Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tillrättalagda lögner och propaganda – public service fortsätter leverera fiasko på fiasko

av | 22 mar, 2021 | Media

Lästid: 5 minuter

Att Sveriges Television och Sveriges Radio inte längre är i allmänhetens tjänst står efter den gångna helgen klart bortom alla rimliga tvivel. Ändå fortsätter den tvångsfinansierade propagandaplattformen ge sken av att den tillhandahåller saklig och neutral rapportering. Haveriet med att ge den kriminelle rapparen Yasin utmärkelsen Årets artist på P3 Guldgalan är ett katastrofalt bottennapp, då signalen från statligt håll till ungdomar blir att det är tjusigt, glamoröst och ofarligt att begå grova brott. Kanske till och med en ambition i livet, en karriär att sträva efter? Även i Carina Bergfeldts ”show” nåddes nya rekord i osaklighet och oprofessionell journalistik, då centerpolitikern Frederick Federley fick sitta och oemtosagd ljuga i soffan om att han inte kände till sin pojkväns barnvåldtäkter. Att han känt till pedofilens sexualbrott sedan minst juni 2020 har dock varit omskrivet i såväl fria medier som i etablissemangets kanaler och Federley har till och med varit på möten hos Kriminalvården för att diskutera sambons sexualbrott, också det rapporterat i pressen. Ändå tillåts han sitta och blåljuga i public service om att han inte kände till mannens brott. Tredje bottennappet är rapporteringen från Vetlanda, där SVT hävdar att oron för ”högerextrema” grupperingar ökar – helt utan att beröra hur män utan asylskäl från Mellanöstern och Afrika är de som skapar otrygghet på var och varannan ort i Sverige.

Jag har själv nyligen besökt Vetlanda och kan vittna om att ingen av dem jag pratat med är särskild rädd för ”högerextrema” grupperingar, vad det nu kan vara. Detta har inte ens berörts. Däremot uttrycker samtliga jag pratat med oro för den höga andelen kriminella män med ursprung utanför Europa, som skapar oro på orten. Men SVT låter en socialdemokratisk politiker oemotsagd sprida lögner och påhitt utan att ens försöka balansera uttalandena. Att en 70-årig kvinna fått en knuff målas ut som hot mot rikets säkerhet – medan de sju offer för knivvåldet som en 22-årig afghan utsatte dem för tre veckor tidigare, inte ens nämns.

Varför går SVT aldrig ut och pratar med unga tjejer som drabbats av utländska mäns övergrepp? Eller med pensionärer som slutat gå ut? Med människor som måste se sig om över axeln då de går ut, för att de är rädda att få en kniv i nacken?

Varför ställer man inte frågor som har med verkligheten att göra, istället för att ljuga med falska narrativ?

Vi betalar för propagandan – med våra skattepengar.

 

Debaclet med Federley var helt uppenbarligen ett sätt att försöka tvätta centerpolitikerns rykte renare och försöka rikta bort fokus från hans flitiga umgänge med dömda pedofiler.

Kanske förbereddes en come back i politiken, då allmänheten skulle se vilken hedersknyffel han faktiskt är! I ett tårdrypande inlägg på Facebook skriver Federley att intervjun i Bergfeldts soffa var det värsta han varit med om.

 

Inte ett ljud att det kanske kunde vara värre att skänka en tanke åt de två små barn vars liv blivit förstörda av mannen han nästan var ”kär” i. Federley fick låtsas inte känna till barnvåldtäkterna. Han fick komma undan med det. Tror SVT att svenska folket är helt dumma i huvudet?

Till och med socialdemokratiska politiker har reagerat på att utmärkelsen som Årets artist gick till en kriminell person som dessutom sitter häktad.

Varför tillåts ens en kriminell nomineras? Minsta krav man borde kunna ställa på en artist är att inte sitter frihetsberövad misstänkt för grova brott…

Tidigare gäster i Bergfeldts soffa har varit statsminister Stefan Löfven ihp med hustrun Ulla, efter att Löfven ertappats med att ha handlat batterier till sin rakapparat trots rådande coronaregler. Dessutom Anna Ardin, som anklagat Julien Assange för våldtäkt. Ardin som också är aktiv socialdemokrat och islamistapologet, gavs utrymme för att marknadsföra sin bok i SVT på bästa sändningstid. Syftet med denna soffa är övertydligt: Bjud in regimtrogna individer eller regimen själv, om den behöver en knuff i rättriktning.

Public service åtnjuter fortfarande anseende hos många av de svenskar som inte orkar tänka kritiskt, och med hjälp av en pratshow i feelgood-anda på bästa sändningstid då folket är trött efter veckans arbete, är det relativt enkelt att manipulera skattebetalarna. För det som sägs i SVT måste väl vara sant? Eller?

Eller så tror SVT på riktigt att Svensson är en idiot. Välj själv.

 


*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer