Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Sverige behöver ett totalt flyktingstopp”

av | 23 jan, 2019 | Migrationspolitik

Lästid: 4 minuter

Många har på sociala medier idag reagerat negativt mot att Sverige, trots en rad problem som hänger samman med alltför generös invandringspolitik, tänker gå i motsatt riktning än andra länder och få den mest generösa flyktingpolitiken i EU. Redan i sommar får 20 000 flyktingar ta hit sina familjer, en signalpolitik som kommer sprida sig blixtsnabbt och som innebär att Sverige kan få en ny omfattande flyktingvåg. Siffrorna på hur många nya personer som kan väntas hit är oklara men som vissa skribenter konstaterar kan det röra sig om tusentals personer för vilka det inte finns några försörjningskrav. En av dem som reagerar kraftigt mot regeringens nya ansvarslösa migrationsgiv är Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorps kommun. Han efterlyser samarbete mellan KD och SD för att stoppa den den destruktiva flyktingpolitiken.

Sonesson skriver så här:

”Redan innan valet krävde jag flyktingstopp. Jag blev hårt kritiserad för detta krav, och moderaterna i Staffanstorp brunsmetades av politiska motståndare och på ledarsidor landet över. Det jag skriver den här gången kommer säkerligen att ge upphov till mer av den varan, men jag tar inte vid mig. För mig är frågan om vårt lands välstånd viktigare, men jag hoppas ändå att debatten kan hållas på sakliga grunder.

Socialdemokraterna säljer nu ut vår gemensamma välfärd genom att införa en än generösare migrationspolitik. Socialdemokraterna är ointresserade av att göra upp migrationspolitiken med Moderaterna och/eller Sverigedemokraterna.

Varför är det så? Jo, därför att S använder migrationspolitiken för att få ihop sitt regeringsunderlag i riksdagen. Man säljer ut detta gigantiska politikområde till C, MP och L. Makten är viktigare för S än politiken. Makten är tydligen viktigare än landets väl och ve.

Det är en oerhörd cynisk hållning, och människor som flitigt jobbat och betalat skatt hela sitt liv kommer att få se välfärdssystemen urholkas, de välfärdsystem som medborgarna har räknat med ska finnas på ålderns höst i form av pensionssystem, sjukvård och äldreomsorg, välfärd som motiverat den höga skattesatsen på deras lön. Socialdemokratin lurar nu Sveriges skattebetalare, genom att i decennier ha beskattat folket med utfästelser om ett samhälle som skyddar och vårdar folket.
Vi ser redan hur staten inte längre kan skydda sina medborgare i den utsträckning som krävs. Antalet skjutningar och våldtäkter är tyvärr på rekordnivåer. Här behövs resurser och andra samhällsinsatser.

Migrationspolitiken är avgörande eftersom den påverkar de flesta andra politikområden. Därtill är framstegen inom integration av de som har kommit beklämmande små utifrån såväl självförsörjning som kulturell anpassning/acceptans. Volymerna har helt enkelt varit oss övermäktiga.

Anders Ygeman (S) lovade, som ansvarig minister, att 80 000 personer som inte fått beviljad asyl skulle avvisas under de här gångna åren. Men det blev inte mycket av det. Antalet tvångsutvisningar har i själva verket minskat kraftigt från redan låga nivåer. Se länk från Expressen nedan.
Varför granskar medierna inte detta mer? Parallellsamhällen har vuxit fram och vår hittills värsta terrorattack utfördes av en person som borde varit avvisad, eftersom asyl ej beviljats, eller åtminstone internerad i avvaktan på avvisning.

Justitieminister Morgan Johansson (S) tar inte heller han problemen på allvar utan svarar undanglidande och bagatelliserande.

Utländska medborgare som begår brott i Sverige, med påföljder som fängelse i flera år måste utvisas. Oavsett säkerhetsläget i hemlandet.

Av den refererade artikeln att döma kan man dessutom förledas att tro att vi idag har en restriktiv migrationspolitik.
Har vi det? Jag anser inte att vi har det. Vi är knappt en månad in på nya året. Men redan nu kan vi konstatera att det under 2018 beviljades nästan 70 000 uppehållstillstånd för asyl och familjeanknytningar/anhöriginvandring. Invandring pga studier och arbete är alltså inte inräknad och EU-medborgare behöver inte uppehållstillstånd i Sverige.

Socialdemokraterna vill nu lätta på försörjningskrav för anhöriginvandring. Vem tror ni kommer få betala? Skattebetalarna såklart. Skulle de skattepengarna kunna användas till annat? Ja självklart. Inte minst behövs de inom rättsväsendet till att bekämpa brott.

Politik handlar om prioriteringar. I efterdyningarna av de mest omfattande migrationsåren tycker jag att valet är självklart. Vi måste våga prioritera våra medborgare, det är inget konstigt i det. Det är faktiskt en nations huvuduppgift. Samhällskontraktet mellan stat och medborgare måste återupprättas, såväl för att skydda medborgarna men också för statens trovärdighet.

Jag anser att Sverige måste införa ett totalt flyktingstopp, och det anser många andra moderater också. Jag hoppas att KD kan ompröva sin hållning vad gäller anhöriginvandring, i så fall skulle det finnas tre partier som på nationell nivå ligger väldigt nära varandra i sin migrationspolitiska syn.

Dessa tre partier, M, SD och KD måste sätta sig ner tillsammans, och därefter lämna rummet med en förhandlad sakpolitik som kan möta regeringens politik. Nationellt är detta den typ av samarbete som nu behövs. Dessa tre partier är dessutom de enda riktigt oppositionella mot regeringen.
Samtliga andra partier har släppt fram regeringen och har därför antingen godkänt politiken och/eller självbevarelseskäl att stötta regeringen. Ett samarbete innebär inte samsyn i varenda fråga. Men att man i alla fall kan samtala, förhandla och söka samarbete i frågor med varandra.”

Christian Sonesson
Kommunstyrelsens ordförande (M)
Staffanstorps kommun

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer