Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige sviker oss invandrare

av | 30 jun, 2017 | Debatt

Lästid: 4 minuter

Bianca Muratagic kom till Sverige 14 år gammal 1992 som flykting från krigets Bosnien. Här skriver hon om sveket hon upplever, sorgen och ilskan över ett Sverige hon alltid älskat men som nu vänder henne ryggen.

Idag känns det extra tungt. En av mina vänner har bestämt sig för att lämna Sverige. ”Jag vill inte längre bli utnyttjad och hånad av våra makthavare, säger min vän med sorg i rösten. Jag har fått nog av all korruption, maktmissbruk och lögner de dränker oss i. Vart går mina skattepengar? Till vem, och till vad? Vi ses om ett eller fyra år, beroende på situationen i Sverige. Kämpa på och fortsätt med det du gör!”

Min vän är en av många invandrare som anser att de som arbetar hårdast bestraffas mest. En hederligt arbetande människa som kämpat för att bygga upp sin framtid i Sverige. Och jag förstår exakt vad min vän säger. Sverige sviker sina medborgare, många av oss som är invandrare som en gång fått möjligheten att komma hit och börja ett nytt liv. Det är inget vi tagit för givet. Vi har visat tacksamhet och lojalitet. Men nu betalar vi höga skatter till allas (o)lika värde i ett land där grupper verkligen börjat ställas mot varandra, samtidigt som makteliten ljuger för folket om hur bra det går för Sverige och att allt fungerar väl.

Plötsligt blir jag illamående. Vansinnig. Jag inser att mitt Sverige inte bryr sig om min vän. Inte om mig heller.
Mitt Sverige både utvisar och ser till att de dugliga, kompetenta, självförsörjande invandrare lämnar landet självmant samtidigt som de ordnar socialt, ekonomiskt och psykologiskt stöd, boende och skyddad identitet åt terrorister och behåller kriminella som begått grova brott.
Mitt Sverige struntar fullständigt i familjer som bor i segregerade förorter. Politikerna i mitt Sverige sover gott om nätterna medan invandrarnas egendom vandaliseras och brinner, eftersom polisens roll är att vara socialarbetare som ska förhandla med gängen som styr i förorterna. Men jag får höra att det inte finns några no go-zoner. Att det bara är rasister som svartmålar och överdriver. Att ambulans, brand- och polisbilar attackeras och stenas i de utsatta områdena där granatattacker ökar, beror nämligen på fattigdom, utanförskap och brist på fritidsgårdar och är inget alarmerande. Det är lätt att göra folkmassan blind och döv för sanningen, speciellt om de styrande inte lever i samma verklighet som hederliga invandrare som går upp till jobbet varje morgon och kämpar för sina barn. Inkompetens, oförmåga, hyckleri är något som utmärker våra handlingsförlamade politiker som predikar om jämlikhet och jämställdhet när hat, segregation och polarisering ökar i rasande fart. De fortsätter att fiska röster iklädda antirasismens, feminismens och solidaritetens mantel, men resultatet blir allt oftare maktmissbruk och korruption som mer och mer påminner om totalitarism.

I mitt Sverige slår man idag ner på samhällets svagaste: gamla, kvinnor, barn och fattiga. Svenska pensionärer är Europas fattigaste, förlossningskliniker stänger, allt fler vittnar om en äldreomsorg och sjukvård som är i djup kris. Femtio av sextio kommuner och socialtjänst vägrar hjälpa våldsutsatta kvinnor och barn, radikaliserade islamister blir våra grannar, barnäktenskap relativiseras, våldtäkterna, inklusive gruppvåldtäkter på handikappade och barn, sexuella trakasserier och könsstympning ökar lavinartat, samtidigt som allt fler gärningsmän släpps på fri fot eller avtjänar obetydliga straff och belönas med stora skadestånd.

I skuggsamhällenas könssegregerade förorter härskar moralpoliser som hotar, trakasserar och jagar bort ensamstående kvinnor. Flickor och kvinnor ”ramlar” från balkonger och skickas till sina hemländer för att antingen giftas bort eller dödas. Samtidigt indoktrineras svenskar med ord som ”IS-resenärer” och ”IS-återvändare”, ensamkommande ”barn” och ”gatubarn” när majoriteten av dessa i själva verket är vuxna män. Vissa har upp till tio olika identiteter, är heroinister, kriminella och till och med kallblodiga, brutala mördare och krigsförbrytare som utplånar, korsfäster och begraver barn levande. Kritiken tystas ner med ihåliga och utslitna argument om rasism och nazism samtidigt som vi saknar statistik och forskning om flera olika områden, till exempel om invandrare och kriminalitet. Den senaste gjordes 2005 och någon ny vägrar man att göra… Den dramatiska ökningen av våldtäkter förklaras med anmälningsbenägenhet och den senaste terrorattacken i Stockholm beskrivs av Utrikesdepartementet som ett ”attentat” vars motiv fortfarande inte är klarlagt.

Jag undrar om jag som individ är viktig för Sverige? Jag som sköter mig, arbetar och försöker göra gott, är jag betydelsefull i landet som jag alltid litat på, men som nu vänder mig ryggen? En sak vet jag. De som missbrukar makten kommer att bli allt mer desperata över tid. De kommer att göra allt för att skapa ännu större misstro bland vänner och familjer. Människor som står samma sida. De kommer att utnyttja vår godhet och vårt förtroende. Svenskarna öppnade sitt hjärta. Nu är det dags att även öppna ögonen och se verkligheten. Vi befinner oss på ett sluttande plan. Att mina invandrade vänner nu börjar lämna Sverige är en allvarlig varningssignal.

Bianca Muratagic

Bianca Muratagic arbetar som sångpedagog, konstnärlig ledare, konsertarrangör och sångerska. Hon driver sitt eget företag Sångakademi Bianca  i Uppsala.

 

***********

Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swisch på 0733289122. Blir glad för varje liten slant! Största tacken på förhand! Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer