Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

SVT:s och TV4:s mobbning är ett växande demokratiproblem

av | 20 aug, 2018 | Val 2018

Lästid: 4 minuter

I socialistiska länder äger statsmakten etermedier och bestämmer hur politik ska presenteras för folket. Ren propaganda pumpas ut, sanningen får stryka på foten för lögner och desinformation. Inför riksdagsvalet 2018 blir det allt tydligare att de ledande tv-kanalernas mediala maktkoncentrationen och etablissemangets politiska ställningstagande är ett hot mot demokratin. Att en majoritet av journalisterna i de etablerade medierna har sina sympatier hos vänstern och miljöpartiet skapar en allt större polarisering i Sverige. Och mitt i detta växer givetvis partiet man vill isolera.

Igår blev det en nyhet att SVT och TV4 säger nej till Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna som enligt olika mätningar ligger mellan 20-28% av rösterna och är således andra största eller det största politiska partiet i Sverige. Att SVT och TV4 säger nej till Åkesson betyder följaktligen att man vänder ryggen åt runt 1/3 av sina tittare. Man sviker sitt uppdrag att representera mångfald. Istället anstränger man sig för att påverka valutgången i enlighet med de egna politiska sympatierna.

Samtidigt vill tittarna uppenbarligen se just Jimmie Åkesson i SVT och TV4.

74 procent av dem som röstade i Expressens webbenkät vill se den sverigedemokratiske partiledaren i SVT och TV4.

Men de politiserade journalistaktivisterna kämpar med sina egna påverkanskampanjer i hopp om att – vad? Få folk att vända SD ryggen? Åtta års kraftig framväxt av SD borde lärt vänsteraktivisterna att dessa metoder skapar ännu mer ilska och bitterhet, något som absolut gynnar missnöjespartiet SD.

Att SVT redan tidigare tagit tydlig ställning för att Sverige ska fortsätta styras av rödgrön politik är ingen hemlighet. Men att också det mer kommersiella TV4 tar på sig denna aktivistroll är djupt oroväckande. Okritiskt låter man artister som till exempel Rebecka och Fiona göra propaganda mot just SD och tvår sina händer då man påstår att man inte kände till att så skulle ske och därför inte kunde ingripa. (Bilden nedanför är från dj-duons instagramkonto, den visar den t-shirt som TV4 släppte fram utan några som helst problem.)

I helgen hände det igen, man bjuder in skådespelaren Kjell Bergkvist och låter honom göra reklam för en egen hatsajt på Facebook, givetvis också det en kampanj riktad mot – SD… Trots att Kjell berättar att han i sin ungdom stod upp mot mobbare, enligt egen utsago, har han inga problem med att ägna sig åt smutskastning, lögner och vuxenmobbning i TV4-soffan.

En logisk fråga vore hur det kom sig att pojken med civilkurage blev mobbare på gamla dar? Men sådana frågor lyser med sin frånvaro. Klassfesten med Kjelle är bara så pass folklig att 60% får vara med – resten mobbas ut och får finna sig i att inte bli inbjudna.

Samtidigt sjunker förtroendet för etablerade medier. Ursäkta, men inser verkligen inte SVT och TV4 vad de skapar för samhällsklimat? Det börjar med mobbning av oliktänkande och slutar med ren fascism.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer