Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

”Svenska utanförskapsområden har fått minikalifat där imamer och unga arga kriminella män styr”

av | 14 dec, 2017 | Samhälle

Lästid: 3 minuter

Jag har pratat med en polis som arbetat på Rikskrim (numera (NOA) i många år. Han är djupt bekymrad över samhällsutvecklingen och framför allt över missförhållanden i svenska utanförskapsområden, ett slags minikalifat där imamer och unga arga kriminella män styr. Han undrar varför politikerna inte påbörjar en förändring av förortens sharialagar och låter flickor och kvinnor leva ett normalt och fritt liv. 

”I Sveriges nya parallellsamhällen med sharialagar är det egentligen kvinnorna som råkar värst ut. Gängen i centrum skriker hora till 60-åriga invandrarkvinnor för att de går utan slöja. Många kvinnor utan hijab kan inte längre handla på ICA. Systrar är hårt hållna och bevakas av bröder och släkt. Hederskulturen verkar aldrig gå ur, utan fortsätter generation efter generation. Kvinnorna lever som i ett eget fängelse om de inte underkastar sig förortens syn på hur kvinnor och flickor ska se ut och uppträda.Hedersrelaterade problem begränsar starkt deras frihet och liv. Ofta får flickor inte ha pojkvän eller välja den de ska gifta sig med. Fortfarande förekommer varje år bortgifte vid besök i gamla hemlandet med någon äldre man de aldrig sett. Mödomshinnekontroll är mycket viktigt. Könsstympning förekommer fortfarande i Sverige och sker i hemlighet. Barnäktenskap sker numera även de i hemlighet. Svenska utanförskapsområden har fått minikalifat där imamer och unga arga kriminella män styr och talar om hur kvinnorna ska uppföra sig.

I Sverige finns krafter som tänker fortsätta verka för att separata badtider för män och kvinnor införs på fler ställen. Man strävar efter separata skolor för pojkar och flickor. De får inte ha samma umgängesmönster som andra ungdomar. Ibland får de inte deltaga i gymnastiken i skolan eller i skolans samlevnadsundervisning eller skolans simundervisning. Listan kan göras lång. Den jämställdhet som svenska kvinnor kämpat för i flera århundraden riskerar att förflyttas tillbaka till början av 1800 talet. Kvinnorna och flickorna är dömda till ett livslångt utanförskap i Sverige om inget förändras.

Starka muslimska kvinnor, ibland från olika politiska partier, är de enda som vågar belysa detta problem. Men många gånger tystas de av relativiserande röster. Svenska politiker duckar fegt och ängsligt i debatten och sätter på sig foliehatten för att inte få rasiststämpeln.

Det nya modet med sympatiserande radikaliseringsskägg brer ut sig och signalerar muslimsk tillhörighet ackompanjerad av kvinnornas hijab. De få muslimer i utanförskapsområdena som vill integreras kallas för ”husblattar” och trakasseras av gemenskapen i området. De islamiska parallellsamhällen som cementerats sedan decennier är slutna världar styrda av nytolkade sharialagar. Trots samma debatt år efter år har inget ändrats.

Varför påbörjar inte våra politiker en förändring av förortens sharialagar och låter kvinnorna leva ett normalt fritt liv? Är man enbart rädd för att ”lägga sig i” andra kulturers sedvänjor och religion och därmed få brunstämpeln och tappa väljare? Vart tog sanningen och civilkuraget vägen?” 

 

*******

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Vill du vara med och stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk? Bidrag till mitt heltidsarbete tas tacksamt emot via swish på 0733289122 eller konto SE-Banken 5206-0000114 (första fyra siffrorna är clearingnummer). Har även skaffat crowdfundingtjänsten Patreon och finns här: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste barnboken ”Så bråkar man och så blir man sams”, utgiven på Lava Förlag, finns att köpa här.

Senaste småbarnsboken, ”Ingrid och Ivar på badhuset”, utgiven på Bonnier Carlsen, finns att köpa här.

Senaste romanen, den 10:e delen i romanserien om Cecilia Lund – Vapendragerskan – finns att köpa här. Vapendragerskan är utgiven på mitt eget förlag Palm Publishing, som jag valde att starta när Piratförlaget – där jag tidigare gett ut mina vuxenböcker – vände mig ryggen då jag berättade sanningen om samhällsutvecklingen i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer