Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Sverige är i akut behov av en rejäl ”glasnost”

av | 9 sep, 2020 | Samhälle

Lästid: 7 minuter

De senaste dagarna har jag allt oftare kommit att tänka på den ryska termen ”glasnost” och hur Sovjetunionens ledare Michail Gorbatjov använde begreppet 1985  som ett av flera slagord för sin nydanande politik. Glasnost har införlivats i svenska språket som ett allmänt uttryck. Det betyder öppenhet och uppriktighet och jag tänker att det är det vi behöver för att kunna starta om samhället från maktmissbruk, korruption och handlingsförlamning. Sverige kommer inte tillfriskna såvida vi inte får glasnost, alltså transparens i fråga om myndigheter och politisk styrning. De senaste årens allvarliga skandaler visar på ett skriande behov av att bryta den destruktiva tystnadskulturen och att verkligen krossa den osunda åsiktskorridoren som upprätthålls av en arrogant, förljugen politikerelit som för länge sedan förlorat kontakten med verkligheten.

Det huvudsakliga målet med glasnost var att göra Sovjetunionens styrelse transparent och öppet för debatt, för att på så sätt kringgå den krets av byråkrater som tidigare hade haft total kontroll över ekonomin. Man hoppades att genom att syna de tidigare och nuvarande misstagen skulle man få de sovjetiska medborgarna att stödja reformer som perestrojkan, de stora förändringarna i de ekonomiska och politiska strukturer som skulle skapa större ekonomisk frihet i Sovjet och helt enkelt ”bygga om” samhället att bli mindre totalitärt och mer likt samhällen i väst.

Nu behöver Sverige en egen svensk glasnost, där debatten tillfrisknar och de korrupta individerna som aktivt arbetar för att montera ner vårt öppna och fria samhälle, tvingas bort.

Här ett axplock av allt som är fel i dagens dysfunktionella samhälle, blandat högt och lågt:

* 40 kriminella klaner som tagit sig hela vägen in i Sveriges ledande politiska skikt och som till och med försöker styra landet. Nyheten kom knappast som en överraskning för dem av oss som påtalat det svenska samhällets naivitet, godtrogenhet och därför sårbarhet mot individer som inte vill gott. Vi är många som påtalat mygeln och humbugen bland annat inom Migrationsverket, socialtjänsten, rättsväsendet och polisen. Men alla sådana synpunkter och tankar har avfärdats som ”rasism” och kritiker har blivit tystade, smutskastade och marginaliserade av etablissemanget, där dessa osunda relationer gynnats och fått frodas.

* Hur ser det ut inom polisen? Inom rättsväsendet? Inom advokatsamfundet? Vi har ju redan haft en shariaskandal i Solna Tingsrätt då en islamistisk nämndeman fick sparken. Glasnost tack!

* Många varnande röster höjdes till exempel i valet 2018 då ett antal individer ”klanröstades” in i de högsta politiska skikten. Till exempel den unga oerfarna somaliska islamisten Leila Ali Elmi, som sedan riksdagsvalet i Sverige 2018 är riksdagsledamot efter att blivit invald genom 1 467 personröster. Nu sitter hon i riksdagen som miljöpartist, och propagerar för att man ska kartlägga människor efter deras ras.

https://www.expressen.se/nyheter/mp-ledamoten-kartlagg-manniskor-efter-deras-r/

* Inte bara på riksnivå är politiken infekterad och infiltrerad av islamister. Detta uppmärksammades givetvis vid valet 2018, främst av alternativa medier, bland annat tidningen Samtiden.

Somaliska kryssraketer tränger ut etablerade politiker

* Nykomlingen Abdullahi Mohamed (MP) var en av kryssraketerna 2018, och petade ordföranden i Göteborgs kommunfullmäktige. 23-årige Abdullahi Mohamed från Biskopsgården tog plats i kommunfullmäktige för Miljöpartiet, efter att ha fått i särklass flest personkryss.

* Även i Trollhättan kryssade sig en somalisk miljöpartist in i kommunfullmäktige. Ikram Mahamoud stod bara som nummer fem på Miljöpartiets lista, men lyckades ändå ta sig in.

* I Borlänge kryssade sig Mursal Isa och Ahmed Abdiqadir förbi alla andra på listan, främst via etnoröster från den somaliska enklaven Tjärna ängar. Därmed la Isa och Abdiqadir  beslag på de enda miljöpartistiska mandaten i kommunfullmäktige i Borlänge. Elina Brodén, (MP) kommunalråd, fick se sig alterseglad genom det nya miljöintresset från förorten.

* Även inom Socialdemokraterna finns samma fenomen med etno- eller klanröstning. Abdullai Warsame uppgav att han inte ens hade gjort någon kampanj, men kryssades in i fullmäktige i Borås. Han förklarade det med att många känner honom…

* Men även nyare skandaler uppdagas slag i slag. Till exempel hur byggjätten Peab, Socialdemokraternas dåvarande partiledning och en lokal ledare i kommunen alla bidrog till att sätta demokratin ur spel. Tre personer har varit centrala i upplägget: Kommunstyrelsens dåvarande ordförande Anders Johansson (S), Peab Bostads dåvarande vd Tomas Andersson och en ledande gestalt i kommunens syrianska grupp – Ismet Karademir, socialdemokrat, egenföretagare och dåvarande ordförande för den lokala fotbollsklubben Valsta Syrianska IK. Byggbolaget Peab bostad bygger den syrisk-ortodoxa församlingens kyrka på mark som den socialdemokratiska kommunledningen skänker till församlingen för en krona. Området Valsta där kyrkan ligger blir ett av Socialdemokraternas starkaste fästen. Av de 1 727 nya röster S får i valet 2010, jämfört med föregående val, kommer en tredjedel från distrikten runt kyrkan. Samtidigt blir Peab, som bygger kyrkan, det dominerande byggbolaget i Sigtuna och får byggrätter för 2300 bostäder.

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sa-satte-s-och-peab-demokratin-ur-spel-hemligt-dokument-avslojar-upplagget-i-sigtuna

* Det kommer mera: Vi har sommarens uppdagade skandal i fusket med skolresultaten i PISA-studien om elevers kunskapsnivåer, där Sverige skrutit om hur bra svenska elever är i jämförelse med andra – den lilla haken var bara att de svenska resultaten åstadkoms genom omfattande fusk vilket bland annat tidningen Expressen avslöjade. Tex bekräftade Ulrika Mattsson, rektor på Palmbladsskolan i Uppsala, att hennes skola brutit mot OECD:s regler och plockat bort nyanlända elever som fått undervisning i svenska i mer än ett år… Nu visar också en genomgång av hundratals mejl från Skolverket hur myndigheten undanhåller och förvanskar avgörande fakta ur Expressens avslöjande i sina kontakter med OECD.

Sverige har alltså en utbildningsminister som är djupt ohederlig. Det behövs glasnost här! En stor dos glasnost.

https://www.expressen.se/nyheter/qs/interna-mejl-avslojar-sa-styr-skolverket-pisa-granskning/

* Vi har de stulna vapnen – 6 glockar plus ammunition! – på regeringskansliet – ett insiderjobb? Hur går det med den utredningen? Glasnost tack!

* Vi har all humbug med miljonregn över odemokratiska organisationer som Ibn Rushd.

 

https://ledarsidorna.se/2020/05/sa-har-ibn-rushd-har-fasta-organisatoriska-band-med-det-muslimska-brodraskapet/

 

* För att inte tala om nyheten att skolverket hemligstämplar vilka skolor som finns i Sverige!

Det är inte bara Skolverkets uppgifter om enskilda skolors resultat, lärarbehörighet och liknande som inte är offentliga efter den 1 september. Det gäller även registret över vilka skolor som finns i Sverige – kommunala såväl som privata. Nyligen fattade Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson det formella beslut som innebär att verket från den 1 september upphör med publicering av enskilda skolors resultat, lärarbehörighet och liknande. Bakgrunden är beslut av Statistiska centralbyrån (SCB) och en lagakraftvunnen dom i Kammarrätten som innebär att uppgifter om friskolors elevsammansättning och betyg är affärshemligheter som inte ska lämnas ut.

Varför? Är det för att antalet islamistskolor i Sverige börjar bli besvärande stort? Det behöver redas ut! Full transparens, tack!

https://skolvarlden.se/artiklar/skolverket-hemligstamplar-vilka-skolor-som-finns-i-sverige

* Vi behöver få glasnost i hur islamismen nästlat sig in i skolorna och förskolorna.

Ett antal skolor och förskolor i Sverige drivs av eller har kopplingar till muslimska extremister. Flera av dem bedriver undervisning i detta nu. Men var finns den samlade kunskapen om omfattningen av och inriktningen på de extremistiska friskolorna i Sverige? Hur länge har de funnits? Svaren är inte givna och ingen vet heller exakt hur många religiösa friskolor det finns i Sverige. Kunskapsläget är mycket oklart, konstaterar Kvartals Henrik Höjer som inleder en granskning i  frågan.

Kunskapslucka om de islamistiska skolorna

* Och givetvis Socialdemokraternas sålda själ till politisk islam? Det behöver granskas och genomlysas, alla papper behöver komma upp på bordet. Socialdemokraternas har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor. Snacka om klanvälde! Redan 1999 gjordes en överenskommelse mellan Tro och solidaritet och Sveriges muslimska råd, SMR, angående detta. I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer.

https://www.expressen.se/nyheter/s-lovar-att-samarbeta-med-sveriges-muslimska-rad/

* Coronapandemins hantering. Även här måste alla papper upp på bordet. Folkhälsomyndigheten är en politisk organisation som inte i första hand verkar ha medborgarnas bästa för sina ögon. Det finns många frågor om kopplingar till läkemedelsindustrin, etc.

 

Jag skulle säkert kunna fortsätta hela dagen med att rada upp allt mygel och alla sjuka beslut som Sverige infekterats av. Men jag stannar här för denna gång. Som sagt: Sverige behöver en glasnost. Nu! Och, givetvis, en ny, kompetent regering.

*****

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Under våren 2020 kommer jag ut med två nya böcker på mitt bokförlag Palm Publishing.

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer