Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Terror i Europa: Asylsökande har skadat eller mördat över tusen personer sedan 2014

av | 19 jun, 2018 | Terrorism

Lästid: 4 minuter

Radikaliserade asylsökande har sedan 2014 mördat eller allvarligt skadat över 1000 personer i terrorattacker i Europa, avslöjas nu i en ny rapport. Flera oberoende av varandra terrorexpeter har varnat för att Islamiska staten, IS, haft som mål att sprida sig vidare till Europa genom att gömma sina terrorister i den flyktingvåg som ägde rum 2014/2015. Myndigheter har dock inte lyssnat. Konsekvenserna kan summeras i blodiga terrordåd och ökad otrygghet samt drastisk ökat antal jihadister i Europa. Bara i Sverige finns tusentals, enligt SÄPO.

Sedan 2014 har asylsökande varit involverade i 32 islamistiska terrorattentat i Europa. 44 asylsökande har genom sina attentat skadat 814 personer och mördat 182. Studien påpekar att det finns en problemtik kring IS-sympatisörer som låtsas vara flyktingar för att kunna ta sig in i Europa och orsaka förödelse. Terrorexperten Robin Simcox på tankesmedjan Heritage Foundation, menar att det är oroväckande lätt för jihadister att smyga in sig bland riktiga flyktingar och ta sig in i Europa. Simcox visar att över 11 framgångsrika attentat involverade asylsökande.

”Dåligt uttänkt invandringspolitik har gjort det lättare för dem att slå till. Europas ledare var antingen naiva om riskerna eller misslyckades med att kommunicera ärligt med allmänheten vilka konsekvenser man accepterar när sådana stora mängder människor kommer in,” står det i rapporten som presenteras av Daily Mail.

Rapporten slår fast att det sedan 2014 har skett 194 islamistiska attentat i Europa som resulterat i 357 dödsfall och 1678 skador. Den svenska internationellt erkända terrorexperten Magnus Ranstorp var tidigt ute med att varna för att extremism nära nog inte möter något motstånd i Sverige. Att verka här är relativt riskfritt för terrorister och våldsbejakande extremister. Sverige är till och med känt ute i världen som ett bekvämt land att begå brott i. Straffen för terrorbrott är också lägre än i våra grannländer. Vår approach med att ösa pengar över föreningar utan att granska dem eller ställa krav på redovisning om vilka ändamål pengarna används till har varit en bidragande orsak, liksom bristen på kontroll av inflödet av asylsökande. Många använder sig av falska identiteter och efter avslag försvinner de och går under jorden. Så var fallet med den nu terrordömde Rakhmat Akilov.

Islamiska staten har sett flyktingvågen som en möjlighet att ta sig till Europa för att för utföra planerade terroraktioner. Mörkertalet är okänt. Tre illdåd som inträffat i Storbritannien, inkluderat i Parson Green tunnelbana utfört av extremisten Ahmed Hassan, kan länkas till dessa. Likadant med de brutala terrordåden i Paris i november 2015, där musikklubben Bataclan blev värst drabbad, med totalt 137 döda.
En analys som gjorts av brittiska experter visar att 44 personer som utgav sig för att vara flyktingar i själva verket var islamister. Dessa uppgifter visar att de farhågor om att misstänkta islamister gömt sig i flyktingströmmarna varit högst berättigade, trots att vissa liberala röster gjort gällande att detta bara var skrönor, en attityd som givetvis påverkat opinionen och försvårat arbetet eftersom många av de experter som varnat, blivit misstänkliggjorda och anklagade för till exempel främlingsfientlighet. Men detta har bidragit till att radikaliserade fanatiker enkelt kunnat gå under radarn, trots att de borde ha varit flaggade som livsfarliga extremister och aldrig släppts in i Europa.
Nasser Kamel, Egyptens ambassadör i London, varnade för inte så länge Storbritannien för ”båtar fulla av terrorister”. Hans uttalande kom efter att 2 164 migranter räddats i Medelhavet under ett enda dygn förra helgen, skriver The Telegraph. För IS är det numera relativt enkelt att ta hjälp av människor som har lagliga möjligheter att resa in i EU. Kort sagt – islamistiska terrorister behöver inte att längre gömma sig bland mängden av flyende människor.
Steg för steg omvärderas nu politiken på en rad områden, men det är ett saktmodigt uppvaknande. För hur välkommet detta än är, är det för lite, och väldigt mycket för sent. Skadan är redan skedd och många radikaliserade individer befinner sig mitt ibland oss. Bara i Sverige finns det enligt SÄPO tusentals potentiella terrorister.  ”Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut”, sa säkerhetspolischef Anders Thornberg i en TT-intervju i juni 2017, alltså för exakt ett år sedan. Framför allt handlar det om våldsbejakande islamistiska extremister. År 2010 bedömde Säkerhetspolisen (Säpo) i en rapport att det fanns omkring 200, skriver SVT. Nu har vi gått från hundratals till tusentals, säger Thornberg. Nya siffror håller på att sammanställas och situationen är allvarlig, enligt Säpochefen, som beskriver det som ”ett nytt normalläge så till vida att det är en historisk utmaning att extremistmiljöerna växer”.

Många människoliv har redan gått spillo och fler lär det bli eftersom aningslösa makthavare inte agerar i den utsträckning de borde. Den slappa synen på så kallade ”papperslösa” – oftast illegala migranter utan asylskäl – har möjliggjort både brott och att säkerhetsläget försämrats. Denna politiska aningslöshet borde göra varje tänkande varelse i Europa heligt förbannad. Politikens konsekvenser skrivs i blod. Men priset betalas aldrig av politikerna själva. För dem finns det alltid en morgondag, alltid en andra chans. För dem som faller offer för den politiska ansvarslösheten är det dock redan försent.

MADELEINE LILJA RÖNNQUIST, Projekt Sanning

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer