Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige borde gå upp i stabsläge – våldet är en nationell kris utan motstycke

av | 12 nov, 2020 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Vad händer med ett litet barn som får en stor kniv mot ryggen när han befinner sig i en livsmedelsaffär för att köpa lite snacks? Vad händer med ett lands befolkning, med mammor och pappor, med syskon och kompisar, när de inte vet vem som blir nästa offer för det besinningslösa våldet, brutaliteten, hänsynslösheten och aggressionerna? Hur hamnade vi här, i ett laglöst land där mördare ges löjligt låga straff och där rättsväsendet verkar ha checkat ut? Den gångna veckan har präglats mycket av det amerikanska presidentvalet, men Sveriges egna problem är det som borde stått på alla löpsedlar och varit på allas läppar istället för en massa spekulationer om huruvida Trump eller Biden vann. För den fasansfulla utvecklingen vårt land just nu genomgår borde föranleda akut nationellt stabsläge på alla fronter.

Sverige har på bara några år förvandlats från ett lugnt och tryggt samhälle till ett land där små barn rånas, våldtas, torteras och misshandlas precis som det passar förövarna. Våldsverkarna riskerar inga vidare straff. Istället kan de posera på sociala medier och håna sina offer. Som mördaren som tog livet av en ung kvinna och lämnade hennes lilla dotter i lägenheten med sin döda mamma. Hans straff sänktes så mycket att han nu går fri. Fri att fortsätta plåga och mörda kvinnor. En annan, som redan fått sitt straff sänkt, är 17-åriga Wilmas mördare. Han överklagar nu även denna dom. Det tredje uppseendeväckande fallet är mordet på Gert-Inge, där mördarna nu går fria eftersom det inte går att bevisa vem av dem som faktiskt dödade. Man kan alltså skylla på varandra och därmed gå fri.

Sverige behåller vi de utländska pedofilerna och mördarna. De heter att de inte kan utvisas. I Sverige fortsätter man ösa bidragsmiljoner över odemokratiska organisationer som predikar våld och antidemokrati. Det tar lång tid innan man eventuellt kan utreda om dessa bidrag ska frysa inne. I Sverige är man däremot snabb med att straffa dem som kritiserar den här utvecklingen. De åtalas för hets mot folkgrupp. Det har man tid och resurser till, trots att det heter att resurser saknas.

Jag har ställt frågan tidigare, vad blir det av ett samhälle som inte kan skydda sina barn? En vän och jag pratade i telefon och hon ställde en retorisk fråga, ”varför säger inte människor ifrån?” Hon hade inte sett bilden på den lille pojken med den stora kniven tryckt mot sin rygg. Den är lätt att missa, den drunknar i rapporteringen om bomber och våldtäkter. Döda människor som hittas lite här och där i Sverige, nu senast en mördad man i en port på Södermalm i Stockholm. Kanske var grannarna på väg med sina barn till förskolan när de snubblade över en livlös kropp? Bomb på vårdcentral i Göteborg, två kvinnor skadas varav en 85-årig kvinna allvarligt. Stenkastning mot ambulans som hindrar personalens arbete. Gruppvåldtäkt, tre män mot en ensam värnlös kvinna. Fyra män som drar ut en bilist ur bil och häller vätska över honom och tänder på. En annan händelse, kvacksalvare som skär i små bebisars penisar med lödkniv. Våldet är så grovt att man inte kan ta in det. Varje dag är det något. Jag hinner ärligt talat inte med, många händelser blir bara små notiser, det mesta når knappt medierna. Som alla de videofilmer där invandrargäng misshandlar ofta svenska ungdomar, skriker hora och knulla din mamma medan de sparkar mot huvudet. Dessa filmer publiceras i alternativa medier. Men når sällan TV4 eller SVT.

Ja, vissa incidenter är grövre än andra. De fastnar. Bilderna stannar kvar, och med dem känslan av en avgrund som öppnar sig. Var är de ansvariga politikerna? Varför gör de inget? En annan person skriver till mig, ”kan det vara så att Sverige är ett socialt experiment? Hur kommer det sig annars att så mycket sjukt händer just här?”

Jag blir svaret skyldig. Jag vet inte längre. Jag vet bara att ingen tar ansvar. Ingen agerar. Samhällsförfallet utspelar sig framför våra ögon och vi är som förlamade, sittande ankor som förtvivlat ser på.Men jag tänker också att det är så mycket som händer i Sverige som ingen kan ha föreställt sig. Sådant som är typiskt osvenskt tillåts bre ut sig här. Så kanske även något annat otypiskt en dag kommer inträffa – att de ansvariga politikerna faktiskt ställs till svars. Att de straffas. För med tanke på vad som sker idag, är allt möjligt. En dag.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer