Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

I takt med att Sverige förvandlas växer intresset för svenska zoner

av | 24 mar, 2019 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

”Svenska zoner”. Första gången hörde jag uttrycket för några månader sedan. I takt med att landet polariseras, splittras och påtvingas en dysfunktionell mångkultur som på många håll leder till social oro och motsättningar, växer nu intresset för områden i Sverige som ska bevaras så som det land vi en gång känt till. Jag bad Stefan Fahlander, talesman för projektet svenska zoner, att ge mig bakgrunden till varför man dragit igång projektet och vilka tankar man har om framtiden.

– Vi var många som hade stora förväntningar inför valet i september 2018, säger Fahlander. Vi var också många som vaknade upp med en stor besvikelse den tionde september. Det ledde till att jag och en del andra började tänka i lite annorlunda banor.

– Vi kunde snabbt konstatera att vi under ytterligare en mandatperiod skulle behöva leva i ett land där statsministern, hans parti och dess
hjälppartier spyr galla över oss och över miljonen andra svenskar som ogillar samhällsutvecklingen. Man kallar oss för oanständiga och nekar oss aktivt delaktighet i den demokratiska processen.

I korthet kan en svensk zon – enligt hemsidan – beskrivas som ett område där:

Svensk lag och rätt gäller och tillämpas.
Svenska seder och bruk, traditioner, språk och kultur prioriteras.
Svenska ideal till varje pris skall bevaras och försvaras.
Sverige är Sverige och fortsätter att vara Sverige.
Nolltolerans mot multikultur av destruktiv typ råder.
Zonen och dess invånare alltid värnas och prioriteras i första hand.

Det låter nästan som en av de kommuner som kanske kommer närmast en ”svensk zon” i nuläget, nämligen Staffanstorp, där man under kommunens ordförande Christian Sonesson ägnar sig åt något så pass unikt som att värna de egna invånarna till varje pris och låta dem komma i första hand.

Stefan Fahlander själv har bott i Uppsala i 44 år.
– Jag har fått uppleva hur min stad har förvandlats från en trygg och säker idyll till ett kriminellt inferno där det skjuts, bränns, sprängs, knivhuggs och våldtas. Makthavarna har fyllt staden med främmande människor som inte sällan tycks kräva att den skall förvandlas ännu mer för att bättre passa dem. Människor som dessutom inte sällan måste försörjas av mig och stadens övriga skattebetalare, säger Fahlander.

– Samma utveckling ser vi i många andra städer som också har drabbats av vänsterliberalt styre. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund och Umeå är nog de värsta exemplen. För resten av landet är situationen ofta bättre och där finns det möjligheter att lättare vända utvecklingen till något positivt. Men även tidigare lugna orter har drabbats negativt.

– Efter det senaste valet kan jag inte konstatera annat än att en majoritet av dessa städers invånare tycker att det är en alldeles
utmärkt utveckling som man vill ha mera av. Då kanske det är lika bra att jag och andra likasinnade lämnar dem och skapar en ny tillvaro i
angränsande områden som ännu inte är helt förstörda. Det är det som menas med ”svenska zoner”.

För att med rimliga insatser kunna upprätta en svensk zon bör vissa grundförutsättningar råda, enligt hemsidan:
Det bör vara kommuner eftersom man då kan ta den lokala makten över klart avgränsade områden.
Den ideologiska basen bör vara rimlig med en stor andel borgerligt konservativa och nationella.
Det bör vara mindre kommuner.
Det bör vara möjligt att arbetspendla till en större stad/arbetsmarknad inom rimlig närhet.

Stefan Fahlander är snart pensionär och har därmed inte längre någon yrkeskarriär han behöver skydda, som han uttrycker det.

– Det finns ytterligare ett antal personer som medverkar centralt, men de föredrar att åtminstone för närvarande vara anonyma. Orsaken är att de fortfarande har lite längre tid kvar i sina respektive yrkesliv.

– Det finns ett antal liknande projekt i Sverige, men de övriga som jag känner till är lite annorlunda upplagda. Som framgår handlar vårt
projekt om att ”plantera idén” om att fortsatt och förstärkt enklavisering av Sverige just nu kanske skulle vara en bra lösning för alla. Allt skall dock ske på sätt som till 100% tål offentlighetens ljus, säger han.

Vilket område tänker du närmast på, som kan bli en svensk zon?

– Jag tänker själv ta en aktiv del i att försöka skapa det så kallade Mälardalsklustret. Jag kommer också att senast inför valet 2022 skriva
mig i mitt fritidshus i Roslagen. Där kommer min kommunala röst att förstärka en redan hyfsad situation. I Uppsala var den tyvärr
helt bortkastad vid valet 2018 och riskerar att bli det även vid valet 2022, säger Fahlander.

Här finns ytterligare information:

Konceptbeskrivning:
http://svenska-zoner.com/dok/SvenskaZoner.pdf

Hemsidan:
http://svenska-zoner.com/

Så här delar vi upp Sveriges kommuner:
svenska-zoner.com/kommuner

Så här ser statistiken ut för Fahlanders Mälardalskluster:
http://svenska-zoner.com/stat/Statistik-MK.pdf

Där framgår också hur pass små förändringar som faktiskt krävs för att nå de ”tippning points” där Fahlander tror att styret kommer att börja förändras till att bli av ”Staffanstorpsmodell”.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig påinfo@katerinamagasin.se– dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer