Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tommy Robinson avstår från att demonstrera i London idag – vill inte att våldet eskalerar

av | 13 jun, 2020 | Utrikes

Lästid: 3 minuter

Den brittiske aktivisten och medborgarjournalisten Tommy Robinson avstår från att demonstrera i London idag mot BlackLivesMatter. Han förklarar sig i denna video varför (50 min in). Anledningen är att han inte vill att våldsamheter ska eskalera från de som försvarar hans sida, mestadels fotbollshuliganer och förbannade engelsmän som ledsnat på undfallenheten hos sina ledare inför upploppen och plundringarna de senaste veckorna. Londons borgmästare Sadiq Khan stöder nedrivandet av minnesstatyer över historiska personer i Storbritannien, vilket landets premiärminister Boris Johnson inte gör.

Protesterna idag i London kommer bevakas stenhårt eftersom detta annars kan leda till än större upplopp mellan vita och färgade. Förra helgens organiserade anti-rasistiska demonstrationer spårade ur, men idag lördag 13 juni finns dessutom motståndare på plats, om än inte dess informelle ledare, Tommy Robinson, före detta ledare för English Defence Legaue och organisatör av många islamkritiska manifestationer, ofta mot muslimska män som utnyttjat unga vita engelska kvinnor i sexhandel.

Robinson berättar i videon ovan om de många lögner som ligger bakom BlackLivesMatter och visar videoklipp där svarta kommenterar BLM kritiskt. Candace Owens som jag tidigare skrivit om är med. Tommy Robinson säger att han inte viker ned sig, han är inte den typen och man tror honom. Få har gjort så mycket för yttrandefriheten som han och hans sak är vår. Han är inte den som ger upp. Försvaret för mötes- och yttrandefriheten i Storbritannien är dock svagt och nya metoder förbereds, nu senast att förbjuda “hatiskt beteende”.

Därför är beslutet att inte åka till Piccadilly Circus med sina supporters ett ovanligt steg för honom. Han var först positiv och uppmanade sina “lads” att protestera. Men han inser vad som står spel, kanske liv och död för andra och sina egna.

Jag lyssnade på honom från pressläktaren på Norra Bantorget 2012 i Stockholm och har skrivit om hans självbiografi. Att han nu inte är med i London idag är ett taktiskt rätt steg i rätt riktning. Låt oss hoppas att London inte blir till ett inferno, igen.

JAN SJUNNESSON

Jan Sjunnesson bloggar på www.sjunne.com och författare

FOTO: SKÄRMDUMP BBC

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer