Katerina Janouch

Jag utmanar er, etablissemangsjournalister – vågar ni ta en saklig debatt om er del i den…

Svenska Bok- och Mediemässan blev en succé – tack alla ni som kom!

av | 1 nov, 2021 | Svenska Bok- och Mediemässan

Lästid: 6 minuter

Svenska Bok- och Mediemässan blev en succé. Temat var yttrandefrihet från höger till vänster och uppslutningen och engagemanget visade att frågan är ytterst viktig för Sverige. Över femhundra gäster och många utställare trängdes trots att lokalerna var såväl rymliga som många. Människor som rest från när och fjärran möttes, skakade hand, kramades och skapade nya kontakter. Paneldebatterna engagerade, liksom alla tal och diskussioner. Två viktiga nya förbund såg också dagens ljus, Fria Författarförbundet och Fria Journalistförbundet. Arrangörerna hade gjort ett fantastiskt jobb, det är inte lätt att få ihop så många olika moment! Tack för det, alla eldsjälar som sliter dygnet runt för ett friare Sverige. Jag fick äran att invigningstala på mässan, och för alla er som inte var där publicerar jag här mina tankar kring mässan. En del av dem tog jag upp i mitt invigningstal. Jag hedrade såväl bortgångna som levande rebeller för yttrandefrihet. Vi slåss för yttrandefriheten. För Sverige! Vi behöver varandra. Och håller vi ihop, kan ingen krossa oss. Då kommer sanningen att segra.

Årets Svenska bok- och mediemässa gick i yttrandefrihetens tecken och tillägnades den nyligen tragiskt bortgångne konstnären Lars Vilks, vars ande svävade över oss alla. Lars som i 14 års tid tvingades leva i ett påtvingat fängelse på grund av att våra makthavare abdikerat från sanningens tjänst och vänt yttrandefriheten ryggen. Men Lars: Du är med oss idag och alla andra dagar, och jag önskar så att du hade varit med på mässan och fått ta del av den kärlek som strömmade över dig
Den som var med oss var konstnären Dan Parks, som i nutid dömts till fängelse på grund av sin konst och för att han trott att han har möjlighet att utöva sin konstnärliga frihet i Sverige. Tyvärr är det inte så.

Att vi alls måste ha en egen mässa är ett resultat av den här strypta yttrandefriheten vi lever med i Sverige idag. Det hela började med att tidningen Nya Tider bannlystes från Bokmässan i Göteborg 2018, efter att över 150 vänstervridna författare och mediepersonligheter, fiender till yttrandefriheten, ställt till ett bråk kring det de kallat ”högerextrem” närvaro, vilket givetvis inte hade något med verkligheten att göra, men är djupt symboliskt för hur det svenska samhället utvecklats under senare år. All kritik av den sittande makten kallas högerextremism och när man rasiststämplat människor och åsikter från höger till vänster bygger man en Åsiktskorridor starkare än någonsin. I ett friskt samhälle hade dagens bok- och mediemässa inte behövts, eftersom vi hade kunnat stå tillsammans på ett gemensamt mässgolv. Här, på vår Svenska bok- och mediemässa, är i alla fall alla välkomna. Författare, journalister, debattörer, opinionsbildare, kulturarbetare, artister, aktivister och andra profiler samt givetvis hela vår publik är varmt välkomna.

Vi har skapat en plattform och en mötesplats för yttrandefriheten där vi inte gör skillnad på människor utifrån deras politiska åsikter utan vi främjar en levande och konstruktiv debatt. Vi strävar efter fritt och friskt debattklimat där tankar kan stötas och blötas och åsikter utmana varandra i respekt, även om man inte alltid håller med varandra. Det är bara så ett samhälle kan utvecklas och fungera på ett sunt sätt. Det vi idag ser är motsatsen, och därför också de destruktiva utveckling som Sverige sedan flera decennier befinner sig i.

Det vi i dag tvingas leva i är att människor som vare sig vill vårt land eller övriga världen väl fått för mycket makt. Ja, man kan tala om en världsdiktatur som sänker sig över oss. Orden som demokrati och yttrandefrihet är i dag bara tomma floskler som används för att legitimera ett växande förtryck. Och alla som inte låter sig kuvas, alla som ifrågasätter, stämplas som högerextrema. Så tystar man obekväma röster. Man deplatformerar, cancellerar och idkar rättsliga övergrepp mot dem som vågar stå upp mot maktmissbruk och åsiktsförtryck. Man får inte ifrågasätta extrema ideologier som flyttar fram sina positioner, man får inte ifrågasätta vacciner, regeringens hantering av corona och tvingande, lagvidriga restriktioner, inskränkningar i mötes- och åsiktsfrihet, man får inte ifrågasätta ekonomiska beslut, klimatsekten, energipolitiken, hur man behandlar Sveriges ursprungsbefolkning, ekonomin… Alla de här frågorna är superviktiga men det är ändå yttrandefriheten som går likt en röd tråd genom allt detta.

Genom att söndra och härska slår man sönder ett land. Utan yttrandefriheten kommer vi inte ha något land kvar inom en överskådlig framtid. Därför är jag extra glad att vi fick mötas, och utbyta en mångfald av åsikter och tankar. Vi möts från vänster till höger och alla där emellan. Vi behöver inte fler motsättningar. Vi behöver större gemenskap. Det är de maktmissbrukande kriminella politikerna och makthavarnas största mardröm, att vi, folket, lägger våra små groll åt sidan och står enade mot dem som inte vill oss väl och som misskött sitt uppdrag å det grövsta.

Tala med varandra. Stötta varandra. Köp våra böcker, tavlor, tidskrifter. Stötta såväl mentalt som ekonomiskt. Vi behöver varandra. Och håller vi ihop, kan ingen krossa oss. Då kommer sanningen att segra.

Vi behöver större enighet – inte mer splittring.
Tillsammans är vi starka.

*******
Äntligen! Du kan nu köpa ”Ingen Kvinnas Land” direkt av mig och få ett signerat exemplar. Boken är just nu slut på nätbokhandlarna men jag har några ex kvar tills nästa upplaga kommer! Det är fortsättningen på spänningsromanen ”Blodsådd” där du åter får möta journalisten Dea Wilenius och hennes försök att överleva i ett farligt och trasigt land. Vill du köpa en signerad bok av mig så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Ingen Kvinnas Land”.

Eftersom jag såg det komma har jag givetvis även beskrivit våra vanvettiga politiker och deras framfart med att förstöra Sverige. Löfven lämnar snart posten som Sveriges statsminister men även hans anhang borde hamna på soptippen. Där de tyvärr ännu inte är. Men du kan bli flockimmun mot det svenska tillståndet!

Vill du köpa även denna så mailar du till katjanouch@gmail.com – märk mailet ”Helt Oacceptabelt”.

Vill du köpa båda böckerna eller några andra, till exempel ”Bilden av Sverige” så märker du helt enkelt mailet ”Böcker” och preciserar vad du önskar beställa, samt din adress och hur många du vill ha.

 

Vill du gå med i 1,1 miljonersklubben? Välkommen!

Vill du gå med i Stå upp för Katerina Janouch? Välkommen.

Jag skriver om samtidens Sverige ur olika perspektiv. Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv? Mejla mig på info@katerinamagasin.se – dock arbetar jag ensam, så jag svarar i mån av tid! Läser alla mejl.

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

 

Swish: 1236749063

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee

Paypal: info@katerinamagasin.se

Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer). Bankgiro: 5630-6376

Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch

International payments: IBAN: SE8150000000052311121146, Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker. De nyaste hittar du här nedan. Största tacken på förhand! Thank you! Dekuji! Merci. Danke. Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen. Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. <3 Tillsammans kan vi förändra världen.

Senaste boken ”Helt oacceptabelt” köper du här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921334/helt-oacceptabelt-anvisningar-for-att-uppna-mental-flockimmunitet-mot-det-svenska-tillstandet

Första delen i min nya spänningsserie – ”Blodsådd” – köper du här! Del 2, Ingen kvinnas land, kommer hösten 2021.

https://www.bokus.com/bok/9789151921310/blodsadd/

 

Debattboken ”Flykten från folkhemmet” – köp den här!

https://www.bokus.com/bok/9789151921327/flykten-fran-folkhemmet/

 

”Anhörig Revisited” – om missbruk och medberoende, en reviderad utgåva av romanen Anhörig som kom ut första gången 2004. Köp den här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921303/anhorig/

Min bok “Bilden av Sverige” finns i pocket och kan köpas här:

https://www.bokus.com/bok/9789151921297/bilden-av-sverige-en-personlig-resa/

 

 

 

Donera med Swish

Stötta Katerina i sitt arbete!

Stötta Katerina!

Donationer och gåvor:

Du som vill får otroligt gärna ge mig en gåva/donation. En gåva/donation till mig är inget köp av vara/tjänst av mig, varken historiskt utförd eller framtida, ej heller betalning för levererad tjänst/vara, eller framtida sådan, utan en ovillkorad förutsättningslös gåva som inte faller under Konsumentköplagen. Genom utförd gåva bekräftat gåvogivaren att ovanstående förutsättningar gäller.

Bitcoin: 3J2irHJYDyVLkAMe9yQ4j9JL2sxLNGwXee
Paypal: info@katerinamagasin.se
Konto SE-Banken: 5216 34 159 29 (de första fyra siffrorna är clearingnummer).
Bankgiro: 5630-6376
Patreon: https://www.patreon.com/katjanouch
International payments:
IBAN: SE8150000000052311121146,
Bic: ESSESESS

Blir glad för varje liten slant! Och oerhört tacksam om du köper mina böcker.

Största tacken på förhand!

Thank you! Dekuji! Merci. Danke.

Och tack alla ni som redan bidragit, ni anar inte hur glad jag är över det ni ger och det ni skriver, även om jag inte kan tacka var och en av er personligen.

Ni ger mig kraft och mod att fortsätta. 

Tillsammans kan vi förändra världen.

0 kommentarer