Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tänker politikerna skriva på FN:s migrationsramverk bakom svenskarnas rygg?

av | 14 nov, 2018 | Migrationspolitik

Lästid: 5 minuter

Land efter land säger nej till FN:s migrationsramverk Global Compact. I går blev det klart att Tjeckien kommer rösta nej. Även Bulgarien har anslutit sig till nejsidan. I Tyskland demonstrerar medborgare mot migrationsöverenskommelsen och saken skapar debatt i parlamentet. Men i Sverige är det knäpptyst om överenskommelsen, som kan innebära stora negativa konsekvenser för samhället – som redan nu är hårt pressat av följderna av ansvarslös massinvandring. Tänker det politiska etablissemanget fatta ett så avgörande beslut bakom de svenska medborgarnas rygg?

Många svenskar känner inte till avtalets existens, än färre vet vad det innehåller. Dokumentet har inte översatts till svenska och ingen politisk debatt har inför undertecknandet förts i Sveriges riksdag. Formellt är avtalet inte bindande men i texten talas ändå om ”commitments”, dvs åtaganden, som undertecknande länder förbinder sig till och som handlar om att öppna gränserna och ta ytterligare steg mot globalisering. Avtalet kan bli bindande om länder som undertecknar det väljer att implementera det i sin nationella lagstiftning, så som skett med andra FN-dokument, skriver tidningen Samhällsnytt.

Sedan tidigare har USA, Australien, Österrike, Ungern, Schweiz, Lettland, Litauen, Slovakien, Kroatien, Polen och Estland sagt nej till att underteckna FN:s migrationsöverenskommelse Global Compact, där fattigdom anses bli ett fullgott skäl för att söka politisk asyl och enligt vilken medier ska hindras från att rapportera negativt om invandringens följder. Nu har även Tjeckien anslutit sig till nejsidan. I Tyskland demonstrerar medborgare mot migrationsramverket och tyska konservativa politiker har uttryckt oro för vad det kan komma att innebära för Tyskland. Även i andra länder förs debatt om huruvida man bör eller inte bör underteckna ramverket. Men medan fler och fler länder aviserar att de kommer att ställa sig utanför, har den rödgröna expeditionsministären i Sverige med avsatte statsminister Stefan Löfven i spetsen sagt att man har för avsikt att underteckna avtalet. Inget av de regeringsalternativ som formerats har deklarerat någon avvikande linje. I mainstreammedierna är det tyst om saken. Bara några alternativmedier skriver – övriga medier tiger…

Det finns dock stor anledning att oroa sig över FN:s nya migrationsavtal för Sveriges del. Sverige framstår som allt mer extremt i Europa i hur man har hanterat, eller snarare misslyckats med att hantera, stor invandring av människor från utomeuropeiska länder. Så sent som igår kom rapport om kaos hos Migrationsverket. Svenska gränser står öppna och myndigheterna har ingen kontroll på vilka som befinner sig i landet, något som skapat mycket lidande då befolkningen drabbas av otrygghet som följd av ökad kriminalitet, gängvåld och sexuellt våld (alla dessa brott utförs av övervägande migranter, enligt den statistik som finns att tillgå hos bland annat BRÅ). De samhällskriser vi idag ser hör på många olika sätt samman med ansvarslös och omfattande flyktinginvandring till Sverige. Kalkylerna håller inte. Sverige beräknades öka med en miljon invånare år 2027, men denna ökning skedde tio år tidigare, alltså redan 2017. Att en miljon invånare, de flesta av dem invandrare från länder som skiljer sig diametralt från Sverige i fråga om kulturer och värderingar, kommer till ett relativt litet land på så kort tid, blir givetvis en påfrestning på alla landets system. De svenska systemen var inte förberedda, det fanns ingen plan, ingen beredskap, ingen konsekvensanalys, ingen långsiktighet hos dem som sa ja till detta. Det är nu vi börjar se konsekvenserna av denna fullständigt bisarra hantering av ett lands förmågor, resurser, och medborgare. Liv offras. Människor far illa. Både svenskar och nyanlända lider. Och mitt i allting står politikerna och fortsätter säga ja till stor invandring. Trots att det saknas jobb, trots att det kostar miljarder i bidrag, trots att man tappar kontrollen över vad som sker i samhället.

Oavsett vad man anser om flyktinginvandring rent allmänt är ovanstående konkret fakta som inte går att bortse från. Insiktsfulla forskare och ekonomer har under lång tid varnat för att det är en ohållar utveckling, ofta har de dock fått betala ett högt pris genom att de hånats, smutskastats och frysts ut av dem som velat blunda för konsekvenserna. Som varande invandrare själv kan jag dock av helt egen erfarenhet vittna om att det tar tid att acklimatisera sig och anpassa sig, oavsett om man är långväga ifrån eller kommer från ett land som liknar det man invandrar till. Men det är många saker som är besvärliga både för den invandrade och de som är värdfolk. Först och främst gäller det att ombesörja allt det basala, som bostäder, skola, jobb och sjukvård, sedan handlar det om anpassning, om samarbeta, ja, allt det som kallas assimilering och integration. Åter igen, utan att lägga någon värdering i det kan vi konstatera att mycket av det som handlar om att ett samhälle ska kunna klaffa inte riktigt fungerar. Som exempel kan vi ta detta med hur barn behandlas. I Sverige finns principen om alla människors lika värde, men ändå accepteras att vissa invandrargrupper tar med sig sin skeva kvinnosyn som råder i deras länder och som ofta är religiöst betingad och fortsätter behandla flickor och kvinnor som om de vore andra klassens medborgare i det land de invandrar till, bland annat genom att man särehandlar dem i skolor och i förskolor, man låter dem inte vara fria, man könsstympar dem och gifter bort dem och tvingar på dem slöja redan i tvåårsåldern. För mig är detta fullständigt horribelt och jag kan inte förstå hur någon normal svensk politiker kan sova med gott samvete när denna barnmisshandel pågår i Sverige.

Med detta sagt efterlyser jag en förnuftig, saklig, nykter och icke-känsloladdad debatt om FN:s migrationsramverk. Vilka kommer konsekvenserna bli för Sverige? Hur kommer landets medborgare att påverkas? Är det verkligen vettigt att skriva på ett ramverk som riskerar att ge landet fler problem och eventuellt öppna för ännu större invandring än den som är idag? Jag inser att det är svårt att diskutera dessa frågor då man inte ens lyckas tillsätta en regering, men samtidigt kan en sådan viktig fråga inte avgöras bakom svenska folkets rygg. Den 10:e december ska avtalet undertecknas. Det bör inte ske utan svenska folkets medgivande.

Se mer här vad FN:s migrationsramverk innebär för Sverige:

SwebbTV: Vad innebär FN:s migrationsramverk Global Compact for Migration för Sverige?

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer