Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige riskerar nu isolering på grund av politikers ansvarslöshet

av | 18 maj, 2020 | Coronakrisen

Lästid: 5 minuter

Den svenska extrema ansvarslöshet i hanteringen av coronapandemin kan få besvärliga konsekvenser för vårt land, då övriga Europa ser på den svenska modellen med förfäran. Sveriges slappa attityd till smittspridningen har gett oss den allt annat än angenäma platsen som den nordiska familjens urspårade värsting, en individ man gör bäst i att försöka hålla sig så långt ifrån som möjligt. Och det gäller inte bara coronasmittan – även säkerhetsmässigt har Sverige allt mer börjat betraktas som en betydande risk då vi bland annat har tusentals illegala migranter i landet, av vilka många är kriminellt belastade. Det svenska samhällets urspårning vill våra nordiska bröder helst slippa befatta sig med, och jag förstår dem. Frågan är bara om denna kännbara intervention kan få de svenska politikerna att börja ta ansvar för landet?

”Sverige får inte stängas ute när Europa öppnar i sommar”, skriver den EU-vänliga moderaten Arba Kokalari i ett inlägg på Facebook. Hon fortsåtter: ”I takt med att Europa öppnar upp för resande i sommar riskerar Sverige att lämnas utanför.”

Även mainstreamtidningen Dagens Nyheter uppmärksammar det faktum att Sverige ligger illa till i fråga om att välkomnas när andra länder börjar lätta på sina lockdowns. Idag har man en artikel på förstasidan om situationen som Sverige ses som riskfaktor i de andra nordiska länderna. ”Både i Sverige och utomlands ser man gärna på Sverige som exceptionellt och annorlunda,” säger forskaren Johan Strang till Dagens Nyheter. I flera nordiska länder pekas Sverige ut som ett orosmoln i coronapandemin. När regeringarna nu planerar att delvis öppna gränserna pratas det om att hålla Sverige utanför. De olika hanteringarna av coronakrisen kan få konsekvenser för ländernas relationer under lång tid, tror Johan Strang, forskare vid Centrum för Norden-studier. ”Vi är ur takt med varandra” säger han till Dagens Nyheter.

Ja, våra grannländer har lyckats få kontroll över smittspridningen av covid-19. Samtidigt har Sverige nu en av de absolut högsta dagliga dödssiffrorna i världen per capita. I slutet av förra veckan lyckades Sverige till och med ligga på första plats i antalet döda på en dag.

Sveriges självgoda attityd börjar slå tillbaka, och de som blir lidande är vi, folket. Det är våra gamla och sköra som smittas av covid-19, det är våra släktingar som dör på äldreboendena. Det är vi som är utlämnade åt ”experter” som ger olika budskap och som dagligen motsäger sig själva. Det är vi som har politiska ledare som missbrukar sin makt och som likt alkoholisten, vars ihärdiga förnekelse är hans främsta vapen, fortsätter att styra vårt land rätt ner i avgrunden. Eller vad sägs om:

• Flest döda nu i Covid-19 per capita
• Flest anmälda våldtäkter i världen
• Flest migranter per capita inom EU
• Flest bombdåd i västvärlden
• Flest skjutningar per capita i västvärlden
• Minst antal vårdplatser inom EU

• Tredje högst arbetslöshet inom EU
• EU:s polisglesaste land

Flera EU-länder har redan sagt att man avser öppna gränserna för vissa grannländer men stänga ute andra. Exempelvis har Tyskland sagt att man kan öppna gränserna för Danmark och Österrike men inte för Sverige. EU-kommissionen föreslog förra veckan att att EU-medborgare från områden med liten smittspridning ska tillåtas resa till andra områden med få Coronafall. Men eftersom Sverige har en relativt stor smittspridning och få restriktioner, och dessutom urdålig koll på hur smittspridningen ser ut, så riskerar vi som bor i Sverige att stängas ute från övriga Europa när länderna öppnar upp.

Att svenska politiker inte begriper är en gåta. Är de dumma, onda, eller både och? ”Vi tycker inte att det är bra att man gör skillnad på olika länder såhär. Som det är just nu är Sveriges väldigt öppet så att norrmän och danskar kan komma helt fritt och semestra i Sverige, men vi kan inte åka till deras länder”, sa utrikesminister Ann Linde när hon gästade i Aktuellts studio. Parallellt med EU-kommissionen plan för hur unionen ska kunna öppna för turism igen har olika länder redan pratat med varandra.

Fattar inte Linde att isoleringen av Sverige är ett kvitto på att hon och hennes politikerkollegor sköter sina jobb uruselt? Att detta är konsekvensen av deras misslyckande, deras oförmåga att få kontroll över coronasituationen? Och någonstans även en konsekvens av den exploderande kriminaliteten. Man kan inte förvänta sig att det övriga Europa ska öppna sina gränser till Sverige. Man vill helt enkelt skydda sin befolkning. Man beter sig ANSVARSFULLT. Liv och hälsa är VIKTIGT för andra länder. Det är logiskt. Samtidigt har EU redan tidigare visat sig vara ett luftslott där medlemsländerna främst ser till sina behov. Solidariteten som Linde & co naivt hoppas på, finns inte annat än i deras drömmar. Ändå betalar Sverige miljarder årligen till detta monstruösa globalistprojekt, en byråkratisk pengaslukarmaskin som mest verkar handla om att tvinga på medlemsländerna ekonomiska migranter från MENA samt påföljande islamisering.

”För att vi ska kunna resa säkert inom EU i sommar måste EU:s ledare samordna sina insatser och följa de regler vi gemensamt har kommit överens om, även i kris” skriver moderaten Arba Kokalari på Facebook. Ja, absolut. Men det kanske Sverige skulle tänkt på förut, och samordnat sina hälsokontroller och åtgärder mot smittspridningen med andra europeiska länder. Inte envist gått sin egen väg och pratat i flera månader om flockimmunitet, där man med öppna ögon offrat tusentals liv helt utan att ha någon som helst koll på situationen och konsekvenserna av den ansvarslöshet man nu inte riktigt vill känna sig vid.

Men uppvaknandet och den påföljande politiska käftsmällen kanske är just vad självgoda svenska politiker behöver. Sverige kanske behöver denna obehagliga läxa. En intervention, som en gång för alla visar alkoholisten att hans beteende inte är okej och att det måste få ett slut. Även om det är vi, folket, som i vanlig ordning tvingas betala för den politiska katastrof inkompetenta ledare utsätter oss för.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

I mars kommer den första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

I mars ger jag även ut debattboken ”Flykten från folkhemmet” – bevaka den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

Senast utgivna bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer