Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Tack alla som demonstrerat på Mynttorget idag – nu fortsätter vi kampen för Sverige!

av | 2 dec, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

Mynttorget var i dag fullt av människor som kom för att protestera mot Sveriges undertecknande av FN:s migrationsramverk Global Compact. Trots regn och ruskväder, trots första advent och frestande glögg och pepparkakor slöt många upp för att visa sitt missnöje inte enbart med ansvarslös migrationspolitik men även med vanskötseln av Sverige i största allmänhet. Dagens demonstration var en början på vad som förhoppningsvis ska bli en landsomfattande rörelse tills vi får ordning på våra inkompetenta politiker som förstör det en gång välfungerande och trygga Sverige.

Mainstreammedierna, som gärna flockas runt ett skolkande barn som ”strejkar” för klimatet, lyste givetvis med sin frånvaro när Mynttorget fylldes med folk som kom för att protestera mot att Sveriges migrationspolitik blivit allt mer extremistisk och skadlig för landet. Man förstår givetvis att dessa agendasättande mediers önskan är att tysta ner dessa protester, eftersom de i dagsläget svikit sitt uppdrag att granska makten åt folket och jagar istället enskilda individer för att dessa inte ska hota maktelitens tyranni. Om det funnits någon heder i mainstreammedierna skulle deras journalister ha tagit sig till Mynttorget och frågat medborgarna varför de samlas. Men icke. Protester mot massimmigration och demontering av välfärdsstaten tycks inte intressera de bortskämda slöa etablissemangsjournalisterna som än så länge själva sitter tryggt i sina trevliga bostadsrätter och villor på behörigt avstånd från kaos och brinnande bilar. Själva kan de minsann skriva hånfulla krönikor om ”Sverigevänner” och ”alarmism” när de samtidigt sprider klimatskräck och hotar med att jorden ska gå under om tio år. Men samhällsproblemen de har framför näsan vill de helst inte låtsas om.

Nåväl. Mainstreammediernas makt minskar, liksom förtroendet för dem, just på grund av hur de själva beter sig. Folket vet att vare sig public service eller de stora tidningsjättarna är på den lilla människans sida. I dag har därför andra plattformar växt fram, samt sociala medier, där andra budskap än de av makten godkända kan spridas. Trots att de alternativa plattformarna ännu inte är lika stora, och trots att de smutskastas hårt av mainstreammedierna för att dessa känner sig hotade av alternativmediernas framväxt, ökar läsarkretsen och antalet tittare stadigt. Här finns dock en fara i avtal som FN:s migrationsramverk vi protesterade mot idag, där yttrandefriheten hotas genom att viss rapportering och kritik – främst av migrationspolitiken – riskerar att bli kringskuren på olika vis. Exakt hur detta kan bli är oklart, men de luddiga formuleringarna i hur medier bör förhålla sig till rapporteringen om invandring kan givetvis tolkas ytterst godtyckligt.

Jag önskar så att vi hade haft ansvarstagande politiker i Sverige, politiker som sätter sitt eget folks bästa i första hand, politiker som bryr sig om sitt land, politiker som tar ansvar när utvecklingen går åt fel håll. Jag höll tal på Mynttorget i dag och en sak jag sa var att det är svårt att leva i ett land där man hela tiden känner att de som sitter på makten inte vill sitt folk väl. Det är jobbigt att inte förstå alla vansinniga beslut och tokigheter, det är plågsamt att behöva bevittna det politiska kaos dessa inkompetenta klåpare ställer till med, det är blodtryckshöjande att se deras lögner och svek och kaos de orsakar. Att de aldrig behöver ta ansvar för slöseriet med sina egna medborgares skattepengar. Att de aldrig behöver stå till svars för till exempel Transportstyrelseskandalen sommaren 2017. Att de belönar sina egna vänner med nya chefstjänster fast de helt uppenbart inte kan sköta sitt jobb. Ett sådant exempel är Dan Eliasson, som tilläts förstöra både Migrationsverket, Försäkringskassan och polismyndigheten för att sedan belönas med chefspost på MSB.

Men jag ska inte bli långrandig. Vad jag vill säga är att dagens demonstraion var en början på en rad rotester för att visa vårt missnöje med de usla politikerna och dem som missbrukar sin makt och förstör det svenska samhället. Demonstrationer mot alla dem som har liv på sitt samvete, som skapat kaos inom vården och som gjort att gamla är hemlösa, som fått våldet och otryggheten att flöda, som orsakat att sexualbrotten ökar lavinartat och att skolorna på många håll är mest bara dysfunktionellt kaos. Jag tror att viljan att slå näven i bordet finns, jag tror att kraften finns, jag tror att initiativförmågan finns, men eftersom det svenska samhället varit så pass tryggt och fredligt så länge så har många helt enkelt inte haft någon anledning att ryta ifrån. Jag själv har haft det jättebra. Det har inte funnits någon anledning för mig att protestera. Men nu när jag ser hur det spårar ur har jag inget val. Jag måste göra vad jag kan för att försöka få till en förändring.

Tillsammans har vi förmågan att förändra. Tillsammans blir vi starkare. Nästa gång är vi fler, kanske flera tusen. Nästa gång tågar vi genom städerna. Se vad som händer i Frankrike, missnöjet med den oduglige Macron sprider sig. Det är nog nu. Också vi har tigit färdigt.

Här en intervju som Sanna Hill/Nya Tider gjorde med mig på Mynttorget.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer