Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Svenska kyrkan stöttar framväxten av nytt, aggressivt patriarkat – normaliserar kvinnoförtryck via politisk islam

av | 25 dec, 2019 | Samhälle

Lästid: 5 minuter

Julevangeliet börjar med patriarkatets slut, är rubriken på biskopen Antje Jackeléns julkrönika i Expressen på julafton. Jackelén lyckas med konststycket att skriva en hel drapa där hon både får in att miljoner flickor lever under förtryck och att det finns en destruktiv manlighet, helt utan att nämna varifrån merparten av detta förtryck och denna destruktiva manlighet kommer ifrån, helt utan att låtsas om att hon själv bidrar till ett nytt, aggressivt patriarkats framväxt i Sverige, det patriarkat som grundar sig i islams doktrin om världsherravälde och utplåning av alla ”otrogna”. Jag undrar hur det kommer sig att Svenska kyrkan säger sig vilja stötta förtryckta flickor i andra länder och samtidigt vara blind för det vidriga förtryck av flickor, kvinnor, sexuella minoriteter och kristna och judar som sker i Sverige, mitt framför ärkebiskopens näsa? Att det finns en risk att kristna kyrkor ska förvandlas till moskéer är en annan realitet som Antje Jackelén verkar strunta i.

Så här skriver Jackelén:

Svenska kyrkans pågående julinsamling uppmärksammar med rätta flickors och kvinnors rätt till liv och frihet. Miljontals flickor världen över lever under förtryck och utsätts för hot, våld och övergrepp – bara för att de är flickor. Fler än 30 000 flickor gifts bort, varje dag. Flickor och kvinnor ses i många kulturer som egendom. När en kvinna eller flicka gifts bort är det något som män betalar för eller får betalt för. Då har en man rätten att bestämma över henne. Han äger henne. Trots att julevangeliet börjar med patriarkatets slut. Än finns det mycket destruktiv manlighet i världen som hindrar kvinnor och barn, och i slutändan även männen själva, från att leva ett gott liv. Även i Sverige finns det mycket manlighet som är osäker, otrygg och arg – och därför förstör kvinnors, mäns och barns liv.

https://www.expressen.se/debatt/julevangeliet-borjar-med-patriarkatets-slut/

”Osäker, otrygg och arg manlighet som förstör liv”. Svävande och flummigt. Antje manövrerar skickligt så hon slipper säga som det är. Medvetet undviker hon sanningen: Att denna destruktiva ”osäkra, otrygga och arga” manligheten främst finns i samhällen som styrs av politisk islam, en ideologi som tillåts breda ut sig i Sverige likt en farsot. Jag kan berätta för dig, Antje, att innan ni talar om andra länder och världen, så bör ni sopa rent framför egen dörr, eftersom många flickor förtrycks i ditt och Svenska kyrkans Sverige, för att NI låter det ske. Familjer mördar sina döttrar (ibland även söner) på grund av det som felaktigt kallas ”heder”. Man tvingar småflickor täcka sig från topp till tå så inte män ska bli kåta. Till exempel i Norrby i Borås, som blivit ett svenskt förortskalifat, och där det finns mycket ”destruktiv manlighet” med rån, misshandel, kvinnoförtryck, homofobi, antisemitism och fundamentalism, där klaner styr och där shariapoliser kontrollerar att kvinnor lyder under de mest extremistiska tolkningar av Koranen. Varför är inte Svenska kyrkan där och sprider information om svenska värderingar? Varför arbetar man inte aktivt för att skydda de förtryckta flickorna i Norrby, där 100% av kvinnorna är könsstympade?Men Antje låtsas som om det är vanliga svenska jämställda män som är problemet, eller, hon uttalar inte vilka män hon syftar på när hon skriver om ”destruktiv manlighet” men vi förstår alla att hon aldrig skulle peka ut islamisterna. Det är ofarligt och riskfritt att säga sig vilja stötta flickor långt bort från Sverige.

Trots att det är män från MENA-länder som är överrepresenterade i grovt sexuellt våld mot kvinnor och barn.

Trots att flera hundra tusen ungdomar i Sverige lever i hedersförtryck, de får inte klä sig som de vill, de får inte älska vem de vill, de riskerar att föras till sina hemländer för att giftas bort, de könssympas, och ja, det är just flickorna som blir lidande, det är flickor I SVERIGE som förtrycks medan Antje och hennes andra goda kyrktanter tittar bort och lierar sig med islamisterna, normaliserar deras förtryck.

Från Fria Tider: ”Under 2000-talet har över 100 svenska kyrkor avvecklats, uppger TT. Svenska kyrkan utesluter inte att muslimer till slut får ta över byggnaderna. Mellan 2000-2018 har totalt 104 svenska kyrkor lagts ned. Bara förra året pensionerades ett tiotal. Förklaringen är bland annat färre medlemmar i Svenska kyrkan och färre som medverkar i gudstjänst. Enligt Markus Dahlberg, kulturarvsansvarig inom Svenska kyrkan, är detta något som svenskarna får vänja sig vid. Det kommer fortsätta under lång tid framöver, förklarar han för TT.”

https://www.friatider.se/100-svenska-kyrkor-avvecklade-kan-bli-moskeer

Hade Antje Jackelén varit en värdig representant för en kristen kyrka hade hon på julen kunnat stått upp för de förföljda kristna i världen och skrivit något om det. Men Antje är istället ambassadör för kvinnoförtryck och det aggressiva, nya patriarkatets framväxt.

******

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd betalning bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Swish: 0733289122

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5206-0000114 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE5750000000052061604404, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Min kommande bok är ”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Beställ den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok ”Bilden av Verkligheten” finns att köpa här:

https://www.vulkanmedia.se/bilden-av-verkligheten/

Min bok “Bilden av Sverige” finns nu i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

Den 11:e delen i romanserien om Cecilia Lund heter ”Budbärarinnan” kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789198405163/budbararinnan/

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer