Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tänker Vänsterpartiet och dess företrädare för en gångs skull våga förklara sig?

av | 27 maj, 2018 | Uncategorized, Politik

Lästid: 4 minuter

Igår, den 26:e maj, hade Medborgerlig samling kampanjdag över hela Sverige. Vi talade bland annat på Norrmalms torg i Stockholm och många kom för att lyssna. Det kändes tydligt att förändringens vindar blåser starka över hela vårt vackra land och att människor är trötta på maktmissbruk, ansvarslöshet och inkompetens. Själv pratade jag om mina hjärtefrågor yttrandefrihet och kvinnors, barns och äldres trygghet. Även Medborgerlig samlings rättspolitiska program som lanserades i veckan presenterades. Tyvärr stördes vår lugna sammankomst av en liten men skränig grupp vänsterextremister, som anser sig ha den moraliska rätten att sabotera de opinionsyttringar som de själva inte bekänner sig till. Polisen gjorde ett strålande jobb med att hålla dessa individer kort – men deras aktion väcker ändå frågetecken som behöver rätas ut.

Medborgerlig samling är ett friskhetstecken som visar på hur ett antal engagerade människor kan sluta sig samman för aktivt försöka ersätta de politiker man inte längre känner sig företrädda av. All verksamhet partiet driver är beroende av medlemmar som är villiga att offra sin fritid för ett parti som inte erhåller en krona av de skattepengar som de etablerade partierna delar ut i frikostig mängd till sig själva genom partistödet. Alla medel kommer från medlemmarnas avgifter och frivilliga donationer. Mot bakgrund av detta är det givetvis extra förargligt att odemokratiska krafter som inte accepterar rätten till det fria mötet och yttrandefrihet, försöker sabotera våra sammankomster där så många har ansträngt sig för att kunna föra ut sitt budskap om en nödvändig förändring för Sveriges.

Vänstern i allmänhet och Vänsterpartiet i synnerhet har tyvärr en historia att anse sig ha den moraliska rätten på sin sida vilket skulle ge dem tolkningsföreträde på vilka åsikter som är de ”rätta” och som ska få torgföras ostört. Inom vänstern är en återkommande metod att smutskasta motståndare genom olika tillmälen och ifrågasätta deras personliga moral. Ofta genom snabba oneliners där man slänger ett epitet på motståndaren för att därefter anse sig för god för att utveckla detta vidare eller våga ta en saklig debatt.

Dror Feiler står som riksdagskandidat för Vänsterpartiet och beskriver sig själv på sin hemsida som ”en aktivist och stridbar debattör som har modet att ställa de svåra frågorna”. Feiler dessutom tidigare dömd för både våldsamt motstånd och ohörsamhet mot ordningsmakten i samband med att han stört Sverigedemokraternas valmöten 2014 vid upprepade tillfällen. Igår var Feiler snabbt ute på Twitter och omskrev Medborgerlig samling på Norrmalmstorg som ”rasister light”.

Onekligen stora ord från en företrädare för ett parti som är ensamt om att ha tagit både Hitler och Stalin i försvar då de trampade våra grannländer under sina stövlar. Men åter till nuet. Vänsterpartiet själva uppges inte vilja kommentera det inträffade vilket kan beskrivas som symptomatiskt för dessa rörelser. Man säger sig vilja ta debatten och kämpa för allas likhet och tro på demokrati men i praktiken skriker man rasist och springer därefter och gömmer sig utan vidare förklaringar och avstår från erbjudna möjligheter att utveckla sitt resonemang vidare.

I en öppen fråga till Vänsterpartiet ber jag deras representanter härmed att ge sin syn på hur personer som är dömda för att ha stört meningsmotståndares rätt att nyttja sin yttrandefrihet är representativa för partiet och dess väljare, och hur detta är förenligt med partiets påstådda respekt för demokratin? Mitt webbmagasin står till förfogande för svar på dessa två frågor. Dror Feiler är givetvis också välkommen att motbevisa mitt påstående om feg brunsmetning av meningsmotståndare och via denna blogg utveckla vad han menar då han kallar företrädare för det borgerliga partiet Medborgerlig samling för rasister. För att inte gå vilse i sakfrågan så poängterar jag redan nu att ett parti som vill minska antalet asylsökande till Sverige och vågar ta strid mot islamistisk extremism inte är definitioner på rasism. Och den som säger sig våga ställa de svåra frågorna måste ju rimligtvis kunna svara på en enkel sådan så här i valtider. Så, kära Vänstern, överraska oss med ett svar. Våga ta debatten på riktigt! Bara den här gången.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer