Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Torgmöte på Norrmalmstorg idag 12.30 – kom och kämpa för ett bättre Sverige med oss!

av | 26 maj, 2018 | Politik

Lästid: 5 minuter

Idag klockan 12.30 ska vi hålla torgmöte på Norrmalmstorg i Stockholm, och tala om hur vi vill förbättra Sverige. Jag ska tala, som oberoende riksdagskandidat för Medborgerlig Samling, tillsammans med partiledaren Ilan Sadé, Helena Edlund, Erik Rantzow och Mats Berg, som är MED:s rättspolitiske talesperson. Tyvärr har det kommit till vår kännedom att extremvänstergrupper organiserar sig för att störa vårt fredliga torgmöte. Med grundlös smutskastning och falska påståenden försöker man vigla upp aggressioner, motsättningar och våld. Min hälsning är: Inga strider på våra gator! Låt oss tillsammans kämpa för ett bättre, tryggare Sverige.

Ärligt talat förstår jag inte riktigt vad det är dessa figurer är ute efter. Att störa friden och orsaka mer polarisering? Ja, det är förfärligt och barnsligt, men vad vinner man på det? Jag undrar om dessa människor inte har familj, småsystrar, mor- och farföräldrar, kanske någon sjuk, svag och behövande? Jag undrar om de gillar våld, sexuella övergrepp och kaos inom vården? Vad är det som ska stoppas, och varför? Och vilka kallas fascister? Vet dessa omogna individer vad en fascist är ens?

Jag tycker inte heller att det är trevligt om det ska gå omkring rasister på gatorna, som attackerar och hotar sina medmänniskor på grund av deras hudfärg. Det vore förfärligt om sådana lagöverträdelser tolererades! Så sker lyckligtvis inte idag. Vi har lagar mot det, och ytterst ser polis och rättsväsende till att dessa lagar följs.

Yttrandefrihet innebär att även vänsterextrema hatgrupper ska få framföra sina åsikter utan att riskera repressalier och förföljelse. Det är vad yttrandefrihet handlar om. Så länge man håller sig inom lagen bör alla få säga och tycka vad de vill. Det är så en demokrati fungerar. En demokrati bygger på att alla slags grupperingar och organisationer har yttrandefrihet, hur mycket man än ogillar vissa åsikter och tankar. Jag gillar inte heller de här vänstergruppernas tankegods om förtryck och envälde, men jag vill inte förbjuda dem att yttra sig. Så man kan säga att vårt torgmöte idag kommer handla även om det, att även ”Kämpa Stockholm” ska få framför sina synpunkter och åsikter utan att riskera förföljelse och repressalier. De ska kunna säga vad de tycker utan att staten ska lagföra dem. Att vänstern och andra extrema grupperingar ogillar yttrandefrihet är bortom alla tvivel, men trots detta så tycker jag att de ska få tycka vad de vill. Jag skulle aldrig uppvigla till våld mot dem.

Jag har en hälsning: Vi kommer att genomföra vårt möte, och tala lugnt och sakligt, bland annat om Medborgerlig samlings förslag om hur vi kan förbättra och få tillbaka Kvinnofriden i Sverige.

Medborgerlig samling vill bland annat:

* Reformera lagen om kontaktförbud. Vi vill avskaffa den nuvarande definitionen av utvidgat kontaktförbud och ersätta den men den som nu gäller för särskilt utvidgat kontaktförbud. Vi anser inte att staten ska lägga upprepade resurser på gärningsmän då det är bevisat att ett meddelat kontaktförbud har brutits och därigenom även utsätta en målsägande för onödigt lidande. Brottsoffrets intressen ska då väga tyngre än gärningsmannens integritet och denne ska förses med elektronisk övervakning som beskrivs i nuvarande regelverk. Om ytterligare brott har begåtts mot målsäganden i samband med överträdelsen ska fängelse vara den naturliga påföljden.

* Se högre straffvärden för brott mot person i allmänhet och övergrepp i rättsak i synnerhet. I samband med våld i nära relation påverkar ofta gärningsmannen den anmälande parten till att ändra sin utsaga.

* MED kommer även verka för att avskaffa det så kallade beslagsförbudet som kraftigt försvårar för polisen att ta del av elektronisk kommunikation mellan personer som lever i nära relation. Det finns inget skäl till att staten ska bjuda gärningsmän på försprång mot brottsutredande myndigheter bara för att de begår brott i samförstånd med- eller mot nära anhöriga.

Jag själv har ytterligare förslag på åtgärder, som enligt mig är en självklarhet. Här några av mina tankar:

* Även minderåriga våldtäktsmän ska kunna dömas till fängelse. If you can do the crime, you can do the time.

* Jourdomstolar och snabbare hantering av sexualbrott.

* Utvisning för icke-svenska medborgare som begår sexualbrott.

* Nolltolerans mot sexualbrott – även förhållandevis ”enklare” sexualbrott bör straffas hårdare.

* Ingen straffrabatt – tvärtom ”three strikes law”. Dvs påökt om man begör fler brott.

* På grund av platsbrist på svenska anstalter anser jag att Sverige bör teckna fristående avtal med anstalter i utlandet där framför allt icke-svenska förövare placeras.

* Självklart hårdare straff för våldtäkter. Även närvaro vid gruppvåldtäkt, för den som ej försökt hjälpa offret, ska straffas.

Väl mött på Norrmalmstorg 12.30! Jag hoppas så många som möjligt kommer och stöttar oss som vill göra skillnad för Sverige. Vi, som står upp för barn, kvinnor, sjuka, gamla, svaga, de som förtrycks och de som förfördelas. Vi, som vill ha ordning och reda, rättvisa och trygghet. Vi som kämpar för yttrandefrihet och demokrati, i ett land där dessa tidigare självklara värden stryps allt mer.

Kom och stötta oss och vårt fredliga torgmöte!

Jag vill säga som så: Inga strider på våra gator.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer