Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige behöver inte mer känslor i politiken – låt 2020 bli det sunda förnuftets år

av | 8 jan, 2020 | Politik

Lästid: 5 minuter

Att socialdemokraterna och deras oheliga allians som tillsammans vanstyr Sverige har slut på sakliga argument för sin politik blir allt mer tydligt. Ministrars inkompetens och usla kontakt med verkligheten har försatt vårt land i ett prekärt läge. Bara under 2019 fick runt 120.000 personer uppehållstillstånd i Sverige. 1,2 miljoner det senaste decenniet, till 80% individer från MENA-länder som ofta är svårkompatibla med landet Sverige och som inte heller vill assimilera sig utan som istället radikaliseras in i politisk islam. Trots att politikerna försäkrar oss om att invandringen minskat så fortsätter denna historisk höga massinvandring med oförminskad styrka samtidigt som alla samhällssystem signalerar rött. Samhällskontraktet mellan skattebetalare och stat är brutet, då vi fortsätter betala för den service som inte längre erbjuds oss och istället finansierar vi ansvarslös demografisk förändring av landet. I det här läget syns politikernas desperation allt tydligare och pinsamma känslomässiga utspel visar att de helt tappt kontrollen över vad som pågår i Sverige. Vi behöver därför snarast byta regering.

Svenska folket har i åratal hjärntvättats med flummiga begrepp som solidaritet, humanism och demokrati. Svenska folket har matats med ideologier om att de är värdelösa, ointressanta, att svensk kultur är kass, ointressant och ful, att svenskars land inte tillhör dem utan att landet tillhör invandrarna, och hävdar svensken något annat så är svensken nazist. Svensken har indoktrinerats med dumheter att svenskar måste integreras in i andra länders kulturer i sitt eget Sverige. Svenska folket har fått höra att alla människor på jorden har rätt till sin nationella identitet, kultur och religion UTOM svensken. Svenska folket har samtidigt som allt detta itutats att de ska betala för hela världens invandrare som kommer till Sverige, att vi minsann har RÅD för vi är så RIKA, att landet Sveriges resurser är oändliga, att det finns plats, att vi måste dela med oss. Att det är fult att säga nej.

Eftersom sex är på tapeten, tack vare ett helt absurt Twitterangrepp från fd socialförsäkringsminister Annika Strandhälls sida mot den moderate politikern Hanif Bali, där hon attackerar både hans privata sexliv samt ifrågasätter att det faktiskt är skillnad mellan kvinnors och mäns sexualitet (vilket är fakta, inte känslor!) så skulle jag vilja, än en gång, jämföra landet Sverige med en kvinna. Moder Svea, om du vill. Den socialdemokratiska, men även borgerliga/moderata politiken under Fredrik Reinfeldt, har skapat en politisk sanning som går ut på att Moder Svea inte får säga nej. Genom effektiv manipulation har de slagit i vanliga medelsvensson att man måste säga ja även om man inte vill. I det här fallet till massinvandring av människor från främst Mellanöstern och Afrika, från kulturer som fundamentalt skiljer sig från den svenska, och som väl på plats i Sverige är ytterst medvetna om sina rättigheter men mindre intresserade av sina skyldigheter. Moder Svea kan liknas vid en kvinna som inte vill ha sex, men som av sin omgivning får höra att hon måste. Ställer hon inte upp är hon inte solidarisk. Mannen kan bli ledsen! Hans behov tillfredsställs inte, kanske blir han ond och aggressiv? Moder Svea måste bita ihop och ta emot, trots att hennes kropp värker och hon är helt slut tvingas hon till sex, inte bara med mannen utan också med alla hans vänner. Moder Svea blir gruppvåldtagen. Men hon ska tacka, och le, gärna betala för mannen, hon ska vara snäll, och tycker han att hon inte är snygg nog så måste hon sminka sig och vara till lags.

Säg mig, hur ska vi tala om för våra barn och ungdomar att de ska ha integritet, att de ska stå på sig, att de ska säga ifrån och tacka nej till sånt de inte tycker om, när hela landets signalpolitik går ut på att man ska böja på nacken och låta sig bli utnyttjad?

De känslomässiga påtryckningarna kan vara svåra att se igenom. Ledsna barn med stora ögon. Klart man ska hjälpa krigets flyktingar! Men det var länge sen lögnerna sprack, att dessa ”barn” är vuxna män som utan skrupler skor sig på svenska skattebetalares pengar, ivrigt påhejade av vänsterextrema propagandister, har stått klart i flera år vid det här laget. Trots att förljugen mainstreammedia gjort allt för att upprätthålla bedrägeriet så har det genomskådats av allt fler. Men det spelar ingen roll, Sverige fortsätter slösa pengar på asylbedragare, Sverige fortsätter argumentera med känslor, fjärran från fakta, om hur landet BÖR agera. De flummiga begreppen solidaritet, humanism och demokrati används om och om igen, kryddas med glosor som klimat och hållbarhet, som mångfald och utmaningar. Och de som sätter ner foten får inte utrymme nog att skapa en konkret agenda som kan sätta stopp för vansinnet som pågår framför våra ögon.

Känslor hör inte hemma i politiken, känslor är en quick fix som raserar mer än vad de bygger. Alla som fostrat barn vet att det finns besvärliga beslut som måste tas, att man inte alltid är den populäraste vuxne i rummet när man sagt nej till ännu en godispåse eller datorspel. Sverige behöver inte fler känslosåsande ministrar som sitter på Twitter, vi behöver inga fler myndigheter som ska utreda vad som gått snett. Vi behöver handlingskraft och sunt förnuft. De jolmiga världsfrånvända känslorna behöver sopas ut från Rosenbad, från landets myndigheter, från högskolor, från förvaltningar, kommuner och landsting. Låt 2020 bli förnuftets år. Det är bråttom.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer