ligger i händerna på ett gäng som inte vill rikets bästa. Till sina sammansvurna samarbetspartners har de mainstreammedierna, som numera nästan inte längre är tredje statsmakten utan har seglat upp som nummer ett, en makt som går politikernas ärenden och som sysslar med rena lögner, propaganda och desinformation.  Jag funderar över moralen och hedern hos dem som utför dessa tjänster, som använder sig av stora välbesökta plattformar för att sprida officiella lögner. Hur mår dessa individer, de, som så aktivt bidrar till den skeva, negativa samhällsutvecklingen? Till exempel de, som i åratal slagits mot experter som varnat för terror, de som hånat och trakasserat individer som kämpat mot hedersförtryck, de som i stor omfattning skapat den åsiktskorridor där sunda röster mobbats ut och stämplats som ”kontroversiella” och samhällsfientliga… Blickar man tillbaka så ser man åtskilliga individer som idag fått rätt när de varnat för att utvecklingen spårar ur. Men det har fått betala ett dyrt pris, många av dem är för alltid stämplade som dissidenter av det förljugna etablissemanget.

Som tur är finns det idag allt fler motkrafter som slår sönder lögnerna. Sociala medier och alternativmedia ifrågasätter falsarierna. Men fortfarande litar många många på det som skrivs i Dagens Nyheter och torgförs av SVT och Sveriges Radio, även om detta är uppenbara påhitt och tillrättalagda ”sanningar” för att upprätthålla ett narrativ av att våra problem är marginella och Sverige ”går som en Tesla”. Senast ut är BRÅ-rapporten som inte ens BRÅ riktigt vill stå för. Med hjälp av statistik och fulvinkling kan man sminka till och med en gris till att se ut som en skönhetsdrottning.

Vad kan vi andra göra? Sprida motbilder, uppmana våra medmänniskor till att tänka kritiskt. Vägra lita på maktens megafoner som försöker slå i oss blå dunster.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag sva

rar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer