Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige behöver en ”Fri från hijab”-dag minst en gång i månaden

av | 30 jan, 2019 | Islamisering av Sverige

Lästid: 6 minuter

Den 1 februari inträffar den internationella hijab-dagen och de senaste åren har vi i Sverige tvingats tramsa med i detta religiösa flick- och kvinnoförtryck under devisen att hijaben är frivillig, feministisk och antirasistisk. Samtidigt kommer en strid ström av oroande vittnesmål om shariapoliser i förorterna, om särlagsstiftning och unga som lever i hedersföryck. Låt mig säga så här: Arbetet för jämställdhet och flickors och kvinnors frihet är tyvärr eftersatt och tusentals lever i lidande och förtryck. Vi behöver ingen internationell hijabdag i ett land som tappat sin sekulära och demokratiska kompass och som med öppna ögon låter förtryckta lida. Vi behöver inte medverka till att en religiös kvinnoförnedrande symbol normaliseras ytterligare via aningslösa kulturrelativister och kändisar som inte fattar vilken otjänst de gör de kvinnor som faktiskt lever i förtrycket. Det vi istället behöver är minst en dag på året då de som vill kan ta av sin hijab och låta sitt hår andas. Om nu slöjan är helt frivillig, så borde alla som vill kunna ta av den.

Det är så märkligt och galet det som pågår i Sverige i vår moderna nutid. Vi är många som är uppväxta utan att kvinnorna behövde viras in i tyg här i vårt land. Här var vi fria, kvinnorna var fria oavsett var de kom från! Hit flydde människor undan islamism och förtryckande slöjtvång. I ett fritt, demokratiskt samhälle som även kallar sig feministiskt kunde man släppa religionens bojor och bli en del av västvärlden där kvinnor fick både sminka sig, röka, dricka, dansa, ha på sig vad som helst, ligga med vem de ville. Precis så som många vill leva, precis därför tjejer flyr från sina förtryckande saudiska familjer, som det senaste kända fallet Rahaf, som fick asyl i Kanada. I Iran växer My stealthy freedom, rörelsen mot slöjtvång, kvinnor vill kunna dansa också på gatorna om de så behagar och låta sitt hår andas, de är less på mullornas förtryck. Men här i Sverige är det som om slöjorna förökar sig. Kändisar och andra vars röster hörs viker sig dubbla i sin iver att omfamna en religiös symbol för kvinnoförtryck. Till synes upplysta och bildade kvinnor och män verkar helt blinda för detta förtryck, helt uppenbart med enda anledningen att det kommer från en annan kultur än den svenska. Om en svensk familj skulle tvinga sin lilla dotter gå med huvudet invirat i tyg året runt skulle röster höjas om barnmisshandel. Men när flickan är muslim går det hur bra som helst. Då accepteras tvååringar i huvudduk som om det var helt i sin ordning. Man struntar fullkomligt i att barnet inte bestämt detta själv och att slöjan är diskriminerande och hindrar flickans frihet och beskär hennes mänskliga rättigheter. Och man verkar på fullt allvar tro att också alla de vuxna kvinnor som bär slöja gör det frivilligt. Ja, en del gör det säkert, men många gör det inte. Och det är dem jag vill stå upp för. Dem, som inte har något röst här, och ingen möjlighet att välja bort.

I en debattartikel i GP argumenterar två representanter för Centralrådet för ex-muslimer i Sverige, Nastaran Goodarzi och Milad Resaeimanesh mot att vi här i Sverige men även internationellt överhuvudtaget accepterar att något så tokigt som en hijabdag ska finnas. ”Den internationella hijabdagen är i bästa fall ett dåligt skämt. Den ignorerar sanningen om de smärtsamma erfarenheterna hos miljontals förtryckta flickor och kvinnor. Slöja/hijabtvånget regleras av Hizbollah, talibanerna, IS och Saudiarabiens och islamiska republiken Irans regeringar. Dessa kvinnor hålls fångna med stöd av islamistiska lagar och traditioner. Kvinnan görs till en halv människa och därför ska hon döljas bakom en slöja/hijab”, skriver de två debattörerna.

Jag skulle därför vilja gå ett steg längre och önskar att Sverige går främst i ledet och visar att vi verkligen är en feministisk och humanitär stormakt som står upp för alla flickors och kvinnors lika värde. Jag skulle vilja att Sverige stod upp för flickors och kvinnors rätt att SLIPPA slöja eller hijab.

 

Jag vill inte se förtryckta småbarn som inte kan leka fritt. Små sexualiserade varelser som inte har samma fri- och rättigheter som deras helsvenska lekkompisar. Jag blir äcklad när public service SVT visar upp en liten flicka i slöja, som om det var naturligt. Det slungar oss tillbaka till medeltiden, till en förlegad och diskriminerande syn på flickor och kvinnor, något som aldrig borde accepteras i mitt moderna Sverige 2019.

 

Om nu slöjan är frivillig borde alla flickor och kvinnor kunna ta av den åtminstone EN dag på året?

Om det inte går för sig, vill jag gärna veta varför?

Debattörerna i GP ställer följande frågor till dem som förespråkar slöja/hijab:

  • Är ni, som gör islamisternas ärenden och förespråkar täckandet av kvinnor, beredda att acceptera stening och piskrapp i enlighet med islamiska lagar? 
  • Accepterar ni att vara mäns sexuella slavar och att ni måste bära slöja/hijab för att inte provocera mannen sexuellt? 
  • Kan ni acceptera att miljontals kvinnor är berövade sina mänskliga rättigheter i islamiska samhällen, där de tvingas täcka sig med slöja/hijab?

Debattörerna skriver också att stödet för hijab-dagen kommer från islamister och kulturrelativister och att de vänder sig med full kraft mot den internationella slöj-/hijabdagen. De säger därför nej till en internationell dag för slöjan/hijaben eftersom den är en symbol för förnedring och förtryck!

Här på forskaren Mona Lagerströms blogg finns det bra material för dig som vill läsa på mer om slöjförtryck och hur islamister med symbolers hjälp erövrar mer och mer av västvärldens samhällen:

http://purdahbloggen.se/2019/01/08/den-okanda-hasten-fran-troja-muslimska-brodraskapet-socialdemokraternas-religiosa-sidoorganisation-tro-och-solidaritet-sida-islamologerna-natverket-antirasistiska-akademin-ara-centrum-for-man/

Här är också en länk till forskaren Sameh Egyptsons blogg. Sameh har skrivit boken ”Holy whote lies” om hur Muslimska brödraskapet infiltrerat politiska partier, myndigheter och organisationer, med socialdemokraternas goda minne. Egyptson skriver i en debattartikel i Expressen i november 2018:I mina studier och forskningsdokument finner jag att islamister redan på 1980-talet började förhandla med politiska partier om röster i val. I en rapport på arabiska skriven av Sveriges muslimska råd (SMR) 2001 beskrevs ett historiskt kapitel som inte många känner till: ”SMR samarbetar med IFiS för att upprätta en islamisk politisk grupp som ska samarbeta och samordna sig med de svenska partierna för att utbilda politiska kadrer. Dessa kadrer ska gå samman med partierna och kämpa för den muslimska minoritetens rättigheter via dessa partier.”

https://samehegyptson.wordpress.com

För att sammanfatta: Sverige behöver numera en ”Fri från hijab”-dag. Läget är akut, det handlar om barn som diskrimineras och kvinnors som förtrycks. Varför inte en hijabfri dag en gång per månad? En dag per månad mot könsförtryck, diskriminering och sexualisering av flickor och kvinnor. För sann demokrati och mänskliga fri-och rättigheter. Alla dagar borde vara sådana, men i brist på en mer omfattande frihetsfest vore åtminstone en dag i månaden en bra början.

*******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok heter ”Bilden av Verkligheten” och släpps 12 mars 2019. Du kan bevaka den här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405118/bilden-av-verkligheten/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-verkligheten-9789198405118

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer