Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige ska i första hand se till sina medborgares säkerhet

av | 1 okt, 2018 | Debatt

Lästid: 3 minuter

Det är början av oktober och det mesta är oförändrat i landet Sverige, fortsatt handlingsförlamning råder på alla viktiga fronter. De politiker som anser sig moraliskt överlägsna vaknar till ännu en dag då de utövar maktmissbruk. Sverige driver vidare likt ett skepp utan kapten, medan höststormarna piskar upp havets vågor till ett gråvitt skum. Medborgarna förväntas dock fylla sina samhälleliga plikter oavsett politisk hemvist. Men makthavarna håller på att förlora folket. Dagens krönika är författad av gästskribenten ”GodTon4”, ännu en medborgare som önskar göra sin röst hörd utan att för den sakens skull få hela sitt liv ödelagt, som det nu kan bli i det fria, demokratiska Sverige.

Med bakgrund av det brutala terrordådet på Drottningsgatan och Ebba Åkerlunds pappa Stefans debattartikel om hur man hanterat detta, fördes mina tankar till en stats skyldighet gentemot sina egna medborgare. Kan någon, med handet på hjärtat, påstå att den svenska staten gör allt den kan för att skydda och måna om sina hårt arbetande och kanske dumtrogna medborgare?

Jag försöker, och vill verkligen tro att de styrande i Sverige har goda avsikter, att deras utgångspunkt är att tjäna folket. Men tyvärr har något tveklöst gått förödande snett på vägen, där man gång på gång sätter krokben för sig själva. Det är precis som att politiker, journalister och makthavare, det så kallade etablissemanget, är så långt insyltade i sin hypotes om en mångkulturell utopi att det inte längre går att ta sig ur.

Politikers konsekvenstänk verkar inte finnas i sikte, och meningen ”lära av sina misstag” saknas helt i deras vokabulär. När gränser nås, så talas det sällan om att man skall bättra sig framöver. Ett tydligt exempel på detta är när Sverige efter den så kallade flyktingkrisen ”stängde gränserna” (som man egentligen inte gjorde), då hade självaste statsministern mage att påstå att ”Sverige har varit naiva”. Jag var nog inte ensam om att inse skamlösheten i det uttalandet, hade Sverige verkligen varit naiva? Eller var det Löfven och co som på sina höga hästar avfärdade all kritik som rasism och att vi minsann tog emot många högutbildade som skulle stärka ekonomin?

Massinvandring, speciellt från platser där avvikande värderingar, kontra svenska, råder, får extrema konsekvenser. Inte bara i form av det uppenbara med hutlösa kostnader, utan också socialt och kulturellt. Praktiserande muslimer belönas när de vägrar följa företagspolicy om att skaka hand med personer av motsatt kön. Antisemitiska terrorister från Palestina som attackerar svenska judar får stanna i landet. Sverige har blivit en fristad för utländska våldtäktsmän då de väldigt sällan utvisas. Hederliga svenskar blir påkörda av islamistisk terrorist mitt på blanka dagen. Listan kan, tragiskt nog, göras häpnadsväckande lång.

Hela det Svenska samhället sätts i gungning på grund av vansinnespolitiken som drivs, samtidigt som sjuklövern låtsas som det regnar. Hur länge ska vansinnet få pågå? När tröttnar svensken? När ska vi ta upp den knytna näven ur fickan och slå tillbaka?

Det är en mörk bild jag målar upp, som många säkert motvilligt känner igen sig i. Frågan är, finns det något ljus i tunneln? Eller är det dunkelt så långt ögat kan nå? För mig existerar inget annat än att det finns hopp, eftersom alternativet vore att bara lägga sig platt och ge upp. Jag vägrar leva så, jag tänker inte ge makthavarna den tillfredsställelsen. Den aningslösa globalismen kommer att besegras, genom debatt, analys, öppna samtal, idéer och visioner. Allt annat är otänkbart. Vi måste utmana de politiskt korrekta och konsensuskulturen som genomsyrar Sverige, låt inte lögnare stå emotsagda, säg ifrån och replikera med sunt förnuft.

”GodTon4”

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer