Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Svenska skolor måste börja lära ut sanningen om kommunismens massmord

av | 5 aug, 2018 | Samhälle

Lästid: 6 minuter

Det finns faktiskt positiva följder av popduon Rebecka och Fionas fadäs med kommunist-t-shirten på Pride och deras övriga vänsterextrema utspel. Det faktum att sociala medier svämmas över av kritik mot hammaren och skäran, symbolen för massmord och förtryck, visar en ökad kunskap och medvetenhet hos allmänheten om den vänsterfascistiska totalitarismen. Protesterna tyder på att fler blivit upplysta om kommunismens blodiga historik. Men uppenbart finns fortfarande djupgående brister i ungdomars utbildning, vilket popduons aningslöshet visar prov på. Svenska skolor undervisar om nazismens brott mot mänskligheten men går inte alls lika grundligt in på kommunismens massmord och utrensningar. Värdegrunden i svenska lärosäten lutar kraftigt åt vänster. Den bör rätas upp.

Ett fotomontage som visar på de två ideologierna. En t-shirt kan man be om ursäkt för och snabbt bli förlåten – en är oacceptabel. Gissa vilken?

Jag frågar en mig närstående person som är jämngammal med Rebecka och Fiona (och som faktiskt gått i samma skola som en av dem) hur undervisningen om kommunismen var. Fick ni lära er något om utrensningarna? Om förföljelsen av oliktänkanden?

– Det var ytterst lite sånt.

Pol Pot och Kambodja? Mao?

– Nej. Inget sånt.

Precis som jag misstänkte. Kommunismen är som en vit fläck i den svenska undervisningen. Jag har fem barn som gått i svensk skola och dessa har jag själv fått undervisa i kommunismens blodiga våld. Det är oundvikligt när vår familj drabbats hårt av åsiktsförtryck, fängelse och mord i kommunismens namn. Både min morfar och min pappa var själva kommunister tills de fick ett uppvaknande, det bör nämnas i sammanhanget. Kommunism är lite som missbruk, man blir lätt berusad av grandiosa visioner och tron på att dessa är till för mänsklighetens fromma. Många upptäcker dock sent omsider att ideologin är lömsk genom att den inte accepterar oliktänkande och att den inte drar sig för att använda terror och våld för att uppnå sina syften. Hjärntvätt är dess verktyg, något som i Sovjetundionen (och sedan i de ockuperade länderna som Tjeckoslovakien) började med att barn tvingades in i det obligatoriska  ”pionjärerna” där man bar röda halsdukar och rabblade inlärda ramsor om kommunismens storhet.

Se bara på dess moderna avknoppningar indom den autonoma vänstern, till exempel AFA. Maskerade individer som bejakar våld och grova metoder för att sprida sitt budskap.

De är i Sverige dessvärre lierade och finansierade av ”rumsrena” vänsterorganisationer – och har infiltrerat många företag och myndigheter. Samt även public service… Som därför många gånger undviker att kritiskt rapportera om sådant som visar på vänsterns snedtänk och förtryck. Inte underligt att Rebecka och Fiona tror att deras val av t-shirt med en kommunistsymbol på bröstet är godkänd och accepterad i det svenska samhället och att de till och med gör något roligt bra genom att bära denna, till och med på Pride. De förstår inte att de lika gärna kunnat bära ett nazistkors på bröstet. Jag hoppas verkligen detta är ett resultat av bristande undervisning, för i annat fall är det både olyckligt och skrämmande. Skrämmande eftersom det smyger in en misstanke om att de sjungande kvinnorna faktiskt ställer sig bakom det extrema tankegods som kommunismen står för. För bara några veckor sedan uppmanade de sina anhängare att ta till alla metoder, till och med hot, för att få folk att inte rösta på SD.

Detta är en klassisk kommunistisk metod – att med hjälp av trakasserier skrämma menigsmotståndare till tystnad. Tjejerna sa också rakt ut att de är kommunister i en intervju hos Parneviks:

När DJ:duon Rebecca & Fiona gästar ”Parneviks” uppstår genast en het politisk diskussion mellan dem och systrarna Peg och Penny Parnevik. En inledningsvis lugn diskussion blir betydligt vassare efter att Peg skämtsamt konstaterat att hon var rädd att Lars Ohly skulle vara ”kommunist” när han hälsade på tidigare under säsongen. ”Fast du vet väl att det sitter två kommunister i din säng?” säger Fiona FitzPatrick till en något förstummad Peg i programmet.

Dessutom har de uttalat en blinkning åt planekonomi, ett kommunistiskt verktyg för att kontrollera samhällets finanser (och en anledning till att kommunism och socialism inte fungerar någonstans när det tillämpas.)

Så här är det: Den kommunistiska ideologin är självklar att ställa jämte nazismen, trots att det finns skillnader, framför allt i fråga om underliggande ideologi, tid och tillvägagångssätt. Nazismens etniska rensning av judar, romer, homosexuella, politiska motståndare och sjuka var utstuderad och sadistisk – men kommunismens var i antal människoliv mycket mer ofattande och spridd över många länder och över tid, ända fram till våra dagar. Dessa omfattande brott mot mänskligheten finns samlade i ”Black book of communism” som borde vara obligatorisk läsning inte bara för svenska skolungdomar, utan också för deras lärare som många gånger är vänsteranstrukna och uppe i det blå i fråga om sin idealiserande syn på kommunismen som mördarideologi. En relevant fråga att ställa sig är om vi som föräldrar hade accepterat att många lärare hade öppna nazistsympatier och till exempel förnekade Förintelsen? I dag kan en lärare i Sverige tvärtom avskedas för att denna inte är anhängare av vänsterideologisk värdegrund. Man ifrågasätter konservativa värderingar i något som ibland kan liknas vid häxjakt. Men lärare som hyllar vänsterns tankegods har en självklar plats i skolans värld. Vi ser många av dessa på sociala medier, där de ogenerat brer ut sig med sina skruvade åsikter. Många av dem agerar också, i god kommunistanda, åsiktspoliser gentemot sina medmänniskor. Detta är embryon av kommunismens fasor – i ett kontrollerat format inte mer än irriterande, i full utveckling dödligt.

Enligt ”Black book of communism” mördades över 94 miljoner, troligen fler, i kommunismens namn. Siffrorna är ungefärliga, men fördelar sig ungefär så här, något som svenska skolor alltså i dagsläget inte lär ut: 65 miljoner dödades i Kina, 20 miljoner i Sovjetunionen (det finns andra siffror som säger att denna suffra var det dubbla, alltså 40 miljoner, däribland många judar), 2 miljoner under Pol Pot i Kambodja, 2 miljoner i Nordkorea, 1,7 miljoner i Etiopien, 1,5 miljoner i Afghanistan, 1 miljon i Östeuropa, 1 miljon i Vietnam och 150.000 i Latinamerika.

Jag hoppas innerligt att Rebecka och Fionas åsikter och tankar är ett resultat av usel bildning, inte att tjejerna verkligen helhjärtat stöttar totalitarism och vänsterfascism. Samtidigt är bristen på bildning väldigt oroväckande. För okunskap ger extremister makt. Och unga poppiga tjejer med många följare i sociala medier har makt över ungdomar. Ungdomar som står dåligt rustade eftersom skolan lättvindigt, eller medvetet, slarvat med utbildning om massmord och kommunistiskt förtryck.

********

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min nya bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min kommande bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund. Planerad utgivning är 25/6. Bevaka den gärna här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer