Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Till pk-etablissemangets förfäran enas nu vänstern med konservativa mot massinvandring

av | 27 jan, 2020 | Politik

Lästid: 6 minuter

Jag var på en mycket intressant debatt igår, mellan kommunisten Joe Nilsson från Helsingborg och Jeff Ahl, som är representant från det nationella partiet Alternativ för Sverige. Debatten arrangerades av journalisten Ingrid Carlqvist och man diskuterade massinvandring, återvandring, EU, välfärdsstaten, familjepolitik, feminism och samhället i stort. Joe Nilsson sparkades ur Kommunistiska partiet då han gett uttryck för det som kommit att stämplas som “främlingsfientlig högerpolitik”, men som egentligen är traditionella vänsteråsikter sedda ur ett klassperspektiv, alltså att globalism och massmigration i dess nuvarande form endast gynnar de superrika, inte vanligt folk. Nilsson har därefter skapat ett nätverk som heter Framåt Sverige, politik som går tillbaka till de ursprungsvärden som arbetarnas tidigare företrädare, vänstern, i dagens Sverige helt tappat. Jag tror detta är etablissemangets värsta mardröm: Att de nationella och den äkta vänstern går ihop i gemensam strävan att rädda Sverige. Man lägger partipolitiska beteckningar åt sidan och koncentrerar sig på att få landet att tillfriskna genom asylstopp, återvandring, Swexit och nationell stolthet. Alla riktiga vänstermänniskor bör ju förr eller senare inse att det misslyckade mångkulturella experimentet i första hand drabbar de som har minst – nämligen arbetarklassen. ”Det är jättebra med debatt, säger Jeff Ahl. Det vi ser är att 2020 innebär ett politiskt paradigmskifte.”

Jag skakar hand med Joe Nilsson efter föredraget och han säger exakt det som många så länge försökt formulera. Att det är de mest utsatta svenskarna, alltså arbetarklassen, som tvingas betala eliternas och globalisternas omoraliska samhällsexperiment med deras skattepengar. För det är arbetarna, undersköterskorna och lagerjobbarna, industrins söner och döttrar, de kommunalt och statligt anställda, de som utgör basen i välfördssamhället, som inte har råd att köpa ut sig från utanförskapsområden och problemskolor för sina barn. De har inte råd att köpa sig en lägenhet i Marbella när shit hits the fan. De har kanske inte den där ekonomiska bufferten på banken som Dagens Nyheters bortskämda ekonomijournalister gillar att propagera för. Och vården ska vi inte tala om, arbetarklassen har inte råd att köpa dyra sjukförsäkringar och vård i utlandet. De måste fortsätta förlita sig på den stat de betalar massor av skatt till men som nu väljer att ge deras pengar till hundratusentals nyanlända som aldrig brytt sig om Sverige och vars familjer inte byggt upp något av den välfärd de nu frikostigt får ta del av, samtidigt som många av dem vägrar integrera och assimmilera sig, tvärtom föraktar de Sverige, dess lagar och värderingar och vill skapa sig egna enklaver att husera i, dessutom kräver de att det svenska samhället ska anpassa sig till religiösa och sociala koder som de vill leva efter.

Men tillbaka till debatten, som är den första som arrangeras av journalistduon Ingrid Carlqvist och Maria Celander. De har bjudit in Joe NIlsson och Jeff Ahl för att se hur nära varandra dessa två politiker står, trots att de enligt vedertagen syn på partifärg befinner sig på varsin ände av det politiska spektrat. En kommunist och konservativ/nationell. Så, hur ser de på följande: Massinvandringen, EU, välfärdsstaten och feminismen kontra familjepolitiken?

Jag spaltar upp en kort resumé:

Massinvandring – båda vill stoppa den okontrollerade massinvandringen och de vill ha en återvandring för att få ordning på Sverige. Båda anser att återvandring behövs.

Joe Nilsson (hädanefter JN i texten) anser att mångkulturen splittrar samhället och att det han kallar ”korrekthetsfascismen” stoppar oss från att diskutera detta på ett sunt sätt. Han vill ha stenhård invandringspolitik som inte har något med identitetsvänstern att göra, krav på assimilering, att alla måste bidra till samhällets bästa med sitt arbete.

Jeff Ahl (hädanefter JA i texten) ser nationalstaten som en förlängning av kärnfamiljen. Han anser att Sverige är drabbat av allmänt moraliskt förfall och att det han kallar för ”hyperindividualismen” får människor att må dåligt. Han vill bygga upp viktiga immateriella värden som gemenskap och ett samarbete för att göra samhället funktionellt och tryggt igen.

JA: AfS har tidigare sagt att minst 500.000 ska återvandra, men det är nog lågt räknat. Säkert över en miljon behöver lämna Sverige.

JN: Jag har inte räknat. Men det viktigaste är: ”Gör din plikt – förvänta dig inte bidrag”. En uttalad målsättning är att alla ska vara i arbete.

Frågan om att EU är en på många sätt skadlig koloss, och att Sverige bör lämna, är man också enig i.

JA: Vi är för Swexit. Det finns en enorm mytbildning och propaganda mot tex Brexit, och saken debatteras inte. Debatten är intellektuellt ohederlig. Men i själva verket är fler svenskar än man tror FÖR Swexit. Andra partier var för Swexit förut, men politikerna har köpts, bland annat genom korrupta lobbyorganisationer.

JN: EU är globalism. Det gynnar kapitalet. EU är en katastrof. Allt talar för en Swexit. När jag pratar med folk är de flesta EU-kritiska men detta speglas inte i medierna. Men vänstern är okunnig och SD vill in i värmen, därför har de ändrat sig i EU-frågan.

Hur ska välfärdsstaten utformas?

JN: Vi behöver en ny arbetarrörelse. Välfärdsstaten är i grunden bra, med skattefinansierade offentlig vård och skola. Vi ska ha bort girigbukarna ur dessa. Vi måste våga tala öppet om att välfärdssystemet missbrukas. Det är ett organiserat utnyttjande och parasiterande. Därför håller skattemoralen på att urholkas. Invandringens negativa effekter syns på alla områden.

JA: AfS sätter sig inte emot välfärdsstaten, men staten ska tjäna folket. Om det ska ske kan staten inte vara för expansiv och för stor. Jag är skeptisk till att staten äger våra barn. Det ska göras möjligt för familjer att själva ta handom sina allra minsta. Obs att detta är min personliga åsikt, det är inte fastslaget i AfS partiprogram.

JN: Vi vill ha ett land med små klassklyftor. Sverige har i dagsläget mycket platta skatter och är ett skatteparadis för företag.

JA: Vi behöver icke-korrumperade fackförbund, idag korrumperas de av globalisterna. Idag sviker näringslivet svenskarna. Vi behöver företrädare för arbetarna på rätt sätt. Samhället är en kropp som måste hålla ihop.

Frågor om feminism och familjepolitik:

JN: Jag är för sunt förnuft och jämställdhet. Idag har ordet feminist dragits i smutsen, precis som vänstern.

JA: Kvinor och män är olika och vi ska göra det vi är bra på. Feminismen har blivit ytlig och skitig och det är otroligt att det ska betraktas som något dåligt när en kvinna är hemma med sina barn. Att man ifrågasätter mammans roll i familjen är sjukt.

Ingrid Carlqvist säger att hon vill framföra en provokativ tes och undrar vad JN och JA anser om frasen ”Män bygger samhället och kvinnor river ner det”.

JA: Nej, Vi bygger samhället tillsammans. Problemet är att man tvingar på en maskulinisering av kvinnor och en feminisering av män. Man politiserar det sexuella.

JN: Det är östrogenmaffian som härjat. Kvinnor har svårast att ta ställning mot pk-tänket. I den mening behöver man utmana kvinnor. Kvinnor kallar det ”humanism” – men det innebär i själva verket att man har ett offertänk och cementerar parasitism.

Angående familjepolitik:

JA: Staten måste sätta mål, vi behöver en gynnsam demografisk utveckling. Vi behöver en familjevänlig politik.

JN: Svensk föräldraledighet är bra. Men en viktig familjepolitisk åtgärd är 6 timmars arbetsdag.Jag tycker inte heller att barn ska bo på dagis.

Efteråt är det frågestund och mingel. Joe Nilsson skakar hand med åhörarna, Jeff Ahl likaså. Stämningen är god. Trots att ”utmaningarna” är många är de flesta eniga: Kampen för Sveriges tillfrisknande går vidare. Och fler debatter blir det. För att kunna lösa problem behövs samarbete, även om man inte alltid håller med varandra i allt. Större enighet – mindre smutskastning. Och så behöver återstoden av åsiktskorridoren raseras till pulver. För mycket av det som hindrar konstruktiv debatt är mediernas drev, desinformation och lögner. Samt att man kartlägger folket åt makten. Ett friskare Sverige kräver friskare medier. Och där är vi tyvärr inte än.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer