Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Sverige måste vara enda landet i världen som förbjuder sin egen flagga”

av | 25 maj, 2018 | Politik

Lästid: 3 minuter

Det är avslutningstider och tusentals nybakade studenter väntar på att ta sina första steg ut i vuxenvärlden. Björkar och svenska flaggor brukar vara ett naturligt inslag i allehanda högtider, men vartefter åren gått har det politiskt korrekta tagit över mer och mer även på den här fronten. Numera verkar man bli stämplad som rasist för att man viftar med en svensk flagga när sommarlovet inleds. Istället för denna flathet borde medborgare känna sig stolta över att vara svenskar, och ingen borde skämmas för att använda den vackra blågula flaggan eller värna om svenska traditioner. Det skriver Jenny Piper i en insändare på Katerina Magasin.

Det senaste exemplet i raden är Nacka gymnasium, där man först skickade ut ett meddelande till studenterna om att enbart den svenska flaggan fick användas vid utspringet, för att sedan ändra sig och meddela att ingen flagga alls fick användas. Detta är helt befängt! Vi bor väl i Sverige, så hur kan det vara förbjudet att använda landets flagga som sig bör? Vi måste vara det enda landet i världen som agerar på det här sättet.
Det framgår tydligt att man i vanlig ordning måste ta hänsyn till andra kulturer så att människor inte känner sig kränkta. Problemet är att det är alldeles för många svenska medborgare i det här landet som inte identifierar sig som svenskar fast de är födda här samt att samhället bejakar detta istället för att säga ifrån och visa vilka normer och regler som gäller här.
Om jag var född och uppvuxen i ett annat land, med svenska föräldrar så skulle inte jag svepa in mig i den svenska flaggan den dagen jag tog examen och jag skulle inte heller ta illa upp om hela skolgården pryddes av landets flagga eftersom det är mitt hemland.
Det är helt klart något som är ruttet i Sverige och när politikerna bara fortsätter att se på istället för att agera har vi snart ett inbördeskrig för dörren om vi inte passar oss!
Häromdagen var jag på sommaravslutning på förskolan och alla barnen viftade med svenska flaggor samt blågula ballonger. Det var inget konstigt med det varken för föräldrar eller barn – det är vi vuxna som skapar problemen! Skolavslutningarnas vara eller icke vara i kyrkan är också en svensk tradition som är på väg att utarmas och vi är många föräldrar som med sorg i hjärtat motvilligt får acceptera att det är ett minne blott och inget som vi ska föra över till nästa generation.
Alla medborgare borde känna sig stolta över att vara svenskar och vi ska inte behöva skämmas för att vi vill använda vår vackra flagga eller värna om våra traditioner! Vi borde istället bli mer nationalistiska och visa våra barn att det inte är något fel. Alla som förespråkar att det är rasistiskt eller nazistiskt att stoltsera med svenska flaggan borde skämmas och jag hoppas verkligen att samtliga rektorer runt om i landet tar sig en extra funderare kring vilket budskap vi sänder till våra barn.
JENNY PIPER
Jenny Piper är skribent och debattör och driver webbsidan www.jennypiper.blog

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer