Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Talande tystnad i mainstream-media om FI-politikerns judehat

av | 19 jul, 2018 | Media

Lästid: 4 minuter

”Ser att Feministerna lyckats få sitt internationella genombrott. Lyckas klämma in både folkdeportering och ”det var bara min fantasi”. Så skriver bland annat Timbros Johan Ingerö på Twitter, som en av de många kraftiga reaktionerna mot Feministiskt Initiativs riksdagskandidat och Ship-to-Gaza-aktivist Oldoz Javidi uttalande om hennes önskedröm att rensa Israel på judar. Javidis antisemitism har uppmärksammats internationellt och nu reser sig allt fler frågan varför judehatet inte får större plats i mainstrem-medier samt i public service, som annars gärna upplåter programtid till partiets förgrundsgestater. Public service brukar inte heller vara sena med att fånga upp politikers kränkande uttalanden.

Oldoz Javidi uttalade sig i en intervju i webbtidningen Feministiskt perspektiv, och ett av hennes uttalanden lät så här:

”Min inofficiella åsikt som privatperson är lite mer fantasibaserad. Israel har ockuperat ett annat land. Drivit människor på flykt från deras eget hem, tagit deras land och stulit deras liv och frihet. Det finns inget försvarbart i det överhuvudtaget. Israels bästa vän är USA, ett annat infernaliskt styre med enormt stora landytor. Så varför inte bjuda in vännerna över till sig och göra plats för dem på gården? De verkar trivas bra i varandras sällskap. Och palestinierna kan få leva i fred och åter bygga upp det land som en gång var deras… Jag kan ju tillåta mig åtminstone få drömma om en sådan lösning eller hur?!”

I efterhand har Javidi bett att få detta citat borttaget, med motiveringen att detta kunde ”misstolkas”. Frågan är hur detta skulle tolkas? Inte heller har Javidi förklarat vad hon menade. Stycket har lyfts bort från intervjun med motiveringen: ”Fotnot: I samråd med den intervjuade har vi lyft sista stycket ur texten. Det stred mot god publicistisk sed och vi delar kritikernas uppfattning att det kan tolkas som antisemitiskt.”

Tolkas? Det VAR, och ÄR antisemitiskt. Javidi drömmer om att rensa ut judar från Israel. En storslagen, nobel dröm, en slutgiltig lösning på judefrågan.

”Uttalandet från Oldoz Javidi (FI) om att tömma Israel på judar går inte att misstolka. Antisemitismen är utbredd inom vänstern, och det som kallas solidaritet med palestinierna blir snabbt, som vi kan se, en uppmaning om etnisk utrensning av judar,” skriver idag Annika Hernroth Rothstein, politisk krönikör för National Review, Israel Hayom och Washington Examiner, i en debattartikel i GP.

Hernroth Rothstein radar också upp en rad grovt antisemitiska uttalanden som representanter för socialdemokraterna och vänstern gjort sig skyldiga till, inte minst Sveriges utrikesminister Margot Wallström som 2016 hamnade på listan över de grövsta antisemitiska händelserna, listade av Simon Wiesenthal-centret, som bland annat är känt för sin jakt på nazistiska krigsförbrytare. Motiveringen till den föga smickrande platsen var Wallströms uttalande om ”utomrättsliga avrättningar” av den israeliska polisen i samband med den serie av palestinska knivattacker mot israeler som skakade Israel i vintras. Ett uttalande som väckte stark ilska i Israel och som fördömdes av premiärminister Benjamin Netanyahu.

Kanske lyckas även Javidi få sina drömmar om etnisk rensning bli uppmärksammade av Simon Wiesenthal-centret – ännu en svensk skamfläck för den svenska vänstern.

https://www.timesofisrael.com/swedish-parliamentary-candidate-suggests-deporting-all-jews-from-israel/

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

Köp den gärna här.

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer