Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

SVT:s desperata utspel: Med påkostad reklamfilm försöker man mörka public services partiskhet och vänstervinklade rapportering

av | 5 okt, 2019 | Media

Lästid: 8 minuter

Man tror det är satir, att SVT äntligen insett att de svikit sitt uppdrag om opartisk och saklig journalistik och att de nu driver med sig själva för att det måste bli bättring. Men i stället konstaterar man att SVT aldrig varit lika långt från självinsikt angående sig själva och vad de håller på med. I en nyproducerad reklamfilm för att marknadsföra sig själva som ”objektiva journalister” blir deras egen roll som statliga, desinformerande knähundar uppenbar. Därmed har Sverige, med SVT:s benägna hjälp, tagit ännu ett steg i riktning mot toppstyrda, odemokratiska samhällen som tidigare DDR och andra länder bakom forna järnridån. I kommunistdiktaturer var statligt kontrollerad media den maktmissbrukande elitens flaggskepp. Det var deras främsta megafon för att sprida lögner och desinformation till medborgarna, som dock genomskådat de uppenbara falsarierna och därför inte trodde på någonting som till exempel ”Pravda” (den största ryska tidningen vars namn betyder ”Sanning”) kablade ut. Inte heller hyste man någon större tillit till tevesändningar och svulstiga tal. Exakt samma utveckling går public service till mötes. Allt fler blir medvetna om att det som kablas ut är statlig värdegrundsfostran av medborgarna.

”Om ingenting ifrågasättas kan vadsomhelst bli en sanning. Saklig journalistik har aldrig varit viktigare.”

Nej, de två fraserna du just läste är inte ironi. Detta är den så kallade pay-offen i SVT:s nya reklamkampanj för – trumvirvel, SVT, och reklambyrån Åkestam & Holst, som står bakom, hoppas att det ska bli debatt. Man vill ”göra ett tydligt ställningstagande kring den oberoende journalistikens betydelse i tider av desinformation och påverkanskampanjer”.

 

 

Och jo, jag kan absolut bjuda på debatt, men inte så som SVT kanske hoppas på. Under fredagskvällen var det flera på sociala mdier som reagerade på den märkliga kampanjen för den statliga, tvångsfinansierade propagandan som nu låtsas vara saklig, fast alla människor med minsta gnutta förstånd vet att det är så långt från sanningen och sakligheten man kan komma. Så ja, om ingenting ifrågasättas så kan vadsomhelst bli en sanning. Till exempel lögnen att SVT är opartisk, och sakligt.

Reklamfilmen grundar sig i att SVT ”redan 2018” insåg att ”företaget befinner sig i ett läge där de står inför många förändringar med en ny finansieringsform som träder i kraft 2019 och nytt sändningstillstånd 2020. Filmen baseras på talesättet ”att göra en höna av en fjäder” och handlar om ”journalistikens betydelse i tider av desinformationsspridning”.

I Resumé intervjuas SVT:s marknadschef Christer Mellberg och man hör hur snett ute han är, hur han faktiskt främst är en duktig och lydig springpojke åt den socialistiska makten istället för att intressera sig för opartisk journalistik.

”Det är vissa krafter ni adresserar. Hur kan den här kampanjen bli bemött från de hållet?” undrar Resumés reporter och man undrar vilka dessa ”krafter” är. Sverigedemokraterna, som håller på att bli Sveriges största parti? Vi i alternativa medier, som dagligen avslöjar de statligt sankionerade lägnerna som sprids av just – SVT? Den allt större gruppen systemkritiska medborgare som är missnöjda med politisk inkompetens och hur Sverige i raskt tempo förstörs och hur välfärden monteras ner?

Mellstrand svarar så här: ”Den här kampanjen riktar sig inte till dem, krafterna är en del av narrativet och det kommer säkert komma negativa reaktioner. Men vi måste stå upp för det fria ordet när det händer i dag.”

Stå upp för det fria ordet? När man låter verkligheten ständigt representeras av den politiske influencern Göran Greider och andra vänstermänniskor, som om inga andra åsikter finns i Sverige? När man låter Carina Bergfeldt, känd Trumphatare, ständigt rapportera från USA? När man agerar moralpolis och ifrågasätter forskare i direktsändning när dessa har annat än positiva uppgifter om massinvandringen, som man gjorde med Joakim Ruist hösten 2018?

Resumé fortsätter: ”Det är olika personer som har olika roller i filmen. Bland annat en rysk maktperson som ger order till en trollfabrik. Tar kampanjen politisk ställning?”

Mellstrand: ”Inte på något sätt. Vårt uppdrag är att berätta verkligheten som den är och just rysk påverkan är välbelagda. Det finns bevis för att det bedrivs påverkanskampanjer från landet. Sverigebilden är under attack. Ser man till EU:s enhet som jobbar mot desinformation och MSB:s kartläggningar så finns det en rad bevis för att de gör så. Det är inte frågan om ett land utan den politiken är i sällskap av många andra världsledare.”

STOPPA PRESSARNA: SVERIGEBILDEN ÄR UNDER ATTACK! SVT:s marknadschef kommer ut som en globalistlakej som till varje pris vill mörka de ödesdigra konsekvenserna av EU:s maktmissbruk och negativa inverkan på Sverige, till exempel genom att vi undertecknat migrationspakten Global Compact (om vilken SVT rapporterat på ett ytterst diffust sätt utan minsta gnutta kritik).

Sanningen är dock den, att det som förstör ”Sverigebilden” är sjuklöverns politik och konsekvenserna av den – inte ryssarna. Eller är det ryssarna som mutat kriminella gäng i Trollhättan, Rinkeby och Lund att elda upp bilar? Är det ryssarna som ser till att kronan faller? Som skickar ut Näthatsgranskaren att sätta dit pensionärer? Är det verkligen Ryssland som ligger bakom det faktum att svenska kommuner går på knäna ekonomiskt? Att pensionärerna svälter och fryser? Att svenska skolan förvandlats till ett haveri? Att polisens omorganisation 2015 lämnat fritt utrymme för kriminella att härja? Att barn tvingas gå i slöja? Att vi islamiseras med böneutrop och shariadomstolar, med våldsamma klaner som håller vissa utsatta områden i schack? Att vi har tusentals vuxna afghanska män här som utnyttjar vårt naiva samhälle och skor sig på bidrag? Att Sveriges gränser är öppna så att kriminella stöldligor kan komma in och ta för sig av svenskarnas ägodelar som det passar dem? Att vi haft ett terrordåd som skedde som en följd av usel migrationspolitik då man inte klarar av att utvisa de illegala kriminella som dväljs i Sverige? Att vår industri hotas av den elbrist som är en konsekvens av usel politik där man lägger ner kärnkraften utan att ha någon plan för hur Sveriges elförsörjning ska fungera? Och så vidare, och så vidare…

Fler frågor från Resumé: ”Ni pratar om journalistiken i sig. Vilka problem ska det här lösa för just SVT?”
Mellstrand: ”Det viktiga är att SVT är en av flera aktörer som står för oberoende journalistik, mana till eftertanke. Vi måste vara transparenta. Filmen är också en spegel på oss själva. Man måste tala om när man gör fel.”

Ja, det är faktiskt utmärkt, det sista. Till exempel kan SVT börja med att rätta till sin desinformativa rapportering om så kallade ”apatiska flyktingbarn”, något som visat sig vara en välregisserad lögn som man bondfångat svenska skattebetalare med.

https://www.expressen.se/ledare/linda-jerneck/har-janne-josefsson-ratt-blundade-svt/

Och varför inte ta skeden i vacker hand och erkänna att man gärna vill misskreditera och beljuga systemkritiker och alternativa medier? Ett exempel är här, rent förtal av sjuksköterskan Fredrik Antonsson och Facebooksidan ”Rädda vården” som SVT hängde ut som ”spridare av vårdrelaterade katastrofnyheter” fast alla redan visste att svensk vård befinner sig i en allvarlig krissituation. Men Antonsson skulle till varje pris dras i smutsen, vilket resulterade i att han la ner sin Facebooksida (där för övrigt många av länkarna om vårdkrisen kom från just SVT…)

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fd-moderatpolitiker-bakom-radda-varden-stottas-av-stod-svenska-polisen

Precis som jag själv, efter min intervju i tjeckisk TV, där jag bara rapporterade om det svenska tillståndet och där jag därför skulle straffas genom misskreditering och brunsmetning i SVT med en falsk, vinklad och grovt felaktig rapportering om ”sanningshalten” i mina uttalanden (som för övrigt var helt sanna, verkligheten överträffade till och med mina iakttagelser vilket snart visade sig när verkligheten hann ikapp de politiskt korrekta journalisterna).

https://www.svt.se/kultur/medier/sant-och-falskt-i-janouch-debatten

Sedan har vi förstås också den allra senaste studien från sommaren 2019 som tydligt visar att SVT och Sveriges Radio är vänstervridet, fast de själva ihärdigt förnekar detta faktum:

https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-mot-svt-studie-visar-politiska-vinklingen/

Citat ur Expressens text: ”En tredjedel av SVT och SR:s fällningar i Granskningsnämnden som strider mot kravet på opartiskhet, rör politiska ämnen. Detta slås fast i en studie av Näringslivets medieinstitut. Enligt studien har nästan alla fällningar varit fall där public service vinklat åt GAL på en GAL-TAN-skala – alltså Gröna, Alternativa och Liberala värderingar. Nu möts SVT och SR av kritik.”

Jag kan ge många fler exempel på lögner och desinformation som public service spridits till svenska folket de senaste åren, men sammanfattar dem lite svepande här:

* Att massinvandringen är lönsam och en vinst för Sverige, är kanske den allra största lögnen som SVT och Sveriges Radio försökt slå i svenska folket. * Att asylbedragare i själva verket är ett kompetensregn som ska berika Sverige. Att vi inte klarar oss utan att hundratusentals migranter årligen kommer till Sverige. Att det är pensionärernas fel att Sveriges ekonomi frestas på (lögn serverad av fd ministern Annika Strandhäll).

* Att våldet inte ökar, att det är anmälningsbenägenheten som ökar, och man anlitar den statligt indoktrinerande kriminologen Jerzu Sarnecki på genompolitiserade myndigheten BRÅ för att hamra in denna ”sanning”.

* Att våldet inte är importerat, att det alltid varit så här oroligt i Sverige – också något som SVT reproducerar via Sarnecki.

* Att Trump är ondskan personifierad.

* Att Brexit är en katastrof för Europa.

* Att Sverigedemokraterna är onda nazister (underförstått).

* Att ”högerextrema” är den enda stora faran för Sverige – utan att nämna radikal islam och vänsterautonoma extremister.

* Att globalisterna i EU vill Sverige väl.

* När terrordåd och våldsbrott sker där förövarna är muslimer försöker man tona ner detta så mycket man kan.

* Samtidigt utelämnar man i princip helt rapporteringen om till exempel Gula Västrans protester i Frankrike som nu intensifieras.

* Dessutom: Otaliga debatter där man låter vänstern och liberalerna äga frågor och ger socialister tolkningsföreträden som om det vore en ”saklig” sanning. Man skapar också gärna visuella narrativ där man signalerar att de som värnar Sverige är onda individer med nazistiska tankegångar. I en nyligen sänd debatt om invandring lät man bilden av taggtråd utgöra en fond, underförstått: Den som vill begränsa inströmningen av ”flyktingar” i Sverige är en produkt av Hitler och 30-talet.

Jag skulle kunna fortsätta med liknande exempel hela dagen. Sidan https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst ”I allmänhetens tjänst – granskning av public service” innehåller många fler liknande exempel för den som inte riktigt tagit in verkligheten.

Ja, detta är den bistra sanningen. Svensk public service av idag är en lögnernas och desinformationens egen megafon, och så har man mage att skylla på Putin! Saklig och opartisk journalistik får man definitivt inte om man slår på Rapport, Aktuellt eller lyssnar på Sveriges Radio. Reklamfilmen som public service nu panikslaget presenterar då förtroendet för public service minskar och allt fler kräver att denna koloss ska avvecklas och helt läggas ner, är bara ytterligare en bekräftelse på att så är fallet. Slutsatsen blir den enda rimliga: Lägg ner public service i dess nuvarande form.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och finns nu att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer