Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Sverige monteras ner för att anpassa sig till utländska kulturer och religioner”

av | 10 jun, 2018 | Samhälle

Lästid: 4 minuter

En fråga jag har börjat ställa mig den senaste tiden är: Är mångkultur verkligen bra? Politiker och experter går hela tiden ut och säger att mångkultur bygger ett samhälle starkt. Jag vet inte om jag håller med. Givetvis finns det saker med ett mångkulturellt samhälle som är fördelaktiga, men som mångkulturen fungerar i Sverige idag undrar jag om det inte finns mer negativt än positivt med den. Det skriver Fredrik Brodén.

Vi hör dagligen om problem och händelser där personer som är inblandade är av en annan kultur än just den västerländska kulturen.
Vi har områden i Sverige där vissa kulturer har tagit över och som lyder efter sina egna lagar och regler och där befolkningen är rädda för
att gå ut. Vi har gängkriminaliteten där olika kulturer och nationaliteter bråkar med varandra för att deras respektive länder ligger i krig med varandra. Vi har våldtäkter och gängvåldtäkter där personer med utomeuropeiska nationaliteter är överrepresenterade. Listan kan göras lång. Samtidigt som vi har alla dessa problem så menar diverse ”experter” och politiker på vänsterkanten att dessa problemen inte har något att göra med kultur. ”Det har alltid varit så här”.

Fel! Det är väl klart att det handlar om kultur? Om personer kommer hit till Sverige från en annan kultur där det exempelvis är tillåtet att våldta och slå sin fru i hemmet, då tror ni väl inte på allvar att man slutar med detta rätt upp och ner endast för att man kommer till Sverige? Är det lagligt att våldta kvinnor i någons hemland har man med sig det tänket till sitt nya land och risken finns att man fortsätter med det när man kommer hit. Kanske för att man inte vet vad som är lagligt i det nya landet, eller för att man helt enkelt tror att det är ens rättighet.

Det man tar med sig från sin kultur i hemlandet tar man oftast med sig till det nya landet och fortsätter med, såvida inte samhället säger ifrån. Vilket vi i Sverige idag inte gör. Sverige är så ofantligt rädda för att tillrättavisa människor som inte är etniska svenskar. Man är rädd att bli stämplad som rasist och nazist. Detta måste upphöra innan det är för sent. Givetvis har vi även problem i samhället som inte alls rör kultur och människor med andra nationaliteter, men detta jag tar upp nu är ett växande problem som många kan skriva under på.

Jag inser ju att ett mångkulturellt samhälle näst intill är en nödvändighet för ett öppet land som Sverige. Det jag ställer mig emot är att vi som land ger efter alldeles för mycket till förmån för andra kulturer än vår egen. Ett mångkulturellt samhälle mår inte bra när ursprungskulturen känner sig tillbakaträngd och inte tagen på allvar. Detta skapar splittring och i värsta fall även rasism och främlingsfientlighet, precis det som politiker är rädda för.
När vi pratar om kultur vill jag även att vi tar in religion, då dessa i mångt och mycket går hand i hand. Även här är myndigheter rädda för att sätta ner foten. Sverige är ett kristet sekulärt land där majoriteten av oss alltså inte är troende och inte beblandar religion i sitt vardagliga liv. Att människor då kommer hit och i mångt och mycket kräver saker och menar att det inte bara är de nya människorna som ska anpassa sig utan även Sverige ska anpassa sig efter sina nya medborgare, får mig att se rött. När man vet att det nya hemland är ett sekulärt land där man inte vill ha religion inpå sitt liv varför envisas man med att försöka få in sin religion i det svenska samhället? Varför envisas man med att försöka plantera in exempelvis böneutrop som en normalitet i Sverige? Varför vill man förflytta sina religiösa församlingar in till centrum? Varför försöker man påverka det svenska samhället att anpassa sig efter, i dessa fallen, islam när islam står så långt ifrån våra svenska värderingar och principer? Och varför går det svenska samhället med på detta? Jag blir illamående när jag ser utvecklingen i Sverige. Vi håller på att nedmontera vår kultur och vårt levnadssätt till förmån för tvivelaktiga kulturer och religioner.

För att klargöra. Jag är varken emot andra religion eller kulturer. Jag är emot att människor kommer hit och kräver det ena efter det andra och bestämt förväntar sig att Sverige ska anpassa sig och godkänna allt detta. Det är sånt beteende som skapar rasism och segregation. Jag säger inte att man ska glömma sin kultur och sin religion. Jag säger att man får anpassa sig efter det land man kommer till. Sedan har man givetvis en fritid där man kan utöva sin religion, men det ska hållas inom stängda dörrar och den som inte vill ta del av religionen ska inte behöva göra detta. Det är dags för Sverige att börja ställa krav på sina nya medborgare. Börja tala om vad som gäller när man bor i Sverige och vad vi inte accepterar och framförallt våga säga nej.
Nej till framväxt av islam som vi idag ser det. Nej till böneutrop, nej till moskéer i centrum, nej till att förskolor filmar muslimska barn åt sina föräldrar för att dessa ska se så att barnet inte tar av slöjan i skolan, nej till könsstympningar, nej till barnäktenskap och nej till religiösa friskolor, alla religioner inräknade här. Sverige är ett sekulärt land och där ska bara religionen ha en plats inom det egna hemmet eller sin församlings egna väggar, inte ute i samhället. Kan man inte acceptera detta, då har man tyvärr ingen plats i det öppna mångkulturella Sverige som majoriteten av det svenska folket vill ha.

FREDRIK BRODÉN

Fredrik Brodén, 29, bor i Landskrona, och skriver om politik och samhällsfrågor. I nuläget är han politiskt obunden och vet inte vad han ska rösta på i valet 2018. Till vardags arbetar han inom e-handelsbranschen.

 

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer