Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Tack gode Gud för att Ranelid använder sin röst för att väcka ett sovande folk”

av | 3 aug, 2019 | Yttrandefrihet

Lästid: 6 minuter

Tack gode Gud för att även Björn Ranelid nu börjar använda sin glödande penna för att beskriva tillståndet i landet! Det är mycket större än vad du kanske tror, att en etablerad och framgångsrik manlig författare ansluter sig till den växande kör av röster som vägrar hålla tyst om det svenska katastroftillståndet. Jag älskar Ranelid och jag älskar det faktum att han inte skyggar för dramatiska ord, som korrekt beskriver vilken situation vårt land befinner sig i, baxat hit av totalt ansvarslösa politiker och verklighetsfrånvända makthavare. Det är exakt detta författare ska ägna sig åt i tider av kris: Väcka ett sovande folk, skapa opinion, och därigenom utöva press på politikerna så att de tvingas vidta åtgärder. Det är det vi gemensamt arbetar för, det är så vi skrivande människor kämpar för samhället.

Björn Ranelid är fantastisk och jag älskar honom för att han dundrar på, helt korrekt, om att Sverige befinner sig i ett småskaligt krig. För det gör vi nu, sedan något år, det eskalerar, med gruppvåldtäkter, brinnande bilar och hus, yxmördade tonåringar, mördade pensionärer, våld, våld, våld, aggressioner mot vårt öppna, vackra samhälle! Det gör så ont men är samtidigt så befriande att läsa hans beska sanningar om det kaos som galna politiker ställt till med i Sverige, genom sin förslappning, sin förnekelse och sin vårdslöshet framför allt i fråga om migrationspolitik, integration och hanterigen av kriminalitet. Genom att de säljer ut Sverige, genom att de inte bryr sig. Genom att de faktiskt förråder landet, ja, det måste sägas, de FÖRRÅDER sitt eget fosterland, de spottar på folket, det snälla, lydiga, fortfarande rätt så naiva och aningslösa folket som vägrar förstå eller acceptera att de är grundlurade och blåsta, att de säljs ut, att de offras. Kvinnor, män, barn, djur, ingen går säker, och Ranelid skriver om det, med pennan som svärd, Ranelid ser sanningen, han vet att den är brutal men han leverera den, varsågod, ät upp er egen soppa ni kokat av vårt vackra land, hoppas det smakar med den katastrof ni ställt till med, Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Margot Wallström, Jonas Sjöstedt, Annie Lööf, Isabella Lövin, Magdalena Andersson, Ulf Kristersson, Gustav Fridolin, Gudrun Schyman, alla ni lögnare, bedragare, svikare, förrädare. Ni som tiger still är lika skyldiga, ni som inte vill samarbeta, ni som fisförnämt ”tar avstånd” när partier ni inte accepterar presenterar rimliga lösningar. Ni är nästan värre än de som skapat problemen. För ni vägrar hjälpa till att lösa dem. Ranelid säger som det är, till skillnad från fega författarkollegor som slickar sina mainstreamförlags rumpor, rädda att bli stämplade som ”kontroversiella” och förlora kontrakt, bli utsparkade i kylan. Det är långt till Strindberg och Moberg bland dessa räddhågsna pk-skribenter som ängsligt inväntar rätt moment att släppa sargen, innan de vågar knysta sånt högt som de ventilerar förtroligt med vänner när ingen lyssnar. För jag lovar att de inte är nöjda, inte innerst inne, för de är inte dummare att de fattar allt det Ranelid, och även jag, skriver om, de vet att Sverige är illa ute, ändå håller de käften, bekväma och fega som de är.

Vad tjänar det då till att skriva, att bråka, att slåss med ordens hjälp, undrar folk ibland. Mitt svar är: Det tjänar massor till! Jag vet att det kan kännas tröstlöst, men det är trots allt genom information, upplysning och verbalt motstånd som stora förändringar kan åstadkommas. Hur tror ni det känns att dag ut och dag in publicera texter där det svenska tillståndet belyses och analyseras och inte minst kritiseras? Det känns som ett tungt arbete, men jag ser inga alternativ. Vi var hundratals personer som försökte gå ut och demonstrera i vintras, då främst mot migrationspakten Global Compact som Sverige undertecknade (och som kommer ge vårt land en oöverskådlig ström av nya migranter, uppskattningsvis 300.000 de närmaste åren… var dessa ska bo och vem som ska försörja dem är i skrivande stund oklart, samtidigt som allt fler kommuner flaggar för ekonomisk kris, brist på i princip allt från bostäder till sjukvård till skolor och polis… och i kombination med det, ökande kriminalitet som inga politiker i Sverige kan rå på). Vi som tog initiativ till demonstrationer blev fruktansvärt illa åtgångna i mainstream-medierna. Kanske tror du inte det känns att ständigt bli uthängd som nazist och främlingsfientlig, högerextrem rasist, men jo, det är naturligtvis plågsamt, och det känns innanför huden förstås, trots att jag vägrar sluta slåss för Sverige. Jag har sett hur till exempel Annie Lööf gnällt i medierna om hur jobbigt det är när hon möts av kritik och då skulle jag vilja bjuda in henne att gå i mina skor, i en privatpersons kropp, i en individ som inte har skyhög lön, murar att gömma sig bakom, ett politiskt parti i ryggen samt livvakter dygnet runt som skyddar! Annie Lööf ÄR etablissemanget, det etablissemang som förstör Sverige i en rasande fart, och så som andra maktmissbrukande potentater har hon omgett sig med skydd upp till tänderna. Man undrar vad hon är så rädd för, när Sverige aldrig varit tryggare? När det går så BRA, som Lööf hela tiden påstår? Själv är jag bara en enkel författare som kämpar för min och Sveriges överlevnad helt utan någon som helst sponsring som till exempel Greta Thunberg får av stenrika multinationella företag som BMW och organisationer som Soros Foundation… Vi systemkritiker i Sverige hånas, smutskastas, förtalas, mobbas av en vänsterliberal elit som än så länge sitter på makten, för att 80% av folket gett dem den möjligheten. Ja, vi som säger emot och vill ha sanningen på bordet slåss ur ett underläge, men så måste det vara ett tag till, det viktigaste är att vi aldrig ger upp.

Därför är jag så glad för det Björn Ranelid skriver och gör för Sverige, för oss alla. Därför tackar jag för hans flammande krönikor, hans ilska, hans mod. För det krävs mod att utmana ondskan som lurar i makthavarna, den ondska som skördar liv, offer och sinnesro. Björn Ranelid är ännu en röst, en viktig röst, som kommer öppna upp för andra röster, förhoppningsvis andra viktiga röster, fler och fler, som tillsammans blir så högljudda att vrålet inte längre kommer att gå att ignorera.

Läs Ranelids båda krönikor om Sveriges katastroftillstånd:

https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/sverige-befinner-sig-i-krig-och-det-ar-politikerna-som-bar-ansvaret/

https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/ryska-stoldligor-mordare-och-valdtaktsman-i-sverige-del-2/

EDIT 2019-08-04:

Igår skrev jag ovanstående hyllning till författaren Björn Ranelid som i tidningen Expressen blivit öppen systemkritiker till ett Sverige som pga ansvarslösa politiker förvandlats från ett tryggt land till ett samhälle i kaos. Jag skrev att författare bör använda sin penna till att bilda opinion mot dysfunktionalitet och maktmissbruk. Idag fick jag i min hand en känslodrypande text som Ranelid skrev i september 2014, där han går hårt åt Sverigedemokraternas partiledare, för att idka valpåverkan mot dennas politik. Jag har själv agerat ansvarslöst 2014 då jag hyllade Brevbärare mot SD, vilket givetvis var tokigt, men jag gick ut redan 2017 och bad om ursäkt för att jag faktiskt agerat fel, eftersom det självklart var en demokratividrig aktion att ej dela ut alla valsedlar som man borde ha gjort.
Jag anser att alla kan göra fel. Och alla kan ändra åsikt! Faktiskt är det bra att fler inser vart Sverige är på väg och ändrar åsikt, anpassar sig till det rådande läget, reagerar och agerar. Det är sunt och mänskligt. Men jag anser också att man måste ta ansvar och berätta om sin förändring, förklara varför. Att bara plötsligt tycka en sak trots att man aktivt arbetat för att skapa den situation Sverige nu befinner sig i, och sen dundra på om ansvarslöshet, är faktiskt inte särskilt okej.
Därför borde Ranelid bemöta sig själv från 2014. Han borde förklara vad som fått honom att bli systemkritisk.
Kanske är det rentav ett Jimmie moment som nu drabbat Ranelid och lett till ett partiellt uppvaknande?
I så fall förtjänar faktiskt Jimmie Åkesson, SD och över 1,5 miljon svenskar en ursäkt. Och Ranelid kan säga som jag gjorde 2017: ”Jag gjorde fel”. Först därefter kan han med full, förnyad och trovärdig kraft kritisera det politiska etablissemanget.

 

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer