Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

SVT:s skamlösa censur – så normaliseras de offentliga lögnerna i public service

av | 17 okt, 2021 | Media

Lästid: 4 minuter

Vi var många som satte valfri dryck i vrångstrupen då det gick upp för oss att skattefinansierad public service nu öppet väljer att censurera bort den sanning man anser olämplig för svenska tittare att ta del av. Helt skamlöst satt nyhetsuppläsaren i SVT och informerade tittarna om att den norska polisens presskonferens om det muslimska terrordådet i Kongsberg utanför Oslo där fem personer sköts ihjäl med pilbåge av en norsk man som konverterat till islam, inte kommer att visas i sin helhet. I stället valde ”opartiska” public service att i bästa DDR-stil censurera presskonferensen. ”Vi är återhållsamma med uppgifter om den här misstänkte mannen. Vi kommer därför vid behov att behöva sänka ljudet vid vissa tillfällen” sa nyhetsuppläsaren. Därefter skedde det farsartade att den norska presskonferensen visades – utan ljud. Det finns därför anledning att fråga sig vad mer public service är kapabla att ljuga om? När gränser flyttas fram är allt möjligt.

Responsen på SVT:s tilltag lät givetvis inte vänta på sig. Det blev ett jäkla hallå på sociala medier. Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för Rapport, Aktuellt, Morgonstudion, SVT Forum svarade så här på Twitter när agerandet ifrågasattes:

”Vi väljer att inte publicera namn på de mördade så här nära inpå dådet. Vi har inte fått bekräftat att anhöriga är ok med namnpublicering. Att den misstänkte gärningsmannen konverterat till islam har vi rapporterat samt att norska polisen inte uteslutit terror som motiv.”

Dock är detta inte sant, då norska polisen tydligt sagt att de önskar offentliggöra ”så mycket information till media och allmänheten som möjligt”. Dessutom har bilder på offren för dådet redan publicerats. Frågor ställs nu på sociala medier till SVT Nyheter och till VD:n Hanna Stjärne om hur detta agerande är möjligt. Bland annat undrar man vilka uppgifter SVT var förberedda att vara ”återhållsamma” med  och vad man ville uppnå genom att återhålla information till svenska tittare. Man undrar också från vem beslutet om ”återhållsamheten” kom från och varför svenska public service har en annan åsikt än den norska polisen som anser att informationen istället bör nå allmänheten. Återstår att se om SVT svarar…

 

SVT:s agerande är faktiskt, med Stefan Löfvens ord, helt oacceptabelt. Detta är ännu ett steg i totalitär riktning och hårdvinklade, kraftigt partiska uppgifter som statligt kontrollerad media ägnar sig åt. Public serrvice är ingalunda fri journalistik. Statlig media är inte opartisk. Nyheter du serveras är inte att lita på, då de selekteras hårt för att passa den världsbild man bemödar sig att förmedla. Sanningen är inte i fokus. Exakt så arbetar totalitära staters offentliga nyhetskanaler som till varje pris vill mörka sanningen och verkligheten för tittarna. Objektivt? Nej. Sakligt? Absolut inte. Opartiskt? Haha, du måste skoja.

Detta skadar det redan anfrätta förtroendet för SVT och public services andra kanaler. Att man istället för opartiska journalister anställer politiska aktivister med sympatier åt vänster samt för Miljöpartiet har redan slagits fast. Nu skyddar man även radikala ideologier, som hotar vårt samhället eftersom de behandlas med silkesvantar och förövarna skyddas. Man skyddar också de makthavare och politiker som tillåter att så sker. Vi tvingas samtidigt finansiera denna statliga propaganda med våra skattepengar, vare sig vi vill eller inte. Detta hotar såväl yttrandefriheten som demokratin. Jag är tvungen att säga det igen. Sveriges utveckling är både farlig och dysfunktionell. När statlig media motarbetar sanningen, är ett land riktigt illa ute.
*******

Eftersom jag såg det komma har jag en sprillans ny bok. Med Löfven och hans anhang på väg till soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet! Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer