Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tjugo år efter 9/11 kan du bli åtalad om du kallar en islamist extrem

av | 12 sep, 2021 | Islamisering av Sverige

Lästid: 5 minuter

Jag skrev ingen text igår på tjugoårsdagen av terrorn i USA, då islamistisk terrorism skördade tusentals liv och för alltid rev upp ett bottenlöst sår i den fria västvärlden. Sociala medier sjöd och kokade ändå, fylldes av minnen och reflektioner, främst vad man själv gjorde när nyheten om planen i tvillingtornen slog ner likt ett exploderande självmordsbälte i jorden alla informationskanaler. Kanske minns jag själv tydligast känslan av att det inte kunde vara sant. Att det var ett dåligt skämt. Och att vi dagen efter vaknade till något som mest kunde liknas vid en jättelik baksmälla, ångest och sorg. Det som slår mig idag, tjugo år och en dag senare, är hur snabbt islamiseringen av Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet går. Islam får allt större utrymme och med argumentet om ”religionsfrihet” flyttar den fram sina positioner – trots att islam främst är en politisk ideologi och ett juridiskt system, där religionen mest är en fasad. Kyrkor föreslås bli moskéer, minareter byggs, böneutrop tillåts. Allt fler flickor och kvinnor går klädda i heltäckande islamisk dräkt. I fler och fler områden trumfar sharia svensk lag. Imamer bestämmer, inte svenska domstolar. Men värst är den mentala nedbrytningen av yttrandefriheten. Rättegången mot före detta socialdemokratiska politikern Ann-Sofie Hermansson i Göteborg är en tydlig symbol för att islamister utnyttjar vår egen demokrati för att kuva och få rätt att utöva sin antidemokratiska ideologi.Kan jag ens skriva detta, tänker jag – tänk om jag också blir anmäld för hädelse?

Bakgrunden till rättegången mot Ann-Sofie Hermansson kan du läsa här:
https://www.goteborgnu.se/ann-sofie-hermansson-atalad-for-grovt-fortal/

Kort sammanfattat kan sägas att Hermansson kallat extremister för extremister. Det finns inget annat sätt att säga det på. Och det är här det blir svårt. Ska vi inte få kritisera en politisk ideologi som på många sätt strider mot principer om alla människors lika värde, likhet inför lagen, yttrandefrihet och vår frihet att kritisera ideologier och religioner? Jag anser att de här framflyttade positionerna är en ytterst destruktiv och olycklig utveckling. I synnerhet när svensk public service – som ska vara saklig, opartisk och neutral – faktiskt tar parti mot Ann-Sofie Hermansson och anser att det är rätt att hennes rätt att uttrycka sin åsikt faktiskt måste prövas. ”En välgärning” skriver man att det är, att frågan prövas i en högre instans. Kanske vill public service att vi inte ska få kalla extremister för extremister längre? Att det ska bli brottsligt?

Vi befinner oss redan på ett sluttande plan i Sverige. Islam är redan en känslig fråga som inte kan diskuteras hur som helst, för då åker den påhittade termen islamofobi fram som ett brev på posten och slås i huvudet på kritikerna. 2021, tjugo år efter 9/11, flygs IS-terrorister åter till Sverige, tillsammans med sina hjärntvättade barn, och ges gräddfil in i det svenska samhället på svenska skattebetalares bekostnad. Fångar i svenska fängelser erbjuds halalmat. Barn i skolan har rätt att kräva specialkost utifrån islam. Vi har småbarn som tvingas täcka sig med slöjor på förskolorna, för att dölja sig från männens sexkrävande blickar. Vi har tusentals kvinnor som inte får delta i svenska samhället för att deras muslimska troende män anser detta vara ”haram” det vill säga mot koranen. Vi har barnäktenskap trots att det är förbjudet, månggifte, könsstympning, och naturligtvis så kallat hedersvåld då ungdomar skadas och dödas efterman de anses ha dragit vanära över sin familj. Vi har stora sammandrabbningar mellan olika invandrargrupper i samhället, där religiösa motiv ibland ligger till grund. Vi har också muslimska böner som förrättas utomhus, något som svenska samhället står handfallet inför. Islam rycker fram, och nu finns också Nyans, ett muslimskt politiskt parti som har siktet inställt på riksdagen.

Talibanerna i Afghanistan förkunnade, då de tog över landet, att deras mål är ett kalifat. Men inte bara i Afghanistan, utan i hela världen. Den ambitionen har även radikala muslimer i Sverige, något de inte direkt gör en hemlighet av. Islam betyder underkastelse – och man anser sig vara i sin fulla rätt att kräva underkastelse även av det land dit man kommit som flyktingar. Många har varnat för denna utveckling men avfärdats. Nu ser vi hur extremister juridiskt strider mot den svenska yttrandefriheten. Hur kritiker måste böja sig, medan extremisterna firar nya triumfer. Att Soffan Hermansson överhuvudtaget står inför rätta är en skandal och en skam för ett demokratiskt land som Sverige.
Här borde islamister aldrig få ange tonen. Inte i debatten, och ingen annanstans heller.
Men hit har vi alltså kommit, tjugo år efter islamistiska terrorns största triumf och kriget mot väst. Det kriget pågår för fullt, och den snälla och naiva svenska demokratin har redan blivit dess offer.


*****

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer