Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Systemkritiker behöver sluta ge ljugmedier legitimitet

av | 27 mar, 2023 | Media

Lästid: 6 minuter

Jag blev nyligen uppvaktad av en stor mediekanal som ville “berätta om min resa”. Jag valde att ignorera frågan helt. Detta är en (av Sveriges största) plattformar som tidigare framställt mig som rasist och en allmänt suspekt individ. Nu passar det plötsligt, nu ska jag åter användas för att generera läsare, klick och uppmärksamhet. För de vet att jag är en intressant person folk är nyfikna på, eftersom jag är något så sällsynt som en kvinna som i ”feministiska” Sverige går min egen väg och vägrar hålla käften! Men du, tänk så bra, nu kan du nå ut till flera, säger flera jag pratat med. Var smart! Var slug… håll dig väl. Du kan få komma tillbaka, sälja fler böcker… Men då känner jag, mer än nånsin: NEJ TACK. Aldrig i livet. Vad vore jag för revolutionär om jag lät mig krusas så lätt? Kanske känns det snarstucket och bittert att reagera som jag gör, men jag anser att det är dags att på allvar lyfta frågan om huruvida vi systemkritiker plötsligt ska bli “sams” med de ljugmedier som förstört våra liv. Ska vi systemkritiska röster som tidigare förföljts, drevats mot och ljugits om i mainstreammedierna plötsligt “glömma” allt och börja delta i deras kanaler? Absolut inte! Jag  anser att vi ska i ännu högre grad skapa och bygga våra egna plattformar. Det är ett informationskrig och jag vill inte bjuda dem som ljugit, drevat och förstört Sverige  och även mitt eget liv på privilegiet att ha mig som medarbetare eller medverkande. Nej, vi bör inte bara stryka ett streck och gå vidare och låtsas som om inget har hänt.

Jo, jag ser dem, en efter en, systemkritiska röster som ”släpps in” i värmen (dit de verkar ha längtat något så oerhört!) där de sen sitter och debatterar mot sina belackare som om inget har hänt, som om år av lögner bara varit en västanfläkt, samtidigt som de liksom lite omärkligt tar avstånd från fria, fortsatt systemkritiska och oberoende medier. Nej, de säger det inte högt men samtidigt vill de inte gärna komma som gäster till till exempel Swebbtv. De vill inte skriva krönikor i Nya Tider eller hos Fria Tider eller på Samnytt… De säger det inte högt direkt, de tar inte uttalat avstånd, men deras handlingar talar och de verkar så glada och tacksamma för att etablissemanget inte längre per automatik stämplar dem som rasister och högerextrema utan de bjuds in och behandlas nästan som ”vanliga” debattörer”, de får för en kort stund säga vad de tycker utan alltför tydliga negativa stämplar…

Ja, självklart anser vänstern fortfarande att de är suspekta och uttrycker sitt ogillande, men styrkan i de vänsterliberala rösterna falnar. De dominerar inte lika mycket längre. Och de tidigare utfrysta systemkritikerna tar långsamt plats på etablissemangets plattformar. Som fortfarande, till stor del, vägrar erkänna vart Sverige är på väg. Eller, de gör inte en tvär omsvängning.

De tar defintivit inte ansvar för vilka lögner de kablat ut till allmänheten under framför allt det senaste decenniet ­– lögner som lett oss dit vi är idag. Till ett Sverige som skakas av bomber, mord, våldtäkter, en importerad gängkriminalitet som resultat av ett skenande folkutbyte, islamisering, korruption, klanmentalitet, förstörda myndigheten, usel ekonomi, nerlagd kärnkraft, inflation, arbetslöshet, rusande matpriser, klimatbluff, svältande gamlingar, årslånga köer till BUP, sociala orättvisor… Samtidigt som de fortsätter ge medietid åt alla dessa ”experter” som hela tiden sopar sanningen under mattan. Kriminologen Jerzy Sarnecki i SVT som inte begriper sambandet mellan stor utomeuropeisk invandring och ökad kriminalitet. Immunologen Agnes Wold, som hela tiden förnekar sambandet mellan livsstil och hälsa. Erika Bjerström, ”global klimatreporter” som åker skytteltrafik till Karibien och ljuger om klimathotet. Ständigt socialistiska experter i nyhetssändningar, som Aftonbladets främste desinformatör Anders Lindberg. En vurm för muslimskt kvinnoförtryck genom att normalisera slöjan i underhållningsprogram. Och så vidare, och så vidare. Systemkritikerna drunknar förstås i sörjan av propagandister och lögnare vars falsarier är rent kriminella genom hur de föröder vårt land.

Nej, ursäkta mig, jag personligen har absolut ingen lust att sätta mig i dessa unkna soffor och låtsas som om de här ljugmedierna är okej! Jag har ingen lust att bli utnyttjad av dem och ge dem klick och tittare. Nu kanske någon invänder, ja men det är nödvändigt, hur ska vi annars få folk att vakna, vi måste möta dem på de kanaler som de konsumerar, vi kan inte fortsätta harmas, vi behöver enas, det är väl jättebra att våra åsikter och tankar når en bredare publik för att vi äntligen får komma in i de rum från vilka i åratal varit utestängda?

Men nej, jag är ledsen, jag håller inte med om att vi behöver böja på nacken och börja umgås med våra mobbare för att de plötsligt insett att de måste sluta slå oss, eftersom de är oroliga att folket håller på att vakna och sanningen håller på att komma ikapp. Ja, jag vet att vi behöver nå ut, men jag anser att vi gör det bättre genom våra egna kanaler där vi är fria att säga vad vi vill, hur vi vill, utan att tvingas anpassa oss till de människor som aktivt slagit sönder Sverige med sina lögner och som nu börjar bli oroliga för att deras lögner kanske kommer att bli synade en dag. De oroar sig med rätta. Inom en snar framtid kommer deras delaktighet att bli ännu tydligare, och jag själv har ingen lust att ge dem legitimitet. Bara genom att tacka nej kan vi faktiskt på sikt ge dem kännbara konsekvenser, genom att de kan få minskat antal läsare, minskat antal klick, minskade annonsintäkter. Att plötsligt låtsas vara god vän med mobbarna är inte min melodi. Och jag önskar så att andra systemkritiker inte heller föll till föga för lismandet och erbjudanden om att komma in i värmen.

För den där värmen är bedräglig och den skapar också ett sämre, fortsatt förljuget debattklimat. För hur kan man vara riktigt hård mot den i vars knä man sitter? Hur kan man hårt och kompromisslöst granska en makt som ger en pengar och utrymme och som är ”snäll”? Nya lojaliteter skapas. Det är mänskligt! Men också väldigt förrädiskt. Ilskan som byggts upp, slipas av. Man kramas. We shall overcome… Alla är sams i det konflikträdda Sverige.

Jo. Jag hör invändningarna. ”Vi kan inte strida för alltid”. ”Du tjänar mer på att vara smart, smidig, komma in i matchen, sluta stånga pannan blodig!” Jag tänker, vad är rätt? Vad är fel? Men så lyssnar jag efter. Hjärtats röst är tydlig. Även om hjärtats väg inte alltid är bekväm. Så jag ruskar av mig. Och sträcker på mig. Nej, jag vill inte leka denna lek där jag plötsligt sitter med folk som gjort allt för att krossa mig. Jag säger, jo, vi ska fortsätta strida. Tills det blir rätt. Jag tänker inte gå sida vid sida med lögnarna, låtsas som att allt är förlåtet. Så länge de inte tar ansvar, så länge de inte visar en genuin vilja att slåss för Sverige. Så länge de fortsätter torgföra destruktiva, Sverigehatande åsikter. De tar in några söta systemkritiker för att kunna säga, vi är opartiska. Medan vi som är ärliga, vet, att de inte alls är det. De skyddar maktmissbrukare. De skiter i Sverige. De fortsätter dagligen kabla ut lögner. En liten systemkritiker gör ingen sommar när det till 99 procent är dimridåer som strömmar ut.

Tänk om David skulle låta sig förföras av Goliat? I ett obevakat ögonblick sänka garden. Hoppsan, så trampade jätten ihjäl lille David med ett enda kliv. Hejdå! Så känns det idag, med de systemkritiker som så förtvivlat gärna vill vara med, som tror de kommer bli respekterade av sina tidigare mobbare. De sätter sig på flera hästar. De säger att detta behövs. Att de måste. Att vi ska hålla ihop.

Men jag känner instinktivt, nej, det funkar inte alls. För mig har då lögnarna, mobbarna, Sverigeförstörarna segrat. De har slukat systemkritikerna, gjort dem till en del av sin värmande, dödliga lögn. Själv tänker jag står upp i de kanaler jag vet aldrig kommer vika sig. Och ber ljugmedierna högaktningsfullt dra åt helvete.

*****

Katerina Magasin har haft en rad tekniska problem och blivit utsatt för såväl sabotage som andra typer av attacker. Jag hoppas sidan ska kunna fungera som vanligt igen.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer