Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Systemfel i hanteringen av kriminella skapar ett farligt samhälle

av | 29 jul, 2019 | Kriminalitet

Lästid: 5 minuter

Flera poliser har hört av sig sedan jag publicerade intervjun med polismannen som berättade om de kriminella invandrare som skapar otrygghet i Göteborgs centrala delar. Sverige har dock drabbats av något som i det närmaste kan liknas vid frozen fright i fråga om hur dessa kriminella element hanteras. Med tanke på hur hårt man håller i den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky kan vi konstatera att de kriminella inte är lika inför lagen. Att beskriva det som att det daltas med dem är milt uttryckt. En förundersökningsledare mejlar och skriver att han försökt få medierna intresserade att belysa den otrevliga verkligheten om hur kriminella ges gräddfil tillbaka in till samhället, men att tidningarna inte är intresserade.

”Denna Somalier greps för fyra dagar sedan och släpptes. Då för grov stöld då han hade ett större antal guldkedjor. Han släpptes och igår kväll 26/7 greps han för grova stölder. Anhölls samman med sin kumpan. Släpptes i morse 27/7 och går ditekt ut på stan och rånar igen. Så tröttsamt att det får vara så här slappt.”

En annan av de män som berikar Sverige, men som nu befinner sig på SEMESTER i Iran – fast han påståt ha flytt från Afghanistan – är den numera snart (ö)kände trakasseriafghan, som av medierna utmålas som ett stackars offer i just caset ASAP Rocky. (Och nej, jag anser inte att man ska vara fler mot en och använda mer våld än nöden kräver, men det är inte alltid helt tydligt hur mycket våld som är ”lagom”).

Här lite fakta om Mustafa Jafari, mannen som inte gjort ett skapandes grand för att bidra till det svenska samhället, annat än genom att utarma dess resurser. Detta behöver publiceras gång på gång för att de blinda och döva i Sverige (runt 80%) verkligen ska kunna ta in vilka individer Sverige släpper lös. Det är samma skrot och korn som knivdödat Helga, 89 i ett soprum i Norsjö. Samma skrot och korn som gruppvåldtar, säkjer knark och mördar den pensionerade läraren Ingrid Guldbrandsen i Kil. Samma skrot och korn som utsätter 14-åriga flickor för sexuella övergrepp på konfirmationsläger. Och så vidare, och så vidare.

Mustafa Jafari, målsägaren som har anmält Asap Rock är dömd (minst) fyra gånger. En dom gäller misshandel, han åtalades för.

Här är fakta om denne individ från Sveriges domstolar:

Mustafa Jafari, medborgare i Afghanistan, har haft personnummer 20000274-1230 som verkar vara ett samordningsnummer och har nu 20000214-2636. Uppges i ett yttrande ha kommit till Sverige som ensamkommande 150108. Flyttade som 6-åring med familjen från Afghanistan till Iran. Påstod sig ha varit tvungen att fly på grund av hot mot sin person. Mustafa uppgav sig vilja bli polis och skrevs in på gymnasium i Tyresö.

SVEA HOVRÄTT 2016-07-05 Mål nr: B 4587-16 Citat: Mustafa Jafari och Mortez* Ashar* har tillsammans och i samförstånd med annan beväpnat sig med knivar för att skada målsäganden. Därefter hart de sökt upp målsäganden och utfört följande våld mot honom: – Mustafa Jafari har skallat målsäganden i ansiktet – Mustafa Jafari har försökt att hugga eller sticka målsäganden på kroppen med en kniv. Det fanns fara för brottets ‘fullbordan eller sådan fara varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter – Mustafa Jafari har huggit eller stuckit målsäganden i armen med en kniv – Mustafa Jafari har slagit målsäganden i ansiktet – Mustafa Jafari har slagit eller sparkat målsäganden på benet – Mortez* Ashar* har sparkat målsäganden på ryggen. Annan har sparkat målsäganden på kroppen. Målsäganden fick ont och skärskada. Brottet ska rubriceras som grovt eftersom Mustafa Jafari visat särskild hänsynslöshet genom att en kniv användes. Mustafa Jafari begick gärningen med uppsåt. Det hände den 22 december 2015 vid Vårbergstoppen i Skärholmen, Stockholm.

2018-05-25 – Ringa narkotikabrott – Solna TR B 3666-18

2017-11-23 Ringa narkotikabrott – Stockholms TR B 14680-17

2016-05-09 – Åtalades för grov misshandel, dömdes för misshandel – Södertörns TR B 16838-15. (hovrätten fastställde)

2016-02-18 Åtalades för stöld, dömdes för snatteri – Stockholms TR B 2805-16

2016-07-05 Svea hovrätt B 4587-16, se ovan. Dömd för misshandel. Straff: Ungdomstjänst 30 timmar.

Även den andre afghanen som var inblandad i ASAP, Dawod Hosseini, är kriminell. Han finns under 7 avsnitt i belastningsregistret och lever på bidrag…

Detta är bara ett litet axplock av ett fåtal individers kriminella problematik. Den viktigaste frågan som Morgan Johansson & co måste besvara är varför dessa individer får fortsätta röra sig fritt i samhället? Varför tas de in men släpps ut gång efter annan, varför tillåts de begå nya brott? Precis som terroristen Akilov utgör de ett hot mot laglydiga medborgare och därmed mot vårt öppna samhälle. Morgan Johansson hävdade för några år sedan att minst 80.000 individer skulle avvisas från landet. Några siffror har vi inte fått på hur många utvisningar faktiskt verkställts, men det är inte i närheten av 80.000. Enligt mig borde man lägga ner alla tänkbara resurser på att få bort utländska kriminella män från Sverige då de inte har rätt att vara i landet. Utan en sådan åtgärd kommer dessa problem bara att fortgå – och växa sig värre, då signalpolitiken är att det är fritt fram att begå brott i Sverige.

Tack Steget Efter för bilden!

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer