Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Svenska skattepengar går till småbarnsmamman Kims mördare

av | 8 okt, 2018 | Utrikes

Lästid: 6 minuter

Vad fan får jag för pengarna, frågar sig allt fler svenska skattebetalare. Svaret är att du bland annat stöttar och finansierar avrättningar av oskyldiga människor. Nu senast den 28-åriga småbarnsmamman Kim Yehezkel, som söndagen 7 oktober mördades kallblodigt av en palestinsk kollega tillsammans med en medarbetare, den 35-årige Ziv Hajbi, i den fabrik i området Barkan nära den israeliska bosättningen Ariel på Västbanken. Sverige ger årligen 500 miljoner i bidrag till palestinska organisationer. Svenska skattepengar går bland annat till livstidslöner till palestinska mördare och terrorister, vilket sällan lyfts i public service och mainstreammedierna.

Kim ler från de fotografierna som finns på nätet. På en av bilderna står hon tillsammans med sin man och deras lilla pojke i maskeradkläder, de ser glada ut, de ska på fest, och både den lille och hans föräldrar är utklädda till superhjältar. Jag föreställer mig Kims vardag som småbarnsmamma, med glädjeämnen, oro, vaknätter, kärleken till den lille sonen. En ung familj som just fått sitt första barn, precis som hundratusentals unga kvinnor här i Sverige. Jag vet hur det känns för jag har själv varit där, gravid, nyförlöst, fylld av lyckokänslor inför det nya livet som jag fått priviliegiet att vara del av.

Men Kim får inte vara med på resan. Hennes pojke kommer att växa upp utan sin mamma. För strax innan klockan åtta på söndagsmorgonen den 7 oktober tog sig en 23-årig palestinier in på den fabrik där Kim jobbade. Han satte handbojor på henne och sköt henne från nära håll. Han dödade även hennes 35-åriga kollega, trebarnspappan Ziv Hajbi, samt skadade ytterligare en kvinna innan han flydde. Palestiniern jobbade enligt Times of Israel själv på fabriken. Han hade innan morden skrivit på sin Facebook”…väntar på Allah”.

Fotot här ovan är från begravningsceremonin för Kim, där hennes familj sörjer sin hustru och dotter. (FOTO: Yariv Katz). Ett annat uppmärksammat terrormord ägde rum i mitten av september, då fyrabarnspappan Ari Fuld, 45, mördades när han var ute och handlade på stormarknaden Rami Levy i Gush Etzion-provinsen. Han blev snabbt världsberömd för sättet han hanterade attacken, som också fångades på film av övervakningskamerorna. Trots att han blev svårt knivhuggen räddade han ändå en kvinnlig anställd i en falafel restaurang samtidigt som han sköt terroristen som anföll honom, innan han föll ihop. Den USA-födde fyrabarnspappan Ari flyttade till Israel 1994. Han var barnbarn till en Förintelseöverlevare och hade tidigare överlevt då han träffades av en kula när han var verksam som soldat i den israeliska armén i Libanon. Ännu ett öde, en familj som fått sitt liv sönderslaget av meningslös terror.

Det du kanske inte vet är att du genom dina skattepengar indirekt uppmuntrar terrorism och därmed mordet på småbarnsmamman Kim och fyrabarnspappan Ari. När jag berättar detta skakar de flesta på huvudet. Hur är det ens möjligt? Det kan inte vara sant? Men jo, tyvärr är det sant, och det är en riktig skandal som borde kunna få vem som helst att skattestrejka. Sverige ger årligen 500 miljoner i bidrag till palestinska organisationer. Men Det svenska biståndet är i dagsläget inte villkorat, trots att så gjorts från Norges och Danmarks sida. Förra året avslöjades till exempel att ett kvinnocenter på Västbanken, som stöttats av bland annat Sverige, namngivits efter en känd terrorist som mördat israeler. Den norska regeringen slår fast att man inte kommer stödja organisationer som ”uppmanar till våld eller främjar hatfulla uttalanden, rasism eller antisemitism”. Något sådant uttalande har inte gjorts av den svenska regeringen. Sverige verkar inte vilja ställa motsvarande krav som våra nordiska grannar.

Däremot hamnade utrikesminister Margot Wallström på på plats åtta när Simon Wiesenthal-centret 2016 rankade års värsta antisemitiska händelser. Det var på grund av ministerns oro för terrorister snarare än terroristers offer som hon hamnade på listan.

Så här skriver KD-politikern Magnus Oscarsson i sin artikel i Världen Idag:

”Den svenska regeringen och biståndsmyndigheten verkar se mellan fingrarna, då det tyvärr finns mängder av skolor på Västbanken som namngivits efter terrorister som mördat och skadat israeler. Kravet måste vara att svenskt bistånd ska stärka stödet för demokrati, religionsfrihet och kvinnors ställning. I dag motarbetas detta av den palestinska myndigheten, inklusive president Mahmoud Abbas, som talar om att han ”välkomnar varje droppe blod som spills i Jerusalem”. Bistånd från Sverigegår i dag till den palestinska myndigheten, som i sin tur utbetalar lön till alla som fängslats för att ha utfört eller planerat attacker mot israeler. Har en terrorist dött får dennes familj väl tilltagna månadsutbetalningar. I dag utgör terroristlöner nära hälften av den palestinska myndighetens budget. Förutom att dra resurser från behövande delar av det palestinska samhället, innebär terrorlönerna en tydlig uppmuntran till enskilda palestinier att begå terrordåd mot israeler. UNRWA, FN:s organ för palestinska flyktingar, har fostrat många terrorister genom åren. I skolböckerna som används på UNRWA:s skolor beskrivs judarna som ormar och vargar. På de kartor som används i skolundervisningen finns inget Israel. Lärarna i UNRWA-skolorna uppmuntrar ofta eleverna att bli martyrer och eleverna lär sig att hela Israel tillhör palestinierna.

Skolbarn uppmuntras att döda israeler. Det skapar en grogrund för nästa generations terrorister.

Det svenska stödet till UNRWA innebär i praktiken en uppmuntran av terrorism, hat och oförsonlighet vilket omöjliggör fred. Och fred är ju något som vår regering gärna talar sig varm för. Då måste också ord och gärningar följas åt. USA har kraftigt minskat sitt bidrag till UNRWA. Sverige går åt andra hållet och tidigarelade utbetalningen av större delen av de planerade 470 miljoner kronor som vårt land ger till UNRWA under 2018. Det är fullständigt oacceptabelt att vi genom våra skattepengar indirekt uppmuntrar terrorism. Det minsta man kan begära av vår rödgröna regering är att biståndet till palestinska organisationer villkoras på samma sätt som Norge och Danmark gjort. Det är nu tid att svenska regeringen tar initiativ till en grundlig revision av hur de åtskilliga miljarder av svenska biståndspengar som skickats till palestinska organisationer de senaste tjugo åren har använts. Det behövs också ett ifrågasättande av UNRWA och ett avslut av den svenska finansieringen av denna organisation så länge som den fungerar som den gör i dag. Det är en skamfläck att det har fått pågå år efter år och att pengar fortsatt går till skolor där barn får lära sig att döda och lemlästa israeler. Våra skattepengar får inte gå rakt ner i terroristers bakfickor.”

Israels försvarsdepartement offentliggjorde i början av året hur mycket pengar den palestinska myndigheten betalar till terrorister som sitter fängslade i Israel. Under 2017 betalade den palestinska myndigheten ut 550 miljoner shekel (ca 1,2 miljarder kronor) till nuvarande och frigivna fångar. Familjer till döda eller skadade terrorists fick samtidigt 687 miljoner shekel (ca 1,6 miljarder kronor). Tillsammans utgör dessa belopp hela sju procent av den palestinska myndighetens hela budget. Enligt uppgifter från den palestinska myndigheten får en terrorist som dömts till mellan tre och fem års fängelse 2.000 shekel (ca 4.600 kronor) varje månad, medan den som dömts till mellan 20 och 35 års fängelse får 10.000 shekel (ca 23.000 kronor) i månaden under resten av sitt liv. En gift terrorist får ytterligare 300 shekel (ca 700 kronor) i månaden, och om han eller hon har barn utbetalas en extra summa om 50 shekel (drygt 100 kronor) per barn. Terrorister som är bosatta i Jerusalem får dessutom ett påslag på 300 shekel (ca 700 kronor) i månaden, och om vederbörande har israeliskt medborgarskap blir det ytterligare 500 shekel (ca 1.100 kronor) i månaden.

********

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl. Du som vill får otroligt gärna stötta mig, den fria debatten och oberoende journalistisk.

Swish: 0733289122 

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). 

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min bok “Bilden av Sverige” kan du köpa här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405170/bilden-av-sverige/

https://www.adlibris.com/se/bok/bilden-av-sverige-9789198405170

Min senaste bok heter ”Budbärarinnan” och är den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund.

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer