Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

SVT:s ”kritiker” av SD:s film är anhängare av socialdemokratins metoder

av | 3 aug, 2018 | Svensk valpåverkan 2018

Lästid: 3 minuter

En sak du definitivt inte kommer få läsa om i mainstreammedia denna gång heller är att SVT:s experter i vanlig ordning har sina sympatier åt vänster. Det torde nu inte förvåna någon, men i fråga om politik inför ett riksdagsval önskar man större ärlighet. Den uppmärksammade SD-filmen om Socialdemokraterna, som sedan publiceringen i omgångar censureras av Youtube, kallas ”försåtlig propaganda” av SVT. Orden är historikern Jens Ljunggrens. Men kan man verkligen vara en opartisk kommentator om man inte är objektiv? Och varför representeras inte mångfalden i denna fråga, när SVT har det som sin uppgift? Ljunggren borde fått moteld av någon forskare som hade en annan åsikt, för att svara upp mot public services ”opartiskhet”.

Filmen ”Ett folk, Ett parti” som på kort tid setts av flera hundra tusen personer och skapat kontrovers då den plockats ner av Youtube, finns att se här:

 https://dokumentar.samtiden.nu

Att den historiker som kritiserar Samtidens SD-film uppenbart har sitt hjärta åt vänster. är bortom rimligt tvivel. Jens Ljunggren, som kallar filmen för ”försåtlig propaganda” har tidigare skrivit avhandlingen ”Den uppskjutna vreden”. Att lärosäten och skolor i Sverige är kraftigt marinerade i vänstervärderingar och politiskt korrekt värdegrund har de sista åren uppmärksammats allt mer. I år går många förstagångsväljare till valstugorna, unga födda mellan 1997-2000. Dessa är så klart i stor omfattning präglade av ideologisk hjärntvätt, av professorer som Ljunggren.

Följande går att läsa på SVT:s webbsida:

Jens Ljunggren, historieprofessor vid Stockholms Universitet, har sett SD-filmen om Socialdemokraterna. Hans slutsats blir tydlig.
”Det är inte en dokumentär, det här är propaganda, säger han. SD-filmen utger sig för att berätta ”historien om Socialdemokraterna så som den aldrig har berättats förut”. SD-tidningen Samtiden presenterar det som en dokumentär. Men när historieprofessor Jens Ljunggren ser filmen är hans första reflektion att det här tydligt handlar om propaganda. ”Det är försåtligt gjort. De korsklipper och hoppar mellan Sverige och Tyskland och påstår att det är saker som går ihop. Men de ger ingen kontext”, säger han.

En recesion av Ljunggrens eget arbete, ”Den uppakjutna vreden” finns att läsa här. Det är Alf W. Johansson, professor emeritus i historia vid Södertörns högskola och en av grundarna av publikationen Respons, som skriver:

”Ljunggren gör således en idealistisk tolkning av arbetarrörelsens kamp, som står i motsättning till de materialistiska perspektiv som vanligtvis dominerar. Författaren går noggrant igenom skrifter där de retoriska knep som agitatorerna kunde använda sig av för att få arbetarna att ansluta sig till fackföreningsrörelsen och partiet. Som det viktigaste för en agitator framhölls att det gällde att kunna övertyga om den egna övertygelsen. Men Ljunggren har vissa svårigheter att hitta den ”uppskjutna vrede” som titeln talar om. Agitatorerna klagade över arbetarnas tröghet, fördragsamhet och förnöjsamhet.”

SVT bemödar sig sedan en tid inte längre om att dölja sin politiska färg. Att kalla deras rapportering för public service är således gravt missvisande. Högst troligen anser de sig själva vara en del av arbetarrörelsens kamp numera, måna om att Sverige även i fortsättningen vanstyrs av en maktmissbrukande rödgrön elit.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer